شرکت دانش بنیان پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه؛

اولین تولید کننده تجهیزات وماشین آلات کشاورزی گلخانه ای خط نشا سبزی و صیفی در کشور

« ایران استوار، ۴۴ سال افتخار»
۱۰ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۵:۰۰ کد : ۵۳۲۰۴ تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان تاپ خبر
شرکت دانش بنیان پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه با تولید موفق تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی گلخانه ای خط نشاء سبزی و صیفی، حالا به اولین و تنها تولید کننده این محصولات در کشور تبدیل شده و بیش از ۹۰ درصد بازار این محصولات در کشور را در انحصار خود دارد.
اولین تولید کننده تجهیزات وماشین آلات کشاورزی گلخانه ای خط نشا سبزی و صیفی در کشور

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه، مهندس مازیار نامداری مدیرعامل شرکت فن آوران کاشت زاگرس مستقر در پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه در آستانه ایام‌الله دهه مبارک فجر در خصوص محصول تولیدی این شرکت و ویژگی‌های آن، گفت: در حال حاضر در بسیاری کشورهای جهان کشت سبزی و صیفی به صورت نشا انجام می‌گردد چرا که هم در مصرف بذر و هم در مصرف آب صرفه جویی قابل توجهی دارد و برای این نوع کشت تجهیزات و ماشین آلات خاصی نیاز است که تنها در برخی کشورهای پیشرفته تولید می شود.

وی افزود: با توجه به نیاز کشور در این حوزه، ساخت تجهیزات و ماشین آلات خط تولید نشا را در دستور کار قرار دادیم و در حال حاضر چندسالی است که اولین و تنها تولیدکننده این محصولات در کشور هستیم.

نامداری گفت: تولیدات شرکت در حال حاضر شامل یک خط کامل تجهیزات تولید کاملا اتوماتیک نشا (شامل میکسر، پرکن، بذرکار سینی نشا، پوشش دهنده و آبیاری)، بوم آبیاری هوشمند، سیدر برنج، انواع سینی نشا، سازه های فولادی و اتوماسیون گلخانه، انواع نشاکار، ربات پیوند زن نشا، دستگاه بذرکار دستی، دستگاه سورتینگ، دستگاه بذرگیر و نازل های آبیاری می باشد.

وی افزود: این تجهیزات در گلخانه نصب شده و پس از تولید نشاها، این تولیدات به مزرعه منتقل می شوند.

مدیرعامل شرکت فن آوران کاشت زاگرس با بیان این که برای کشت نشا در 100 هکتار از اراضی کشاورزی نیاز به یک گلخانه یک هکتاری است خاطرنشان کرد: تجهیزات در گلخانه نصب شده و کار تولید نشا در آن انجام می شود و سپس نشاها به مزرعه منتقل می شود.

این فناور کرمانشاهی گفت: در حال حاضر این محصول ثبت اختراع شده و بواسطه آن شرکت "فن آوران کاشت زاگرس" هم گرید دانش بنیان دریافت کرده است.

مهندس نامداری گفت: با تولید این محصول هم اکنون 90 درصد بازار کشور را در زمینه تجهیزات خط تولید نشا در کشور در اختیار داریم و علاوه بر این به دو کشور عراق و ازبکستان هم صادرات داریم.

وی به قیمت پایین محصول نسبت به نمونه های خارجی هم اشاره کرد و افزود: در حاضر نمونه ایرانی محصول نصف نمونه‌های خارجی قیمت دارد.

وی افزود: علاوه بر مزیت قیمت، این محصولات از گارانتی یک ساله بی قید و شرط و 10 سال خدمات پس از فروش برخوردار است.

مهندس نامداری با تاکید بر لزوم منع واردات محصولاتی که مشابه داخلی دارند گفت: متاسفانه وزارت کشاورزی در حمایت از شرکت های دانش بنیان به شدت منفعل عمل می کند و در حالی که این تجهیزات را در کشور تولید می کنیم همچنان برای واردات آن تسهیلات کم بهره به واردکنندگان پرداخت می کند.

وی به اشتغالزایی بالای تولید این تجهیزات هم اشاره کرد و افزود: وقتی محصولی در داخل تولید می شود نه تنها کشور از وارادات آن محصول بی نیاز شده و ارز بری صورت نمی گیرد بلکه اشتغال کشور هم رونق گرفته و به گردش هرچه بیشتر چرخ اقتصاد کمک می شود.

وی افزود: در حال حاضر تنها در شرکت فن آوران کاشت زاگرس بصورت مستقیم 70 نفر مشغول به کار هستند.

مدیرعامل شرکت فن آوران کاشت زاگرس مستقر در پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه گفت: با توجه به اینکه تاکنون کار تجهیز 800 گلخانه را در سطح کشور انجام داده ایم و در هر گلخانه حداقل 12 نفر مشغول به کار شده اند می توان گفت که طی چند سال گذشته تولید این محصول حدود چند هزار نفر اشتغال زایی غیرمستقیم داشته است.

این مخترع کرمانشاهی خاطرنشان کرد: تولید این محصول همچنین تولید زنجیره ای از ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی مرتبط دیگر از جمله "سینی نشا" را فعال کرده و عملا می توان گفت یک صنعت جدید در کشور رقم زده که هم از خروج ارز پیشگیری کرده و هم اشتغال و سرمایه برای کشور به همراه دارد.

مهندس نامداری در پایان در خصوص برنامه های آتی این شرکت از عقد دو قرارداد مهم با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و افزود: در حال حاضر دو طرح کلان ملی را در دست اجرا داریم که یکی مربوط به تولید تجهیزات و ماشین آلات شالی کاری برنج است و دیگری مربوط به تولید تجهیزات خط نشاء جهت محصولات زراعی است.

کلید واژه ها: پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه دهه فجر 1401


نظر شما :