استاندار قزوین در دیدار با دکتر طیبی تاکید کرد:
استفاده از طرحهای جهاددانشگاهی در الگوهای کشت و آبیاری استان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، عبدالمحمد زاهدی در دیدار با دکتر طیبی رییس جهاددانشگاهی، تصریح کرد: فعالیتهای انجام شده توسط جهاددانشگاهی همواره با امید همراه است، فعالیتهای فناورانه در استان قزوین خوب است و نیروی انسانی توانمندی در این حوزه وجود دارد.
وی افزود: با استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی میتوان کارهای متعدد و متنوعی را در استان آغاز کرد، در حال حاضر ارتباط خوبی بین صنعت و جهاددانشگاهی ایجاد شده است.
استاندار قزوین اظهار کرد: با توجه به توانمندی جهاددانشگاهی قزوین در حوزه پژوهش و صنعت پیشنهاد میشود کلینیک درمان صنعت توسط این نهاد تاسیس شود.
وی افزود: جهاددانشگاهی در حوزه درمان نیز بهخوبی وارد شده است، در درمان سرطان میتوان از توان علمی جهاددانشگاهی استفاده کرد.
زاهدی خاطرنشان کرد: در استان قزوین نیاز است در حوزه سرطان سینه تمهیدات ویژهای اندیشیده شود، مشارکت جهاددانشگاهی در درمان و شناسایی این بیماری میتواند به استان ما برای کاهش بیماری کمک کند.
وی افزود: تلاش میکنیم ارتباط جهاددانشگاهی با صنعت و کشاورزی بیشتر شود؛ به دلیل خشکسالی طرحهای جهاددانشگاهی در الگوهای کشت و آبیاری میتواند کمک کند، در حال حاضر در اصلاح دام و نوع بذر مشکل داریم.
استاندار قزوین بیان کرد: کشور ما خشک است و نیاز است که به سمت کشاورزی با شیوه نوین حرکت کنیم چرا که نوع کشاورزی سنتی مقرونبهصرفه نیست.
وی تاکید کرد: آفت مگس زیتون امسال برای ما مشکلساز شده و باغاتی که مدرن هستند مشکل ندارند و باید روی کشاورزی مدرن و علمی کار کرد.
زاهدی با اشاره به اشتغال خانگی خاطرنشان کرد: تولیدات خانگی ما در گذشته شامل گیوه گلیم، کفش بود، آن زمان تشکیلات بازار وجود داشت و تولیدکنندگان شکل بازاریاب نداشتند.
وی تاکید کرد: امروز نیز باید این حلقه را مشخص کنیم؛ بهطوریکه تولید کننده فقط تولید کننده باشد و برای قبل و بعد آن تشکیلات جدید داشته باشیم بسیاری از تولیدات میتواند به دور از کارخانه و کارگاه در خانه صورت بگیرد.
استاندار قزوین عنوان کرد: در کشور چین قیمت تمام شده پایین است چون کالاها و مواد اولیه را میدهند و مونتاژ در خانهها رخ میدهد ما نیز باید در این حوزه بهصورت جدی وارد شویم.
رییس جهاددانشگاهی:
ایجاد گل خانه های هوشمند از برنامه های جدی این نهاد است/ظرفیت بالای استان قزوین در حوزه پزشکی
در ادامه این دیدار دکتر حمیدرضا طیبی تصریح کرد: ما در جهاددانشگاهی تاکنون به موفقیتهای زیادی دست پیدا کردیم اما رکود اقتصادی موجب شد که تجاریسازی کمتر صورت بگیرید.
وی افزود: البته تحریمها فرصتی ایجاد کرد تا توانمندی خود را شکوفا کنیم، استان قزوین در حوزه درمان فعالیت شاخصی دارد و برنامهریزی خوبی در حوزه پزشکی صورت گرفته است.
رییس جهاددانشگاهی عنوان کرد: فعالیت مجتمع تحقیقاتی، درمانی و آموزشی جهاددانشگاهی قزوین باید زودتر آغاز میشد اما مشکلات اقتصادی آن را عقب انداخت.
وی تاکید کرد: در حوزه درمان به ویژه سرطان خدمات مناسبی توسط جهاددانشگاهی ارایه شده است؛ پژوهشکده معتمد تمرکز روی درمان سرطان سینه دارد ما معتقد هستیم که در حوزه پزشکی باید سرعت کارها بیشتر شود.
دکتر طیبی بیان کرد: پژوهشکده سرطان سینه ما در حوزه بانوان فعالتر است و پژوهشگاه ابنسینا در تشخیص سرطان زودرس ورود کرده است، در واقع درمان کنترلی است که سلولهای بنیادین را مورد توجه قرار میدهند تا زمانی که نافرمان شوند، شناسایی و درمان زود هنگام صورت بگیرد.
وی عنوان کرد: ما به دنبال ساخت واکسن برای درمان سرطان هستیم، اگر واکسن طراحی شود علم به این سمت میرود و تغییرات خوبی رخ میدهد و علاقه داریم این دستاوردها در استان نیز مورد توجه قرار بگیرد.
رییس جهاددانشگاهی تاکید کرد: علاقه داریم در کشاورزی ورود کنیم در تکثیر دام سبک در اصفهان و شبیهسازی در دام سنگین هم کار میکنیم و در حوزه بزهای مورسیا دستاوردهای خوبی کسب کردیم.
ورود جهاددانشگاهی به اصلاح نژاد دام
وی تاکید کرد: باید نژادها اصلاح شود و دامهایی داشته باشیم که بهرهوری بالایی در تولید گوشت و شیر داشته باشند، کشور ما با محدودیت منابع غذایی برای دام مواجه است باید نژادها را اصلاح کنیم که دام داشته باشیم به همان میزان گوشت، چربی و شیر خوبی داشته باشند.
دکتر طیبی اظهار کرد: کارهای جدیدی را آغاز کردهایم ولی به مرحله قرارداد رساندن سخت و زمان بر است و سه تا ۱۰ سال طول میکشد.
رییس جهاد دانشگاهی عنوان کرد: ما از نظر مالی محدود هستیم اگر اعتبار در استانها تأمین شود توان علمی خود را وارد استانها میکنیم، در حال حاضر بخشی از اعتبار فناوریهایی که تولید میکنیم از صندوق تامین ملی تامین شده است.
وی تصریح کرد: زمینه و تحول جدی در مسائل فناورانه رخ داده است، استان قزوین نیز میتواند از این ایدههای فناورانه بهرهمند شود اما به لحاظ منابع مالی محدود هست.
دکتر طیبی عنوان کرد: در صورت حمایت و تامین مالی استانی ما میتوانیم موضوع خاصی را به استان قزوین بسپاریم چرا که توانمندی استان قزوین ثابت شده است.
وی تصریح کرد: پروژه کتاب انگلیسی eight یکی از برنامههای خوب استان است، یکی از نگرانیهای مقام معظم رهبری انتقال فرهنگ غرب از طریق کتابهای آموزش زبان انگلیسی بود که این کتاب در جهت رفع نگرانی ایجاد شده است.
رییس جهاددانشگاهی یادآور شد: ما در حوزه کشاورزی هوشمند نیز وارد شدهایم، در شرایط فعلی چارهای نداریم که به سمت گلخانه برویم و مصرف آب را به حداقل برسانیم، گلخانه هوشمند از برنامههای جدی جهاددانشگاهی است.
وی تصریح کرد: باید به کار علمی بها داده شود، بنیه علمی کشور قوی است و برنامهها به صورت بلند مدت جواب میدهد، کافی است که آزمون و خطا صورت بگیرد.
دکتر طیبی تاکید کرد: برای مثال در پروژهای پنج سال کار کردیم تا یک تکنولوژی به دست آوردیم، بنیه علمی هر استانی بالاست و نیاز است که توانمندیها را باور کنیم و اجازه خطا کردن داده شود.
جای تاسف است که از تولید ملی حمایت نمیشود
رییس جهاددانشگاهی تاکید کرد: اشتغال خانگی مهم است، اما صرف وام دادن درست نیست، بحث اشتغال خانگی را هم در اولویت داریم با ۹ استان یک طرح را شروع کردیم که مزیتهای هر استان در تولید بدون کارخانه را شناسایی میکنیم، افراد علاقمند را شناسایی و آموزش میدهیم و آنها را به بازار وصل میکنیم.
وی عنوان کرد: این طرح برای ۲۰ هزار نفر اجرا میشود که اکثر آنها زنان سرپرست خانوار هستند، در این بین به مدرن کردن هنر توجه و تکنیک داریم تا مشاغل خانگی صرفا سنتی کار نکنند بلکه هنر را وارد کنند تا نسل جدید شکل بگیرد.
دکتر طیبی یادآور شد: جای تاسف است که از تولید ملی حمایت نمیشود، زمانی که تحریم است حمایت صورت میگیرد اما در زمان غیر تحریم حمایت بسیار پایین است امیدوارم با طرح اشتغال خانگی حمایت از تولید ملی افزایش یابد.
نظر شما :