معاون فرهنگی جهاددانشگاهی اظهار کرد:
قرآن؛ اساس فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی/ باشگاه «دانشجومعلم قرآن» راهاندازی شود
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر عیسی علیزاده، شب گذشته، چهارم مردادماه در چهلوسومین دوره طرح ملی دانشجومعلم قرآن کریم که به میزبانی جهاددانشگاهی خراسانرضوی در اردوگاه شهید هاشمینژاد مشهد برگزار شد، اظهار کرد: جهاددانشگاهی خراسانرضوی را به عنوان یک جهاد قرآنی میشناسیم چرا که اتفاقات مهم قرآنی از جمله برگزاری چندین دوره جشنواره قرآنی و یک دوره مسابقات بینالمللی قرآن و برنامههایی با موضوعات قرآنی را در این واحد شاهد بودیم.
وی با اشاره به اینکه در آستانه ۱۶ مرداد و سالروز تشکیل جهاددانشگاهی هستیم، ضمن تشکر از مسئولان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، بیان کرد: اگر ادعا کنیم اساس فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی از همان ابتدا قرآنی بوده ادعای گزافی نیست.
علیزاده اظهار کرد: ما فعالیتهای جهاددانشگاهی را با برگزاری جشنواره ملی قرآن آغاز کردیم و از دل این جشنواره نیروهای متخصص قرآنی پرورش یافتند که در در حال حاضر در قسمتهای مختلف جهاددانشگاهی سراسر کشور مشغول فعالیت هستند. اولین خبرگزاری قرآنی، اولین مرکز رشد فعالیتهای قرآنی، اولین پژوهشهای قرآنی که مجموعههای منحصر به فردی هستند که از سوی جهاددانشگاهی راهاندازی شدهاند.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی ادامه داد: این مجموعه منسجمی که ما در سطح کشور داریم و این ساختار در تمام کشور، تکرار میشود و در هر یک از این مجموعهها اتفاقات خوب و مؤثری میافتد.
علیزاده گفت: برگزاری این دوره در مشهد از چند نظر منحصر به فرد است. اول اینکه در جوار آستان قدس رضوی برگزار میشود و قطعاً برکات و معنویت این آستان مقدس مشمول این برنامه خواهد شد. دومین دلیل، برگزاری اردویی این برنامه است که تأثیر برنامههای اردویی به مراتب از دورههای مجازی و مکاتبهای بیشتر است.
وی اظهار کرد: در کنار برنامههای تخصصی و آموزش قرآن بحث فضای مجازی در کنار این برنامه فراهم شده که از ممیزههای این طرح است و پیشنهاد میکنم موضوع مجریان طرح باشگاه دانشجومعلم قرآن در راستای ارتباط و انسجام بیشتر برای استفاده از تجربیات یکدیگر دنبال شود.
در ادامه این مراسم دکتر هادی بختیاری، مشاوره فرهنگی رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسانرضوی ضمن عرض خیرمقدم به حاضران و تشکر از مجریان و برگزارکنندگان طرح دانشجومعلم قرآن با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) افزود: حضرت میفرمایند: «خیرکم من تعلم القرآن و علمه» بهترین شما کسانی هستند که قرآن بیاموزند و به دیگران آموزش دهند.
وی گفت: امیدواریم که همه ما به ویژه دانشجویان شرکتکننده در این برنامه قرآنی که در سنین جوانی هستند به توفیق فراگیری و عمل به قرآن نائل شویم و انس ما با قرآن با گوشت و خون ما عجین شود.
در ادامه معاون قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانرضوی گفت: در زمینه قرائت قرآن رشد یافتهایم، لذا باید از این مرحله عبور کرده و به سمت تدبر و فهم آیات کلام وحی برویم.
حجتالاسلام محمدتقی کاظمینسب بیان کرد: این طرح مصداق آیه نفر است که خداوند میفرماید: «فَلَوْلَا نَفَرَ مِن کلِّ فِرْقَهٍ مِّنْهُمْ طَائِفَهٌ لِّیتَفَقَّهُوا فِی الدّینِ وَلِینذرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَیهِمْ لَعَلَّهُمْ یحْذَرُونَ» «چرا از هر گروهی از آنان، طایفهای کوچ نمیکند(تا طایفهای در مدینه بماند)، که در دین(و معارف و احکام اسلام) آگاهی یابند و به هنگام بازگشت به سوی قوم خود، آنها را بیم دهند؟! شاید(از مخالفت فرمان پروردگار) بترسند، و خودداری کنند.
وی با بیان اینکه مشهد شهر قرآن و عترت است، ادامه داد: جلوه آمیخته قرآن و عترت و مصداق حدیث ثقلین در شهر مشهد مشهود، چراکه از یک طرف هم جوار مضجع شریف رضوی است و از طرف دیگر ظرفیتها و مزیتهای قرآنی در مشهد زمینه گستردهای دارد.
کاظمینسب اظهار کرد: در خراسان رضوی و مشهد ۴۵۰ مؤسسه و خانه قرآنی وجود دارد که خانههای قرآن و برخی از مؤسسات زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی و برخی زیر نظر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند.
معاون قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانرضوی ادامه داد: ۵۰۰۰ هزار جلسه محلی قرآن در استان داریم که بسیاری از قاریان مطرح بینالمللی در همین جلسات رشد یافتهاند. ما در کشور ۸۸ قاری بینالمللی داریم که آوازه جهان اسلام بوده و نیمی از آنان قاریان مشهدی هستند.
وی اظهار کرد: امروز جلسات محلی قرآن کریم با سبقه ۷۰ ساله در مشهد زیر نظر اساتید بزرگی فعال هستند که این جلسات کمتر در جاهای دیگر کشور دیده میشود. ۱۳۰۰ فعال قرآنی در مشهد مشغول به کار هستند که بیمهنامه برایشان صادر شده و اکثر این افراد را بانوان تشکیل میدهند.
کاظمینسب گفت: در آزمون سراسری قرآن و عترت که اسفندماه سال ۹۷ در مشهد و همزمان با سراسر کشور برگزار شد، بیشترین شرکتکنندگان به تعداد ۲۱ هزار نفر از خراسانرضوی بودند، اما با وجود این حجم از فعالیتهای قرآنی باید از حوزه قرائت عبور کنیم و به مرحله فهم و تدبر برسیم.
معاون قرآن و عترت ارشاد خراسانرضوی افزود: در جامعه به قرائت زیاد پرداخته شده و در این حوزه از فعالیتهای قرآنی شاهد رشد بودهایم، لذا همه دستگاهها به ویژه رادیو و صدا و سیما باید به معرفی چهرههای قرآنی اهتمام ورزند.
وی اظهار کرد: این یک نقص بزرگ است که جوانان ما علاوه بر شناسنامه بازیگران و ورزشکاران ایرانی، شناخت کافی از بازیگران و ورزشکاران خارجی دارند اما از قاریان، حافظان و الگوهای جامعه قرآنی شناختی ندارند.
نظر شما :