با امضای تفاهم‌نامه‌ بین جهاددانشگاهی و استانداری همدان انجام می‌شود؛

بسترسازی برای تجاری‌سازی فناوری‌ها و تسهیل در روند توسعه‌ی استان همدان/ راه‌اندازی کلینیک‌های خدمات نوین تخصصی پزشکی

۳۱ تیر ۱۳۹۸ | ۱۳:۲۶ کد : ۹۷۸۳ عمومی تاپ خبر
مراسم امضای تفاهم‌نامه‌ی همکاری مشترک بین جهاددانشگاهی و استانداری همدان، دقایقی قبل در سالن همایش دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد.
بسترسازی برای تجاری‌سازی فناوری‌ها و تسهیل در روند توسعه‌ی استان همدان/ راه‌اندازی کلینیک‌های خدمات نوین تخصصی پزشکی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، این تفاهم‌نامه با حضور دکتر سید حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی و مهندس سید سعید شاهرخی استاندار همدان، امروز ظهر (31 تیرماه) امضا شد.
در راستای ظرفیت‌های مدیریتی، علمی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جهاددانشگاهی و نیز ضرورت سرعت بخشیدن به توسعه‌ی علمی، فرهنگی و دانش‌بنیان و در راستای سند چشم‌انداز توسعه‌ی استان همدان و به منظور بهره‌گیری از ظرفیت‌های مدیریت جهادی و تجارب این نهاد انقلاب اسلامی در عرصه‌های مختلف به‌ویژه در حوزه‌ی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، این تفاهم‌نامه به امضا رسید.
هدف این تفاهم‌نامه، همکاری متقابل به منظور تسهیل در روند توسعه‌ی استان همدان و بسترسازی مناسب برای تجاری‌سازی فناوری‌ها، توسعه‌ی کارآفرینی، اشتغال‌زایی و راهکارهای اجرایی آن با استفاده از ظرفیت‌ها و توانایی‌های پژوهشی، فرهنگی، آموزشی، تحقیقاتی و فناوری جهاددانشگاهی و استانداری همدان است.
راه‌اندازی کلینیک‌های خدمات نوین تخصصی پزشکی مورد نیاز استان به‌ویژه در زمینه‌های درمان ناباروری و سلول‌درمانی با مشارکت و همکاری پژوهشگاه‌های رویان و ابن‌سینا، راه‌اندازی مرکز خدمات تخصصی تولید و تکثیر گیاهان دارویی و تولید فرآورده‌های دارویی معطر گیاهی و صنایع تبدیلی در تولیدات سیر و سیب‌زمینی با همکاری و مشارکت پژوهشکده‌های گیاهان دارویی و توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی، راه‌اندازی کلینیک سلامت خانواده در زمینه رفع معضلات خانواده‌ها و آسیب‌های اجتماعی با بهره‌مندی از توانمندی‌های جهاددانشگاهی در تمام شهرستان‌ها، استفاده از توانمندی‌های جهاددانشگاهی در راستای برطرف نمودن مسایل و چالش‌های استان در زمینه‌ی انجام مطالعات زیست‌محیطی و ...، همکاری در اجرای برنامه‌ی اشتغال فراگیر، راه‌اندازی مجتمع خدمات تخصصی مشاغل خانگی و ایجاد زنجیره‌ی کامل از تولید تا اتصال به بازار با همکاری سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌آموختگان جهاددانشگاهی، تدوین سند توسعهی آموزش‌های مهارتی استان و برگزاری دوره‌های مهارتی ویژه‌ی سازمان‌ها و اداره‌های استان همدان به صورت دوره‌های مقطع‌دار و دوره‌های تخصصی حضوری و مجازی، اجرای طرح‌های نظرسنجی، افکارسنجی و رفتارسنجی مورد نیاز استانداری همدان، از جمله زمینه‌های مشترک در این تفاهم‌نامه است.
هم‌چنین، طراحی، برنامه‌ریزی و برگزاری سمینارها، همایش‌ها، مناظره‌ها، مسابقات و جشنواره‌های فرهنگی با رویکردهای ملی، بین‌المللی و منطقه‌ای به‌ویژه با جامعهی هدف جوانان، تهیه، تنظیم و انتشار اسناد، انجام پژوهش‌ها و مطالعات مورد نیاز استانداری، توسعه‌ی ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه‌ی رسانه‌ای در سطح استان همدان به منظور پوشش کامل خبری اقدامات و فعالیت‌های استانداری، تدوین پیوست‌های اجتماعی، فرهنگی و رسانه‌ای برای پروژه‌های توسعه‌ای، اقتصادی و عمرانی، همکاری در زمینه‌ی توسعه‌ی ظرفیت‌های گردشگری با مشارکت جامعه‌ی دانشگاهیان کشور، همکاری با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دستگاه‌های اجرایی استان در برگزاری آزمون‌های استخدامی و استفاده از ظرفیت‌های علمی و فناورانه جهاددانشگاهی در ایجاد نهالستان‌های جدید گردو و اصلاح و افزایش بهره‌وری باغات گردوی موجود، از دیگر زمینه‌های همکاری در تفاهم‌نامه‌ی همکاری مشترک بین جهاددانشگاهی و استانداری همدان می‌باشد.


تأمین زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری لازم برای راه‌اندازی مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی و صنایع تبدیلی مرتبط، متناسب با ظرفیت‌های استان، مشاغل خانگی و کلینیک‌های نوین تخصصی درمانی و توسعه فعالیت‌های جهاددانشگاهی در استان همدان، مساعدت و همکاری در اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذی‌ربط و رفع موانع جهت شروع فعالیت‌های درمانی، پژوهشی، آموزشی و اشتغال، تأمین فضای مناسب مورد نیاز جهت انجام فعالیت‌های پژوهشی و درمانی در راستای تفاهم‌نامه، واگذاری فضای مورد نیاز جهت تجهیز مراکز آموزشی و خدمات تخصصی در راستای کارآفرینی و اشتغال‌زایی در شهرستان‌های استان، جلب مشارکت و همکاری دستگاه‌های اجرایی برای تحقق زمینه‌های همکاری آنان با جهاددانشگاهی، همکاری در زمینه تأمین منابع مالی مورد نیاز پروژه‌های جهاد از محل اعتبارات استانی و واگذاری ماموریت‌های مشخص متناسب با اسناد توسعه استان به جهاددانشگاهی همدان در راستای استفاده هرچه بیش‌تر از ظرفیت‌های این نهاد علمی ـ تحقیقاتی از تعهدات استانداری همدان در این تفاهم‌نامه است.
پشتیبانی و انجام حمایت‌های علمی لازم برای تحقق و اجرایی‌شدن زمینه‌های همکاری مشترک، همکاری برای انتقال فناوری‌های آماده تجاری‌سازی متناسب با اهداف توسعه استان، به‌کارگیری تجربیات و پتانسیل‌های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی پژوهشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها، مراکز و واحدهای جهاددانشگاهی سراسر کشور و ارائه طرح‌های کاربردی و مطالعاتی به منظور توسعه همه‌جانبه استان، انجام پیگیری‌های لازم جهت اجرایی نمودن مفاد تفاهم‌نامه در راستای برنامه‌های توسعه استان، ارایه مشاوره تخصصی به استاندار و مدیران عالی استان در زمینه‌های مختلف علمی، آموزشی و فناوری، همکاری در تهیه، تنظیم و انتشار اسناد، پژوهش‌ها و مطالعات مورد نیاز استان، گسترش پوشش خبری اقدامات، فعالیت‌ها و برنامه‌های استان با استفاده از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه رسانه‌ای ایسنا، ایکنا و سیناپرس، راه‌اندازی و تشکیل مرکز هم‌اندیشی توسعه استان و استقرار دبیرخانه آن در جهاددانشگاهی، برنامه‌ریزی در جهت توسعه دوره‌های آموزشی کارآفرینی برای فارغ‌التحصیلان جویای کار دانشگاهی و اجرای طرح‌های مطالعاتی و عملیاتی در زمینه اشتغال دانش‌آموختگان جویای کار، تدوین پیوست‌های اجتماعی، فرهنگی و رسانه‌ای برای پروژه‌های توسعه‌ای، اقتصادی و عمرانی استان همدان با استفاده از روش پیوست‌نگاری و با بهره‌گیری از مطالعات «ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی» (اتاف)، همکاری در زمینه توسعه ظرفیت‌های گردشگری استان با مشارکت جامعه دانشگاهیان کشور، همکاری با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دستگاه‌های اجرایی استان در برگزاری آزمون‌های استخدامی و توسعه‌ی بانک خون بندناف جهت ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی نیز از تعهدات جهاددانشگاهی در تفاهم‌نامه‌ی همکاری مشترک با همدان است.


گفتنی است، این تفاهم‌نامه و سند همکاری از هر حیث تابع مقررات عمومی حاکم بر جمهوری اسلامی ایران می‌باشد و از زمان انعقاد، به مدت ۵ سال لازم‌الاجرا است و در صورت توافق دوطرف، قابل تمدید می‌باشد.

 

به‌زودی؛ افتتاح مرکز جامع زنان و درمان ناباروری در همدان
دکتر طیبی رییس جهاددانشگاهی در این مراسم، اولین همت بلند این نهاد در ادامه‌ی فعالیت‌ها در استان همدان را افتتاح مرکز جامع زنان و درمان ناباروری جهاددانشگاهی در آینده‌ای نزدیک دانست و گفت: این مساله با هماهنگی با مدیران حوزه‌ی پزشکی جهاددانشگاهی در حال تکمیل است و نیاز به حمایت استانداری دارد و فعالیتی ماندگار و درآمدزا برای استان خواهد بود.
وی ادامه داد: در زمینه‌ی اصلاح و افزایش بهره‌وری باغات گردو و تولید سیر و فرآوری آن توسط پژوهشکده گیاهان دارویی و پژوهشکده توسعه‌ی تکنولوژی جهاددانشگاهی آماده‌ی همکاری با استانداری همدان هستیم.
دکتر طیبی با اشاره به توانمندی جهاددانشگاهی در حوزه‌ی دیگر گردشگری، اظهار کرد: این نهاد با داشتن اولین پژوهشکده گردشگری در خراسان‌رضوی، دانشکده گردشگری در دانشگاه علم و فرهنگ و یک مرکز علمی ـ گردشگری دانشجویی در این زمینه فعالیت می‌کند و توان خوبی برای همکاری با استان‌های گردشگرمحور چون همدان دارد.
وی افزود: در حوزه‌های جدیدی هم مانند اصلاح نژاد دام‌های سبک، تولید شیر، کشاورزی هوشمند و... نیز آماده‌ی همکاری با استانداری استان همدان هستیم.


در ادامه، دکتر پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی نیز گفت: جهاددانشگاهی همدان جزو واحدهای نسل اول است و باید بنا بر ظرفیت‌های بالای استان و واحد توسعه پیدا کند و زیرساخت‌های لازم هم‌اکنون آماده شده است.
وی گفت: برند درمان ناباروری در کشور با داشتن 11 هزار سیکل درمانی در اختیار جهاددانشگاهی است و 9 مرکز درمان ناباروری در کشور دارا هستیم.
دکتر پورعابدی ادامه داد: در پیشگیری، سبک زندگی و درمان در زمینه‌ی سرطان سینه و درمان زخم‌های مزمن به‌ویژه زخم پای دیابت هم فعالیت‌های خوبی انجام داده‌ایم.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی افزود: جهاددانشگاهی آمادگی دارد تا آخرین فناوری‌های خود را در اختیار استان قرار دهد و در توریسم‌درمانی، کشاورزی هوشمند، تولید سفال، فرآوری سیر و گردو نیز آماده‌ی انجام فعالیت در استان هستیم.

 

آماده‌ی همکاری‌های گسترده با جهاددانشگاهی
هم‌چنین، مهندس شاهرخی استاندار همدان نیز در این مراسم، جهاددانشگاهی را نهادی انقلابی، بی‌توقع و اثربخش دانست و گفت: این نهاد، محصول انقلاب فرهنگی در کشور است و ما آماده‌ی هرگونه کمک برای اجرای فعالیت‌های جهاددانشگاهی در استان همدان هستیم.
وی با اشاره به ظرفیت مهم گردشگری استان همدان گفت: سال گذشته میزبان کشورهای آسیایی به عنوان پایتخت گردشگری آسیایی در این زمینه بودیم و هفته‌ی گذشته مرکز ارزشمند، آموزش خدمات گردشگری و هتل‌‌داری در غرب کشور را افتتاح کردیم و در این حوزه نیز ظرفیت بالای همکاری با جهاددانشگاهی وجود دارد.
استاندار همدان با اشاره به وجود نقشه‌ی راه برنامه‌ریزی‌شده در استان در سال 98، بیان کرد: هم‌اکنون می‎دانیم که در هر شهرستان باید چه اتفاقاتی برای پیشرفت استان بیفتد.
وی با اشاره به تحریم‌ها و نگاه‌ به داخل، گفت: امیدواریم ارتباطات خود را با جهاددانشگاهی در حوزه‌های تخصصی گسترش دهیم.


در ادامه، دکتر اسکندر صیدانی رییس سازمان برنامه‌وبودجه استان همدان نیز اظهار کرد: جهاددانشگاهی را اثرگذارترین مجموعه در استان می‌دانیم؛ استانداری کمک‌های ویژه‌ای به ساخت مرکز جامع زنان و درمان ناباروری در استان خواهد کرد و این تفاهم‌نامه نوع همکاری‌های متقابل را تشریح می‌کند.

 

مهندس اسدی رییس جهاددانشگاهی همدان نیز در پایان با اشاره به حمایت استانداری از مجموع فعالیت‌های متنوع این واحد و تشریح این دستاوردها، گفت: هم‌اکنون در بحث اشتغال زنان سرپرست خانوار با همکاری امور بانوان استانداری و اداره تعاون استان در حال همکاری هستیم.


نظر شما :