معاون میراث فرهنگی،اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی:
طرح مشاغل خانگی جهاددانشگاهی فرصتی برای رونق بازار صنایع دستی است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا،حسین عباس زاده اظهارکرد: با توجه به اینکه برخی صنایع دستی در استان در حال فراموشی بوده است، پروسه احیا در حال اجرا و برخی نیز احیا و توسعه داده شدهاند.
معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح نوین توسعه مشاغل خانگی توسط جهاددانشگاهی تصریح کرد: این طرح فرصتی خوبی برای صنایع دستی فراهم کرده تا بازار خود را پیدا کند.
عباس زاده با اشاره به فرصتها و تهدیدات موجود در این طرح برای صنایع دستی استان افزود: با توجه به اوضاع اقتصادی ایران بخشی از عوامل آسیبزا در این حوزه وضعیت اقتصادی و نوسان بازار است که بسیار تاثیر گذار بوده است.
وی تصریح کرد: در شکل خرد نیز اگر صنعتگر متعهد به تولید نباشد، بازار را از دست داده و برند حضور یافته در استان برای ثبت محصولات دلسرد می شود.
معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه به طور کامل نمیتوان به تولیدات صنایع دستی و صنعتگر اعتماد کرد، افزود: اگر هجمهای از اطلاعات و افراد در سامانه ثبت شوند ممکن است بنا به دلایلی با ریزش آنها روبرو شویم.
عباس زاده بیان کرد: زمانی میتوانیم شاهد رونق صنایع دستی باشیم که این محصولات جزء نیاز اساسی زندگی افراد شوند.
معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی یادآور شد: تمام دستگاهها و مجریان در استان باید احساس مسوولیت داشته باشند تا بتوایم شاهد نتیجه درست هر طرحی در استان باشیم.
وی با اشاره به اینکه خراسانجنوبی معادن قوی در سنگ قیمتی و نیمه قیمتی داشته اما در این زمینه صنایع دستی مقفول واقع شده است، افزود: در راستای احیای این رشته فعالیتهایی انجام شده که در این زمینه دبیرخانه سنگهای قیمتی در خوسف و نمایشگاه دائمی در فردوس راهاندازی شده است.
معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی گفت: در حال حاضر 32 نفر در این حوزه فعالیت داشته که در نمایشگاههای خارج از کشور شرکت و توانستهایم در بحث سنگهای تزئینی استان پلی ارتباطی بین گردشگران خارج از کشور ایجاد کنیم.
عباس زاده ادامه داد: علاوه بر تمام فعالیتهایی که در این حوزه انجام شده اما هنوز سنگ این استان جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده و نتوانستهایم از نگین انگشتر و زیورآلات جدا شویم.
رونق صنایع دستی نیازمند طراحی و محصولات جدید است
وی با بیان اینکه رونق صنایع دستی در استان نیاز به طراحی و محصولات جدید و آموزشهای خاص دارد، تصریح کرد: برای رونق بیشتر این رشته امسال در شهرستان قاین با حضور دو نفر از هنرمندان مشهد کارگاه خوب و مفیدی برگزار شد.
عباس زاده با اشاره به فعالیت چهار کارگاه و نمایشگاه دائمی در شهرستان فردوس، یادآور شد: هنوز نتوانستهایم در حوزه سنگ کار بزرگی انجام دهیم و تنها کارهای انجام شده به صورت کارگاهی بوده است.
وی بیان کرد: در حوزه صنایع دستی کارهایی در حال انجام است که امیدواریم نتایج خوبی را دنبال کنیم و در این راستا فرمانداران و بخشداران نیز حساس شدهاند.
معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی تصریح کرد: علی رغم کم توجهی به صنایع دستی در سالیان گذشته در حال حاضر نگاهها به سمت صنایع دستی متفاوتتر شده و نوروز امسال رشد 100 درصدی نسبت به سال گذشته در بحث غرفههای صنایع دستی داشتهایم.
عباس زاده ادامه داد: این رشد به دلیل حساس شدن مسوولان استانی در شهرستان ها ی مختلف استان به این موضوع بوده است.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه اقبال عمومی نسبت به صنایع دستی نیز بیشتر شده است، اظهار کرد: همه طرحها یک سری نقاظ ضعف و قوت دارد که این عوامل تهدید و برخی نیز فرصت هستند.
نظر شما :