کارگاه آموزشی" مدیریت جامع سوانح و بلایا" در همدان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد همدان، معاون عمرانی استاندار همدان صبح امروز ۲۳ تیرماه در کارگاه آموزشی مدیریت جامع سوانح و بلایا که به همت جهاد دانشگاهی همدان برگزار شد با بیان اینکه در دنیا نسبت به حادثه خیزی مقام ششم را داریم به طوریکه کشوری حادثه خیز هستیم به همین علت باید نسبت به بسیاری از کشورهای دنیا آمادگی بیشتری داشته باشیم و این آمادگی با ایجاد حساسیت به صورت مستمر در جامعه ایجاد میشود، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی کشور، تا کنون 34 مخاطره سنگین را تجربه کردیم که مهمترین آنها در همدان سیل و زلزله بوده است.
محمودرضا عراقی ادامه داد: در زندگی و حوادث ابتدا باید از خود آغاز کنیم، در هر حادثهای درجه خسارت متفاوت است، باید به برخی حوادث واکنش و پاسخ مناسب بدهیم و این مسأله را باید تمرینکنیم.
وی اضافه کرد: طبیعت نظم خاصی دارد اما قادر نیستیم همه این نظم را درک کنیم، در جهان هستی هر احتمالی وجود دارد مثل اینکه احتمال اینکه هر 100 سال یک سیلاب بزرگ ایجاد شود.
عراقی عنوان کرد: درس نگرفتن از اشتباهاتمان یکی از اشکالاتی است که در مدیریت بحران با آن مواجه هستیم همچنین آن را فراموش و همچنان تکرار میکنیم و خسارت هایی سنگین دوباره تکرار میشود که اصلا قابل جبران نیست.
وی گفت: در سیل اخیر در یکی از شهرهای کشور بالاآمادگی آب به علت عدم لایروبی یک پل بود و خسارت وارد شده بر اثر این بود که از تجربه گذشته استفاده نکردیم، در زلزله کرمانشاه بسیاری از خسارت ها به علت عدم رعایت اصول اولیه نظام مهندسی بود که باعث آن خود ما بودیم.
رییس جهاد دانشگاهی واحد همدان نیز در این کارگاه عنوان کرد: انسان از زمانی که پا به عرصه خاکی گذاشته همواره در معرض تهدیدات محیطی خود بوده است و با وجود اینکه با عقل، شعور و معرفت خویش پیشرفت علمی زیاد و دستاوردهای ابزاری زیادی داشته، نتوانسته به درستی و به صورت قطعی راه حلی برای پیشگیری از سوانح و کنترل بلایایی که به صورت طبیعی در محیط پیرامونی رخ میدهد را به دست بگیرد و از آنها به صورت قطعی جلوگیری کند.
اکبر اسدی با بیان اینکه اگر بشر نتوانسته به صورت قطعی جلوی این بلایا را بگیرد اما موفق شده آن را مدیریت کند، ادامه داد: مدیریت بحران، پیش بینی و پیشگیری از بحران، برخورد و مداخله در بحران و سپس سالم سازی بعد از بحران می باشد.
وی اظهار کرد: در مدیریت بحران باید قبل از ایجاد بحران از خسارتهای آن پیشگیری شود تا بعد از ورود به بحران بتوانیم آن را مدیریت کنیم؛ به تعبیر دیگر مدیریت بحران یعنی ایجاد ساختار و تدوین مقرراتی که موجب کمکرسانی به دولت و سازمانهای دولتی دربرخورد با حوادث میشود.
اسدی هدف از برگزاری این برنامه آموزشی را ارتقاء آگاهی در مدیریت بحران در جهت به حداقل رساندن آسیبها و بلایای طبیعی دانست و خاطرنشان کرد: مدیریت علمی بحران، هزینههای مادی و معنوی را به حداقل خواهد رساند همچنین این گونه مدیریت موجب میشود از تصمیمات که بصورت آزمون و خطایی است پرهیز گردد و تصمیمات بر مبنای کار کارشناسی شده انجام گیرد.
رئیس جهاددانشگاهی همدان در پایان بیان کرد: جهاددانشگاهی نهادی انقلابی و آکادمیک و دانش بنیان است و مأموریت اصلی این نهاد انقلابی ایجاد پلی میان دانشگاه و جامعه است و تمام تلاش این نهاد در راستای هم افزایی و همگرایی با مسئولین استان در جهت ارتقاء سطح فعالیتهای در بخش های مختلف می باشد.
کارگاه یک روزه مدیریت سوانح و بلایا ویژه بیش از 320 نفر از مسولین و اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران استان همدان در قالب 16 ساعت دوره آموزشی و با حمایت و پشتیبانی معاونت عمرانی استانداری همدان ، مدیریت بحران استان و توسط جهاددانشگاهی استان همدان برگزار می گردد.
همچنین در این کارگاه دکتر عرب مشاور وزیر نیرو، دکتر بیت اللهی دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی، مهندس طالبی مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان و مهندس ظفری مدیر کل بنیاد مسکن استان به ایراد سخنرانی پرداختند.
نظر شما :