دکتر طیبی در دیدارهای جداگانه با مسوولان استانی در شهرکرد تاکید کرد:
آمادگی جهاددانشگاهی برای کمک به توسعهی همهجانبهی استان چهارمحالوبختیاری
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی امروز (۱۲ تیرماه) در سفر استانی خود به شهرکرد در جلسات جداگانهای با مهندس اقبال عباسی استاندار چهارمحال و محال بختیاری، حجتالاسلاموالمسلمین نکونام نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعهی شهرکرد و همچنین مهندس الیاسی رییس سازمان برنامه و بودجه استان دیدار گفتوگو کرد.
وی در این نشستهای مشترک با تاکید بر توانایی جهاددانشگاهی در حوزههای مختلف فرهنگی، آموزشی، علمی و فناورانه بیان کرد: جهاددانشگاهی با فعالیتهای خود، الگوسازی مناسبی از توانایی های موجود در کشور ارایه داده است.
رییس جهاددانشگاهی اضافه کرد: از ابتدا سعی ما بر این بوده است که واحدهای سازمانی این نهاد علاوه بر گسترش خدمات فرهنگی، آموزشی و پزشکی در هر استان، کار شاخص و ویژهای بنا بر مزیت بومی خود انجام دهد.
وی با اشاره به خدمات آموزشی و فرهنگی جهاددانشگاهی چهارمحال و بختیاری در استان ، اظهار کرد: در حوزهی کشاورزی و تولید بادام و فرآوری آن و همچنین اصلاح نژاد دام سبک قصد فعالیت در این استان را داریم.
دکتر طیبی ادامه داد: خدمات پزشکی جهاددانشگاهی در زمینههایی چون درمان نازایی و سرطان سینه نیز با همکاری مراکزی چون رویان و ابنسینا قابلیت گسترش در استان را دارد.
وی اضافه کرد: توسعهی مشاغل خانگی و تولید فرستنده های دیجیتال روستایی نیز از زمینههای دیگر قابل توسعه در استان است.
رییس جهاددانشگاهی اظهار کرد: خوشبختانه فعالیتهای جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری، مطلوب ارزیابی میشود.
وی افزود: لازم است برای تکمیل ساختمان جهاددانشگاهی در این استان، اعتباری در قالب تسهیلات اختصاص یابد.
دکتر طیبی گفت: لازم است کمکهایی نیز از سوی استان به منظور ایجاد و احداث مرکز درمان در حوزه نازایی، سلولدرمانی و... که بحثهای تخصصی جهاددانشگاهی است، صورت گیرد.
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه در چهارمحال و بختیاری نوغانداری اجرا شده است، بیان کرد: این کار را میتوان گسترش داد، زیرا کار جهاددانشگاهی تولید علم و فناوری و کاربردی کردن آن است.
وی افزود: اگر زیرساختها در چهارمحال و بختیاری تأمین شود، میتوان این گونه دانشها را به استان منتقل کرد.
دکتر طیبی افزود: جهاددانشگاهی به لحاظ مالی ضعیف است؛ اگر خیرین کمک کنند میتوان اقدامات بسیاری را در استان انجام داد.
انعقاد یک تفاهمنامه
مهندس عباسی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در نشست مشترک با رییس جهاددانشگاهی با اعلام آمادگی برای مساعدت در زمینهی کمک به واحد جهاددانشگاهی این استان در تامین زمین و ارایهی وام های کم بهره بیان کرد: ما نیز در حوزهی کشاورزی و تولید بادام و فرآوری آن، اصلاح نژاد دام سبک و تولید ماهی سردابی آمادهی همکاری با جهاددانشگاهی هستیم.
وی با اشاره به اینکه بادام استان یک هزار میلیارد تومان در سال مابهالتفاوت تجاری دارد که برابر با کل اعتبارات سالانه استان است، افزود: سالانه 24 هزار تن بادام در استان تولید میشود که 15 هزار تن آن مامایی است ولی به دلیل نبود امکانات فرآوری به صورت خام به فروش میرسد.
مهندس عباسی با بیان اینکه سالانه 24 هزار تن ماهی سردآبی در استان تولید میشود ولی فرآوری نمیشود، خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی میتواند با استفاده از ظرفیتهای خود در فرآوری محصولات کشاورزی به استان کمک کند.
در حاشیهی این نشست، تفاهمنامهای در زمینههای مختلف علمی، فرهنگی و آموزشی منعقد شد.
هدف این تفاهمنامه، همکاری متقابل و همافزایی به منظور بسترسازی مناسب برای تسهیلگری و کمک به تجاریسازی فناوریهای نوین، توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی و ارائه راهکارهای اجرایی و همچنین استفاده از توانمندیهای اجرایی، علمی، آموزشی، تحقیقاتی و فناوری جهاددانشگاهی است.
کمک به تأمین اعتبار جهت راهاندازی شعبهی سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانشآموختگان جهاددانشگاهی به منظور کمک به اشتغال استان در راستای توانمندسازی، برندسازی و اتصال به بازار و کمک به تأمین اعتبار جهت راهاندازی کلینیک تخصصی سلامت خانواده درمان ناباروری و سرطان، ترمیم زخم و بافت، telemedicine (دوراپزشکی)، دندانپزشکی و ... با همکاری پژوهشگاه رویان، ابنسینا و پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی زمینههای همکاری مشترک طرفین است.
همچنین توسعه شبکه بومگردی استان (مطالعه و اجرای شبکه اکوکمپها با توجه به قابلیتهای استان)، بسترسازی جهت راهاندازی مرکز مطالعات و پژوهش در زمینه بادام با استفاده از ظرفیتهای سایر دستگاههای اجرایی، کمک به تأمین اعتبار تکمیل و تجهیز فاز دوم مجتمع تحقیقاتی و پژوهشی جهاد دانشگاهی استان و راهاندازی مرکز توانافزایی و اصلاح نژاد شیلات و ماهیان سردآبی با توجه به ظرفیتهای استان از دیگر زمینههای همکاری بین جهاددانشگاهی و استانداری چهارمحال و بختیاری است.
بر اساس این تفاهمنامه طرفین در زمینههای همکاری با سازمان مدیریت و برنامهریزی و دستگاههای اجرایی استان در برگزاری آزمونهای استخدامی، اجرای طرحهای نظرسنجی، افکارسنجی و رفتارسنجی مورد نیز استانداری و طراحی، برنامهریزی و برگزاری سمینارها، همایشها و مسابقات و جشنوارههای فرهنگی با رویکردهای ملی، بینالمللی و منطقهای به ویژه با جامعه هدف جوانان استان (در راستای تحقق اهداف تفاهمنامه) نیز متعهد شدند.
با توجه به این تفاهمنامه استانداری چهارمحال و بختیاری موظف به انجام هماهنگیهای لازم و کمک به تأمین زیرساختهای لازم سختافزاری و نرمافزاری برای راهاندازی مرکز تحقیقات بادام و کلینیک تخصصی در حوزهی پزشکی، مساعدت و همکاری در اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیربط و رفع موانع جهت شروع فعالیتهای مشترک، مساعدت و همکاری در تأمین فضای مناسب مورد نیاز جهت فعالیتهای پژوهشی و درمانی از طریق فضاهای موجود ادارات دولتی و کمک به واگذاری موقت فضای مورد نیاز و مساعدت به منظور تجهیز مراکز آموزشی و خدمات تخصصی در راستای کارآفرینی و اشتغالزایی در شهرستانهای شهرکرد و لردگان است.
همچنین جهاددانشگاهی پشتیبانی و انجام حمایتهای مالی و علمی لازم برای تحقق و اجرایی شدن زمینههای همکاری مشترک در تفاهمنامه، حمایت مالی جهت شتابدهی توسعهی فعالیتهای جهاددانشگاهی استان، بهکارگیری تجربیات و پتانسیلهای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی پژوهشگاهها، پژوهشکدهها، مراکز و واحدهای جهاددانشگاهی سراسر کشور در جهت ارائه طرحهای کاربردی و مطالعات در راستای توسعهی همهجانبه استان، تأمین حداقل 50 درصد از منابع مالی مورد نیاز جهت تحقق زمینههای همکاری مشترک در تفاهمنامه از محل اعتبارات جهاددانشگاهی و همکاری برای انتقال فناوریهای آمادهی تجاریسازی متناسب با اهداف توسعهای استان را متعهد شد.
تاکید بر نقش آفرینی بیشتر جهاددانشگاهی در دانشگاهها
هم چنین در نشست مشترک حجتالاسلاموالمسلمین نکونام نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعهی شهرکرد با دکتر طیبی، وی با اشاره به فعالیتهای تاثیرگذار جهاددانشگاهی، خواستار انعکاس جدی آن در سطح جامعه و ایجاد فضای نشاط و امیدآفرینی بین مردم شد.
وی ادامه داد: جهاددانشگاهی به عنوان یک سرمایهی اصلی نظام، نقشآفرینی بیشتری در دانشگاهها ایفا کند.
کمک از طریق محل اعتبارات توازن ملی
مهندس الیاسی رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحالوبختیاری نیز بیان کرد: بودجهی کشور و به تبع در استانها ۱۰ درصد کاهش یافته است، گرچه کشور در هنگام سختیها تصمیمات بهتری را اتخاذ کرده و بهرهوری افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی نهاد عمومی غیر دولتی است، گفت: جهاد دانشگاهی طرحهای مطالعاتی بسیاری انجام داده که دستگاهها میتوانند از ظرفیت این نهاد استفاده کنند و آمادگی کامل در خصوص کمک به جهاد دانشگاهی استان از محل اعتبارات توازن ملی از سوی سازمان برنامه و بودجه برای تکمیل ساختمان جهاد دانشگاهی وجود دارد.
گفتنی است، در حاشیهی دیدار دکتر طیبی با مسوولان استانی چهارمحالوبختیاری، وی با خیر نامدار استان، قربانعلی رئیسی نیز ملاقات کرد.
نظر شما :