بررسی طرح های حوزه اشتغال در جهاددانشگاهی قزوین
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قزوین، در جلسه ای که 11 تیرماه در سالن جلسات جهاددانشگاهی استان قزوین با حضور دکتر بیجندی معاون آموزشی جهاددانشگاهی و سرپرست سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان(ستفا)، مهندس رضایی نیک مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قزوین، مهندس پیله چی رییس جهاددانشگاهی استان قزوین و جمعی از معاونان برگزار شد، طرح ملی توانمندسازی نوآوری و کارآفرینی کسب و کارهای فناوری اطلاعات مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر بیجندی در آغاز جلسه به توانمندی های آموزشی، پژوهشی و فناوری جهاددانشگاهی در کل کشور اشاره و این نهاد را به عنوان یک مجموعه پیشرو در حوزه فناوری و اشتغال معرفی کرد.
دکتر بیجندی با اشاره به فضای استان قزوین و حوزه های نظامی استان افزود: با توجه به فضای نظامی شهر قزوین آموزش های ویژه ای برای نظامیان و خانواده های آن ها در محل کار و سکونتشان برنامه ریزی و اجرا شده و همچنین در حال آماده سازی زیرساخت هایی جهت ایجاد مراکز نوآوری و شکوفایی هستیم تا جوانان بتوانند استارت آپ های خود را دراین فضا شکل دهند.
وی به حوزه تجاری سازی و فناوری در جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: 3 پارک علم و فناوری در جهاددانشگاهی وجود دارد که دو پارک استانی بوده و در استان البرز و کرمانشاه در حال فعالیت هستند و یک پارک ملی صنایع نرم و فرهنگی نیز زیر مجموعه جهاددانشگاهی فعالیت می کند.
دکتر بیجندی افزود: در حال حاضر 24 مرکز رشد در کشور فعالیت می کنند و 18 مرکز نوآوری و شکوفایی در سراسر کشور توسط جهاد ایجاد شده که با الگوگیری از مراکز رشد و نوآوری چند کشور مختلف، خلا های مراکز حال حاضر کشور را پوشش و بیش از 700 شرکت را مورد حمایت قرار داده است.
در ادامه این جلسه حسین بختیاری معاون تجاری سازی و امور پارک ها و مراکز رشد ستفا توضیحاتی پیرامون طرح ملی توانمندسازی نوآوری و کارآفرینی کسب و کارهای فناوری اطلاعات ارایه کردند.
بختیاری در این جلسه طرح را به سه بخش جمع آوری سازی فعالان حوزه فاوا، ترویج شتاب دهی در حوزه فاوا و تجاری سازی، حمایت و تامین مالی کسب و کارهای این حوزه تقسیم بندی و مدت زمان اجرایی این طرح را یک سال عنوان کرد.
در پایان جلسه مهندس رضایی نیک بر تعامل سازنده دو نهاد جهاددانشگاهی و اداره کل فناوری و اطلاعات جهت اجرایی شدن طرح تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد این طرح به نتایج خوبی در حوزه کسب و کارهای فناوری اطلاعات برسد.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی مورد حمایت برند های ملی و محلی
دکتر بیجندی در جلسه ای دیگری با موضوع طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با اشاره به معاونت تجاری سازی در جهاددانشگاهی گفت: این بخش از سال 77 تاسیس و در حال حاضر با عنوان ستفا در سه حوزه فعالیت می کند که یکی از آن ها توانمندسازی است.
وی افزود : طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در 10 جلسه مورد نقد و بررسی قرارگرفت و به پیشنهاد وزارت کار در دبیرخانه حمایت از مشاغل خانگی به تصویب رسید.
دکتر بیجندی ادامه داد: قرار بر این بود که این طرح در 9 استان وبرای 20 هزار نفر پیاده سازی شود و به همین منظور در این 9 استان فراخوان عمومی داده شد. فرصت ها و آسیب های طرح قبلی در این استان ها مورد بررسی قرارگرفت و همچنین امکان ایجاد شبکه شاغلان هم در استان ها بررسی شد.
رییس ستفا گفت: در تمامی این 9 استان جلسه به طور منظم تشکیل و گروه های علمی هم در استان و هم در مرکز شکل گرفت. که پس از فراخوان عمومی 42 هزار نفر در سامانه ثبت نام کردند و بعد از بررسی ها و راستی آزمایی های مختلف 32 هزار نفر از این تعداد در دسته بندی ها ماهر، نیمه ماهر و مبتدی تقسیم شدند و به بازار کار متصل شدند.
دکتر بجیندی در مورد طرح توسعه مشاغل خانگی افزود: اما در این طرح افراد از کانال ها و منابع مختلف و پس از راستی آزمایی ها و دسته بندی افراد، وارد مرحله آموزش و مشاوره خواهند شد. که پس از طی این مراحل فرد مطمئن خواهد شد که بازار کار متصل می شود.
وی ادامه داد : در این طرح برندهای ملی و محلی همکاری خوبی داشته اند و حمایت های لازم را جهت ورود به بازار کار این افراد را فراهم کرده اند.
در ادامه این جلسه دکتر بیجندی به معرفی سامانه طرح به آدرس www.innb.ir پرداخت و نمونه هایی از حامیان و برندهایی که در این طرح همکاری می کنند را معرفی کرد.
در پایان جلسه نمایندگان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و دفتر امور بانوان استانداری سوالاتی را پیرامون طرح بیان کردند که با جواب دکتر بیجندی همراه بود.
نظر شما :