نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد:
بهرهگیری از ظرفیتهای جهاددانشگاهی در تقویت اقتصادی استان فارس
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان فارس، نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین در دیدار رییس جهاددانشگاهی فارس گفت: جهاددانشگاهی طی سالهای گذشته اقدامات شاخصی را در حوزههای آموزش، پژوهش، فرهنگی و اشتغال انجام داده است.
کوروش کرمپور گفت: امروز کشاورزی و مصرف بهینهی آب از مسائل اولویتدار در کشور و استان فارس محسوب میشود و جهاددانشگاهی در این ابعاد میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
کرمپور ضمن اعلام آمادگی برای استفاده از ظرفیت جهاددانشگاهی در راهاندازی صنایع تبدیلی، گفت: تلاش میکنیم از ظرفیت جهاددانشگاهی خصوصا در حوزهی گیاهان دارویی بهرهی مناسب را ببریم.
در ادامه رییس جهاددانشگاهی فارس نیز ضمن اشاره به ظرفیتهای این نهاد گفت: امروز خشکسالی و تغییرات اقلیمی به موضوعی محوری در استان فارس تبدیل شده است.
مظاهر بابایی با یادآوری این که آسیبهای خشکسالی و کمآبی دامنهای وسیع را در بر گرفته و پیامدهای بسیاری داشته و خواهد داشت، گفت: کشاورزان به نوعی بیشترین آسیب را متحمل شدهاند.
وی با اشاره به لزوم یافتن راهکارهای اجرایی برای کاستن از آسیبها و تهدیدات خشکسالی و کمآبی، گفت: جهاددانشگاهی با بهرهگیری از نیروهای متخصص و دانش موجود و تکنولوژی روز امکان اجرای طرحهای مختلفی را دارد.
بابایی به ظرفیتهای موجود در نقاط مختلف فارس اشاره و خاطرنشان کرد: براساس آمارهای موجود در استان فارس، شهر میمند بیشترین میزان تولید گل محمدی را در سطح کشور دارد و میتوان با فراهم کردن بستر فرآوری این گیاه، ضمن بهرهوری مناسبتر زمینهای برای اشتغال و جلوگیری از خام فروشی را فراهم کرد.
رییس جهاددانشگاهی فارس، استان فارس را دارای ویژگیهای مناسبی برای ایجاد و توسعهی صنایع تبدیلی در حوزهی محصولات باغی و زراعی دانست و گفت: میتوان با استفاده مناسب از ظرفیتهای جهاددانشگاهی، در صورت حمایت مسوولان و دستگاههای اجرایی، بسترهایی را برای بهبود وضعیت اشتغال خصوصا در حوزهی فارغالتحصیلان دانشگاهی فراهم کرد.
بابایی گفت: جهاددانشگاهی استان فارس قصد دارد که خط تولید عصارهی گلهای محمدی و فرآوری گیاهان دارویی را با بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین و توان علمی موجود، راهاندازی کند.
رییس جهاددانشگاهی فارس خاطرنشان کرد: هدف نهایی از طرح این ایده استفاده از ظرفیت مغفول ماندهی فارس و ایجاد بسترهای اشتغال و ارتقاء ارزش افزوده و کاهش مهاجرت از روستا به شهرها است.
وی با بیان اینکه نیازسنجیها و بررسیها نشان از لزوم توجه به صنایعتبدیلی و تکمیلی در حوزهی محصولات زراعی و باغی در فارس دارد، گفت: در شرایط کنونی که بحران آب منجر به بیکاری و در نهایت بیشتر شدن سرعت مهاجرت از روستا به شهر شده است، میتوان با استفاده از طرحهای نو و فناورانه راهکاری مناسب برای حل مشکلات اندیشید و عملیاتی کرد.
بابایی همراهی نمایندگان مردم در مجلس و مدیران و مسوولان استان در سطوح مختلف را عاملی بسیار موثر در تحقق برنامههای مورد نظر جهاددانشگاهی در استان فارس برشمرد.
نظر شما :