در اولین همایش ملی "طب فراگیر، کارآفرینی و اشتغال" عنوان شد:

گردش مالی بالای محصولات طب سنتی در دنیا/ لزوم توجه بیشتر به طب فراگیر

۰۱ تیر ۱۳۹۸ | ۱۴:۱۶ کد : ۸۹۷۲
سرپرست معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در اولین همایش ملی "طب فراگیر، کارآفرینی و اشتغال" با اشاره به گردش مالی بالای داروها و محصولات طب سنتی و فراگیر در سطح بین المللی، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در داخل کشور ما نیز کارهای خوبی در این زمینه انجام شده ولی این فعالیت‌ها پراکنده و فاقد انسجام بوده و نظارت خاصی نیز بروی آن‌ها اعمال نمی‌شود.
گردش مالی بالای محصولات طب سنتی در دنیا/ لزوم توجه بیشتر به طب فراگیر

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، اولین همایش ملی "طب فراگیر، کارآفرینی و اشتغال" به همت جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با محوریت آروماتراپی (رایحه درمانی)، هومیوپاتی (پزشکی فرامولکولی)، بیوتراپی (زیست درمانی) و مارکتینگ و فروش با حضور اساتید و صاحب‌نظران این حوزه در پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار ‌شد.

دکتر فرج حسینیان سرپرست معاونت پژوهشی این واحد در اولین همایش سراسری طب فراگیر، ‌کارآفرینی و اشتغال با اشاره به اهمیت و ضرورت توسعه و توجه به طب فراگیر در جامعه امروز، اظهار کرد: نظام سلامت کشور ما بر اساس طب رایج و مدرن، جزء‌نگری و رویکردهای مبتنی بر درمان طراحی شده و متاسفانه آن‌گونه که باید طب فراگیر و سنتی با وجود دارا بودن پتانسیل بالا، مورد توجه وزارت بهداشت و سیستم سلامت کشور نیست.

وی با اشاره به وضعیت بحرانی اشتغال فارغ‌التحصیلان در کشور، عنوان کرد: متاسفانه فضای مناسبی برای اشتغال فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف و به خصوص رشته های مرتبط با طب فراگیر و سنتی در کشور مهیا نیست و در این رابطه جهاددانشگاهی به دنبال مهارت افزایی، ایجاد فرصت و کارآفرینی برای فارغ‌التحصیلان هر دو حیطه طب رایج و سنتی است.

وی با اشاره به برگزاری نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های مهارتی و آموزشی با مضمون طب سنتی و رایج در جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: در حوزه پژوهش نیز در زمینه ارایه مقالات و انجام پروژه‌های بنیادی و کاربردی و همچنین تولید محصول و دارو فرایندهایی آغاز شده است.

دکتر حسینیان با اشاره به گردش مالی بالای داروها و محصولات طب سنتی و فراگیر در سطح بین المللی، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در داخل کشور ما نیز کارهای خوبی در این زمینه انجام شده ولی این فعالیت‌ها پراکنده و فاقد انسجام بوده و نظارت خاصی نیز بروی آن‌ها اعمال نمی‌شود.

وی با اشاره به ورود جدی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی به حوزه طب فراگیر، خاطرنشان کرد: در این رابطه تفاهم‌نامه‌هایی نیز با وزارت بهداشت، دانشکده‌های طب سنتی و فعالان این حوزه منعقد شده و هدف اصلی ما ایجاد بستر و فرصت کارآفرینی و اشتغال و به نوعی ایفای نقش تسهیل‌گری از طریق کسب مجوز‌های قانونی، برگزاری همایش‌ها و نشست‌های تخصصی و برگزاری کارگا‌ه های مهارتی برای فعالان این حوزه است.

سرپرست معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با بیان این که وزارت بهداشت آن‌گونه که باید از فرایندها و فعالیت های طب سنتی حمایت نمی‌کند، اظهار کرد: ما در جهاددانشگاهی نگرانی‌های وزارت بهداشت و سیستم درمانی کشور در حوزه طب سنتی را درک می کنیم چرا که تمام این فرایندها با سلامت مردم ارتباط دارد و وجود نظارت و چارچوب مشخص و جدی در این زمینه یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، با این حال به دلیل نبود نظارت کافی، گستردگی و پراکندگی موضوع و نبود ساختار منسجم  در حوزه طب فراگیر، کار از آموزش، پژوهش و عملکرد سیستماتیک به سمت تقابل پیش رفته است.  

دکتر حسینیان با اعلام آمادگی جهاددانشگاهی نسبت به پرکردن خلاء موجود بین طب رایج و طب سنتی، خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در راستای ارایه آموزش‌ها و کارگاه‌های مهارتی، تدوین پروتکل‌های آموزشی و پژوهشی مرتبط و همچنین ارایه خدمات درمانی در حیطه طب سنتی دارای پتانسیل‌ بالایی بوده و برای اجرای این دوره‌ها و فرایندها، با هماهنگی و نظارت وزارت بهداشت، اعلام آمادگی می‌کند.

وی ادامه داد: در این صورت هم مردم از خدمات و پتانسیل بالای طب سنتی بی‌بهره نمی‌مانند و هم خدمات طبق اصول و قواعد مشخص ارایه شده و از بروز آسیب به افراد جامعه در حیطه طب سنتی پیشگیری می‌شود.

دکتر حسینیان در خاتمه خطاب به شرکت کنندگان در اولین همایش سراسری طب فراگیر و فعالان این حوزه، عنوان کرد: کارگروه طب فراگیر با بخش‌های تخصصی در جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی راه‌اندازی شده و بستر فعالیت، تسهیل و تسریع امور در بخش‌های دارای پتانسیل و ارزش‌افزایی علمی و مادی و همچنین انسجام بخشی و بالفعل کردن ایده‌ها و ذهنیت‌ افراد در این مرکز فراهم شده است.

گفتنی است، در ادامه این همایش علی خضری در رابطه با آروماتراپی، غلامرضا آذرهوشنگ در رابطه با روش "یو می هو تراپی"، دکتر مهرافزا در رابطه با طب سوزنی و هومیوپاتی، دکتر ملکیان در رابطه با بیوتراپی از شاخه‌های زیست درمانی و امیر معززی در رابطه با فرصت های شغلی، مارکتینگ و فروش در طب فراگیر مطالبی را مطرح کردند.


نظر شما :