در قالب طرح ملی ایران مرز پرگهر؛
دانشجویان البرزی از موزه عکسخانه شهر و موزه فرش تهران بازدید کردند
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز، از سوی معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی این استان و با همکاری مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی کرج 80 تن از دانشجویان رشته عکاسی مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کرج از موزه عکسخانه شهر به عنوان نخستین موزه تخصصی کاربردی در ایران و خاورمیانه و همچنین موزه فرش تهران بازدید کردند.
در این بازدید دانشجویان رشتهی عکاسی به همراه اساتید و مدیر گروه خود از بخشهای مختلف موزه عکسخانه شهر بازدید کردند. در بخشی از موزه دوربینهای قطع متوسط و کوچک مربوط به سالهای 1900 الی 1970 میلادی ساخت کشورهای گوناگون به نمایش گذارده شدهاند. وجود استودیوی قدیمی عکاسی و همچنینن شیشههای نگاتیو قدمت عکاسی در ایران را در ذهن بیننده متبادر میسازد.
گفتنی است؛ مجموعه عکسهای استریوسکوپی که در نمایشگاه حاضر ارائه شده است، عکسهایی از نخستین دههی آغاز عکاسی در ایران در دوران ناصری تا سالهای میانی دوران مظفرالدین شاه است. در این میان چندین عکس از مناظر و شهرهای اروپایی نیز وجود دارد که در سفرهای مظفرالدین شاه به اروپا خریداری یا به او اهدا شده است. کهنترین عکسهای این مجموعه توسط آقارضا عکاسباشی در سال 1280 هجری قمری در جریان سفر ناصرالدین شاه به خراسان عکسبرداری شده است.
در این موزه تاریخچهای از عکس، تجهیزات عکاسی و بخشی از فضای داخلی یک عکاسخانه قدیمی که از آثار تاریخی دوره پهلوی اول است برای تماشای بینندگان قرار گرفته است. موزه عکسخانه شهر، اولین موزه دائمی در ایران است که نمونه سالم از دوربینهای دستی کداک و آکفا، جعبههای عظیم و سه پایه دار و عکاسهای حرفهای نسلهای قبل و هزاران وسیله دیگر از این دست را به نمایش میگذارد.
همچنین در ادامه دانشجویان از موزه فرش تهران که شامل با ارزشترین نمونههای قالی ایران از قرن نهم هجری تا دوره معاصر است بازدید کردند.
موزه فرش ایران از منابع غنی تحقیقی برای پژوهشگران و هنردوستان به شمار میآید که معمولاً حدود ۱۳۵ تخته از شاهکارهای قالی ایران، بافت مراکز مهم قالیبافی مانند کاشان، کرمان، اصفهان، تبریز، خراسان، کردستان و جز آنها، در تالار طبقه همکف به معرض نمایش گذاشته میشود.
در این نمایشگاه تابلوفرشهای نفیس تبریزی، فرش تبریز به نمایش درمیآید که نظر هر بینندهای را به خود جلب می کند. در این نمایشگاه نمونههایی از قالیچههای تصویری شاهنامه بایسنقری به نمایش درآمده است که گوشههایی از ادبیات، اسطوره، مذهب و فرهنگ و هنر غنی ایران را نشان میدهد.
همچنین در کتابخانه موزه حدود ۳۵۰۰ جلد کتاب به زبانهای فارسی، عربی، فرانسه، انگلیسی و آلمانی در اختیار هنردوستان و پژوهشگران قرار میگیرد.
گفتنی است، این بازدید در روزهای دوازدهم و سیزدهم تیرماه سال جاری به صورت چهار گروه بیست نفره از موزه عکسخانه شهر و موزه فرش صورت گرفت.
نظر شما :