با مشارکت جهاددانشگاهی؛

طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در قم کلید خورد

۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۵:۱۸ کد : ۸۹۰۲ عمومی
طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین مشاغل خانگی، با مشارکت جهاددانشگاهی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دفتر امور بانوان استانداری قم در قم کلید خورد.
طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در قم کلید خورد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم، 26 خرداد در نشستی با حضور مصطفی کاویانی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افسانه زمانی مهر معاون دفتر امور بانوان استانداری قم و دکتر محمد حیدری رییس جهاددانشگاهی واحد استان قم، طرح توانمند سازی اقتصادی زنان سرپرست خانواره مبتنی بر الگوی نوین مشاغل خانگی در قم فعالیت خود را به شکل رسمی آغاز کرد.

در ابتدای این نشست، امیرحسین استقلال مجری طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانواره مبتنی بر الگوی نوین مشاغل خانگی گفت: این طرح در قالب همکاری و هم افزایی با طرح های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جهت حل مشکلات اقتصادی بانوان سرپرست خانوار انجام می شود.

وی افزود: جامعه هدف این طرح، زنان سرپرست خانواده هستند و کارفرمای ما نیز معاونت امور زنان و خانواده استانداری، تحت نظارت و اشراف اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

وی تصریح کرد: دولت به این نتیجه رسیده است که پس از سال ها پرداخت وام و صدور مجوز، اشتغال زیادی از این روش ایجاد نشده و لازم است نهادی خارج از دولت تسهیلگر ایجاد اشتغال باشد؛ از این رو طرح را از سال گذشته با مشارکت موثر جهاددانشگاهی در 9 استان اجرا نمود که با توفیق بسیار زیاد این طرح، امسال طرح به 24 استان، از جمله قم گسترش داده شد.

استقلال تصریح کرد: در این طرح با معرفی زنان واجد شرایط از سمت دفتر اموربانوان، مراحل ثبت نام و تشکیل پرونده و شناسایی و مصاحبه و تعیین خوشه ها و رشته هایی که مورد حمایت هستند انجام می شود.

وی گفت: پشتیبان های طرح هم شامل سایت های فروش و شرکت ها و فعالان عرصه های مختلف کاری و شغلی هستند که به این افراد برای حضور فعال در چرخه تولید کشور کمک می کنند.

وی عنوان کرد: نقش جهاددانشگاهی در این میانه، نقشی تسهیل گرانه است که حلقه مفقوده طرح های ناکارآمد گذشته بود.

 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم:

به اجرای موفق طرح اشتغالزایی بانوان در قم اطمینان داریم

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم عنوان کرد: با توانمندی که از جهاددانشگاهی سراغ داریم، مطمئن هستیم که استان قم به موفق ترین استان کشور در زمینه اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبدل می شود.

مصطفی کاویانی در نشست آغاز به کار طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در قم، گفت: با توانمندی که از جهاددانشگاهی و رییس متخصص و دلسوز این نهاد انقلابی سراغ داریم مطمئن هستیم که با این همکاری سه جانبه، استان قم به موفق ترین استان کشور در زمینه اجرای این طرح مهم مبدل می شود.

وی افزود: نکته جالب در خصوص مشاغل خانگی آن است که اشتغال در این بخش با حداقل هزینه انجام می شود و بیشترین اشتغال را نیز به خود اختصاص می دهد؛ تسهیلات در زمینه مشاغل خانگی بین 10تا 20میلیون تومان قرض الحسنه است که در بخش روستایی این مبلغ به مراتب بالاتر و 50 میلیون تومان است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم بیان کرد: در مشاغل خانگی هزینه ها بسیار پایین و در کوتاه مدت هم بسیار موثر است؛ خوشبخانه زنان جامعه ما در این زمینه بسیار موفق عمل کرده اند.

وی گفت: میزان سهمیه اعتبار ابلاغی استان در سال گذشته 11.3میلیارد تومان بود که در نهایت 9میلیارد و 550 میلیون تومان تخصیص پیدا کرد؛ ولی ما بر این باور هستیم که پیشتیبان ها می توانند اشتغال پایدارتری ایجاد کنند و با 5 وام 15 میلیونی می توانند کارهایی را به شکل هدفمند ایجاد کنند و به استمرار کار نیز کمک کنند ولی اگر این وام ها به شخص واگذار شود احتمال دارد که شاهد بیکاران مقروض بیشتری باشیم.

کاویانی تصریح کرد: در زمینه مشاغل روستایی می توان 10 درصد بودجه تخصیصی را تا سقف 50 میلیون تومان در زمینه مشاغل خانگی پرداخت کنیم؛ در گذشته دستگاه هایی چون صنعت، معدن و تجارت و گردشگری و جهاد کشاورزی با ما همکاری کرده اند و دفتر بانوان امور استانداری و جهاددانشگاهی نیز در این زمینه با ما همکار شده اند و قطعا طرح هایی که از این مسیر به ما ارجاع داده می شود، با دید اولویتی با آن ها برخورد می شود.

وی تصریح کرد: از امروز روند پذیرش پرونده ها آغاز شده است و اگر همین امروز نیز درخواستی از این مسیر انجام شود قطعا با فعالیت های مرتبط به پذیرش و تشکیل پرونده انجام می شود؛ معقتد هستیم که اگر کارجویان بدون آموزش، وام بگیرند در آینده به مشکل بر می خورند و اگر آموزش هم ببیند و وامی دریافت نکنند نیز با مشکل مواجه می شوند؛ در اینجا است که نقش تسهیل گری جهاددانشگاهی به میدان می آید.

کاویانی تصریح کرد: وقتی کارهای آموزش انجام شد می توانیم چشم انداز بهتری در زمینه جذب و نظارت بر مصرف اعتبارات داشته باشیم؛ می توانیم با سرعت عمل هرچه بیشتر در قالب یک شبکه سه جانبه ، کار جذب و آموزش و تسهیلات و ایجاد خوشه ها و عرضه و خرید کار و فروش را یک جا انجام دهیم که قطعا اگر چنین مساله ای در قم رقم بخورد، به اولین استانی مبدل می شویم که توانسته است چنین ظرفیتی که حلقه مفقوده شغلی در کشور بوده است را فعال کند.

وی گفت: متاسفانه مشکل بزرگ اشتغال در کشور ما از اینجا ناشی می شود که دانشگاه های ما آموزش ها و مدارکی به دانشجویان ارایه می دهند که در بازار عینی کار، به کار نمی آیند.

وی با ذکر اهمیت برگزاری جلسات مستمر سه جانبه با حضور کارشناسان سه نهاد گفت: هرجا بدون در نظر گرفتن زنجیره ارزش یعنی تامین مواد اولیه تا سرمایه در گردش و بازار فروش، طرح های اشتغالزایی را اجرا کنیم، شکست خواهیم خورد؛ در اینجا باید تسهیل گری را در نظر بگیریم که خوشبختانه جهاددانشگاهی در این زمینه اعلام آمادگی کرده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ذکر این مطلب که وام پاشی و پول پاشی با اشتغال زایی تفاوت دارد، بیان کرد: خوشبختانه در قم شاهد حضور مدیرانی هستیم که هم کارشناس و هم دلسوز هستند و مطمئن هستیم که این کار به ثمر می نشیند و قم موفقترین استان کشور مبدل می شود.

وی این مطلب را نیز بیان کرد که در سال گذشته شاهد کاهش یک دهم درصدی بیکاری در قم بوده ایم.

 

رییس جهاددانشگاهی استان قم:

تجربیات طرح‌های بی‌ثمر اشتغال زایی مد نظر قرار گیرد

رییس جهاددانشگاهی واحد استان قم گفت: باید از شکست های طرح های اشتغالزایی در کشور که با پول پاشی های بدون نظارت و در نظر گرفتن مطالعات گسترده پیشین انجام شد درس بگیریم و طرح هایی اجرا کنیم که در این شرایط اقتصادی، جلوی آسیب های بزرگی که از محل فقر خانواده ایجاد می شود را بگیرد.

 دکتر محمد حیدری  بیان کرد: جهاددانشگاهی با هماهنگی با معاونت امور بانوان ریاست جمهوری و دفتر امور بانوان استانداری در قم در این طرح ورود کرده و نقش تسهیل گرانه خود را با توجه به ظرفیت هایی که در اختیار دارد، اجرا خواهد کرد.

وی افزود: یکی از بایسته های اجرای چنین طرح هایی، لحاظ افرادی هستند که در این طرح ها حضور می یابند؛ به عنوان مثال در خصوص زنانی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند باید شرایطی فراهم کرد که آنها از خوف اینکه بیمه آنها قطع شود و یا از پوشش خارج شوند با مشکلات دیگری دست و پنجه نرم نکنند.

رییس جهاددانشگاهی واحد استان قم بیان کرد: باید از شکست های طرح های اشتغالزایی در کشور که با پول پاشی های بدون نظارت و در نظر گرفتن مطالعات گسترده پیشین انجام شد درس بگیریم و طرح هایی اجرا کنیم که در این شرایط اقتصادی، جلوی آسیب های بزرگی که از محل فقر خانواده ایجاد می شود را بگیرد.

وی تصریح کرد: از دیگر نکاتی که در این طرح باید به آن اشاره کرد آن است که برخی دستگاه ها استانداردهایی دارند که ممکن است با تولیدات خانگی در تضاد و تعارض باشد که در این زمینه باید راهکارهای تسهیل گری متناسبی را اتخاذ کرد.

 

به دنبال ایجاد مشاغل پایدار برای زنان سرپرست خانوار هستیم

افسانه زمانی مهر معاون دفتر امور بانوان استانداری قم نیز در این نشست عنوان کرد: این طرح به منظور بهبود معیشت و افزایش رفاه زنان سرپرست خانوار، استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی برای ایجاد مشاغل پایدار و اتصال این افراد به چرخه صاحبان کسب و کار و بازار اجرا می شود.

زمانی مهر بیان کرد: با توجه به افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار و به منظور کاهش آسیب های اجتماعی، چاره ای جز تقویت توانمندی های زنان نداریم.

وی گفت: این طرح دارای سه مرحله است که شامل بررسی اولویت ها و پتانسیل هر منطقه، توانمدسازی متقاضیان و اتصال مشاغل خانگی به بازار و جلب مشارکت کارآفرینان، خیرین و تقویت و ارتقا کمی و کیفی محصولات می شود.


نظر شما :