با همکاری پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاددانشگاهی؛
اختتامیه اولین جشنواره طراحی ساختمان انرژی صفر برگزار شد
اختتامیه اولین جشنواره طراحی ساختمان انرژی صفر با حضور دکتر قاضی زاده رییس پژوهشگاه نیرو،دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی،دکتر محمدرضا پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی و دکتر حمید آیتی رییس پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاددانشگاهی ۱۲ تیر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، اختتامیه اولین جشنواره طراحی ساختمان انرژی صفر با حضور دکتر قاضی زاده رییس پژوهشگاه نیرو، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، دکتر محمدرضا پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی دکتر حمید چیت چیان مشاور عالی پژوهشگاه نیرو و دکتر حمید آیتی رییس پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاددانشگاهی 12 تیر برگزار و 1 طرح برتر و 4 طرح برگزیده مسابقه این جشنواره معرفی و تقدیر شدند.
مصرف انرژی کشور معادل ۱۱۵۸ بشکه نفت خام
حمید چیتچیان در این مراسم اظهارکرد: طراحی ساختمانهای انرژی صفر مزایایی همچون کاهش هزینههای طول عمر ساختمان، راحتی و آسایش بیشتر، کاهش خطرات ناشی از قطع برق و گاز، پایداری بیشتر در زمان بروز حوادث طبیعی، انتشار آلودگی کمتر و بهبود وضعیت محیط زیست را دارد.
وی با بیان اینکه طراحی ساختمانهای انرژی صفر متضمن سرمایهگذاری اولیه بیشتر نیز هست، تصریح کرد: دانشگاهها باید در رشتههای مختلفی همچون معماری، عمران و برق دانشجویان را به نحوی تربیت کنند که بتوانند پس از فارغالتحصیلی این ایدهها را در کشور پیاده کنند.
مشاور عالی پژوهشگاه نیرو با اشاره به این که ایده طراحی این نوع ساختمانها میتواند باعث تحول در اقتصاد و مهندسی کشور شود، یادآور شد: براساس ترازنامه انرژی سال ۹۴ مصرف نهایی انرژی در کشور در این سال معادل ۱۱۵۸.۳ میلیون بشکه نفت خام بوده است.
چیتچیان ادامه داد: ۴۰ درصد این مقدار به بخش تجاری، خانگی و عمومی اختصاص دارد و اگر به انرژی مصرف شده در بخش خانگی توجه کنیم میبینیم که در ایران هر نفر در سال ۹۴ معادل۶۳۲ هزارم تن نفت خام انرژی مصرف کرده است.
وی یادآور شد: در اتحادیه اروپایی که متشکل از ۲۸ کشور است هر اروپایی معادل ۱۸ هزارم تن نفت خام مصرف کرده است، یعنی رقمی که به مراتب پائینتر از مصرف انرژی هر ایرانی است.
مشاور عالی پژوهشگاه نیرو با بیان اینکه مصرف انرژی باید رفاه بیشتری را به همراه داشته باشد، گفت: حال این سوال مطرح است که چرا اروپاییان با داشتن رفاه بیشتر انرژی کمتری مصرف کردهاند؟
چیتچیان اضافه کرد: مصرف انرژی هر شهروند ترکیهای معادل ۵۶ درصد مصرف انرژی یک ایرانی بوده است. این مقدار در چین ۴۹ درصد، در هند ۲۲ درصد و در کشورهای آسیایی غیر از (سازمان توسعه و همکاری اقتصادی) OECD ۲۵ درصد مصرف هر فرد ایرانی در بخش خانگی بوده است.
وی تاکید کرد: این اعداد و ارقام نشان دهنده این است که مصرف بیشتر انرژی به معنی رفاه بیشتر نیست، بلکه به معنی آن است که ما منابعمان را بیشتر هدر میدهیم.
مشاور عالی پژوهشگاه نیرو افزود: کارشناسان معتقدند امکان صرفهجویی در ساختمانهای ایران بیش از ۴۰ درصد است و این صرفهجویی نه تنها باعث کاهش آسایش مردم نخواهد شد، بلکه افزایش رفاه، محیط زیست پاکتر و آلودگی کمتر شهرها را به دنبال خواهد داشت.
چیتچیان با تاکید بر اینکه یکی از موثرترین ایدهها در صرفهجویی انرژی ایده ساختمانهای انرژی صفر است، گفت: ایرانیان در سال ۱۶.۵ میلیارد دلار انرژی مصرف میکنند.
وی با اشاره به اینکه بودجه عمرانی امسال مصوب در مجلس ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است، اظهارکرد: سال گذشته فقط ۳۳ درصد معادل ۱۵۰۰ میلیارد تومان از بودجه عمرانی به صورت نقدی محقق شده است. اگر اوراق مشارکت و اسناد خزانه اسلامی را نیز در نظر بگیریم در سال گذشته نهایتا ۵۱ درصد از بودجه اختصاص یافته به عمران محقق شده است و اگر این ۵۱ درصد امسال نیز محقق شود، مقدار آن چیزی حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان میشود. ما از طریق صرفهجویی انرژی در ساختمانهای کشور قادر هستیم هر سال ۴۶ هزار میلیارد تومان به قیمتهای امروز انرژی، صرفهجویی انجام دهیم.
مشاور عالی پژوهشگاه نیرو یادآور شد: اگر این کار را انجام دهیم، برای توسعه کشور یک منبع جدید ایجاد کردهایم که به طور یقین با هیچ یک از منابع مالی دیگر قابل مقایسه نیست، ضمن اینکه با اجرای این ایدهها (ساختمانهای انرژی صفر) بسیاری از جوانان و فارغالتحصیلان دانشگاهی ما اشتغال مفید، مستمر و گستردهای پیدا خواهند کرد.
چیتچیان در پایان اظهار کرد: صنعت ساختمان ما در صورت دنبال کردن ایده ساختمانهای انرژی صفر میتواند تحول بزرگی را تجربه کند.
در پایان مراسم که با همکاری پژوهشکده فرهنگ،هنر و معماری جهاددانشگاهی برگزار شد، گروه آپ گرین گرید به سرپرستی سینا ارادتی کارشناس ارشد معماری به عنوان تیم برتر انتخاب و تیمهای کریستال، فرآیند بنا، امپریال آفیس، گروه دانشجویی علم و صنعت و گروه طرح ایرانیان به عنوان تیمهای برگزیده مورد تقدیر قرار گرفتند.
نظر شما :