دکتر طیبی در حاشیه‌ی مراسم امضای تفاهم‌نامه با «ایمیدرو» مطرح کرد؛

توانمندی‌های جهاددانشگاهی برای فعالیت در عرصه‌ی صنایع معدنی

۲۰ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۴:۵۵ کد : ۸۶۶۹ تاپ خبر
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به این‌که معادن از مزیت‌های کشور به حساب آمده و ایمیدرو سازمان توسعه‌ای در این حوزه است خاطر نشان کرد: ‌استراتژی مشترک ما و ایمیدرو استفاده از دانش فنی خودمان است و بنا داریم در زمینه‌های مختلف از جمله طراحی، مهندسی پایه فرایندها در موضوعات مختلف، تولید دانش فنی و تولید فناوری تجهیزات صنایع معدنی کشور همکاری داشته باشیم.
توانمندی‌های جهاددانشگاهی برای فعالیت در عرصه‌ی صنایع معدنی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی در حاشیه‌ی مراسم امضای تفاهم‌نامه این نهاد با سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، موضوع این تفاهم‌نامه را کار در زمینه تولید فناوری مورد نیاز ایمیدرو در زمینه‌های طراحی، مهندسی پایه فرایندها در موضوعات مختلف همچون مس، آلومینیوم و غیره، تولید دانش فنی مورد استفاده در این حوزه از جمله الکترودهای گرافیکی و مانده آلومینا در صنعت آلومینیوم و نیز تولید فناوری تجهیزات مورد استفاده در این صنایع عنوان کرد و گفت: از جمله این تأسیسات می‌توان به سیستم‌های غبارگیری صنعتی و الکتروفایرها در صنعت آلومینیوم اشاره کرد.
وی زمینه‌های همکاری مشترک با ایمیدرو را ارتقای فناوری‌های موجود یا انتقال فناوری در پروژه‌هایی که با کشورهای خارجی انجام می‌شود، فعالیت آموزشی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت در حوزه‌های مورد نیاز ایمیدرو، انجام فعالیت تحقیقاتی مشترک با مجموعه ایمیدرو نام برد و گفت: اساس همکاری متقابل با این سازمان در قالب قراردادهای مستقلی است که از این به بعد با ایمیدرو منعقد می‌شود.
رییس جهاددانشگاهی سپس به نگاه رئیس سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و ضرورت صاحب فناوری شدن در صنایع معدنی در دیدگاه این سازمان اشاره کرد و افزود: در جهاددانشگاهی ظرفیت‌های مختلفی از جمله پژوهشکده فرآوری مواد معدنی و سایر پژوهشکده‌ها وجود دارد و مجموعه توانمندی‌های این حوزه می‌تواند در تولید فناوری‌های مورد نیاز ایمیدرو به کار گرفته شود.
دکتر طیبی با بیان اینکه ابتدا ایمیدرو باید اعلام نیاز کند، خاطر نشان کرد: ما می‌توانیم در حوزه‌های طراحی مهندسی پایه صنایع فولاد از جمله تولید الکترودهای گرافیکی و نیز تولید آلومینا از مواد غیر اکسیدی در صنعت آلومینیوم کارهای جدی انجام دهیم.
وی افزود: همچنین سابقه کاری ما در زمینه تجهیزات موفقیت‌آمیز بوده و در این خصوص سیستم‌های غبارگیر صنعتی ما در صنایع معدنی مورد استفاده هستند؛ ضمن آنکه می‌توانیم در زمینه‌های تولید فلزات گران‌بها ارتقای فرایندهای صنایع روی و نیز حوزه تجهیزات برق همکاری داشته باشیم.
رییس جهاددانشگاهی یادآور شد: در کشور معادن غنی روی داریم و می‌توانیم در ارتقای فرایندها و نیز بحث برق و کنترل کارهای مهمی انجام دهیم.
دکتر طیبی در پاسخ به این سوال که آیا تحریم‌ها چه تأثیری در واردات برخی از قطعات در صنایع فوق داشته، گفت: در صنایع آلومینیوم در این خصوص دچار مشکل هستیم. این در حالی است که چنانچه در این حوزه توسعه داشته باشیم مشکلی در تأمین و تولید تجهیزات از جمله الکتروفایرهای جریان بالا نداریم. قبلاً الکتروفایرهای جریان بالا را در صنایع آلومینیوم و روی وارد کشور می‌کردیم؛ در حالی که حالا می‌توانیم ظرفیت‌هایمان را ارتقا دهیم و در حوزه فناوری اگر به موقع شروع کنیم با تحولات فناورانه در صنایع معدنی رو به رو خواهیم بود.
وی ضمن اشاره به همکاری‌های قبلی جهاددانشگاهی با ایمیدرو در زمینه سیستم‌های غبارگیری منطقه سرچشمه و نیز بهینه‌سازی دستگاه‌های غبارگیری منطقه خاتون‌آباد که دارای معضلات زیست‌محیطی بوده است، اظهار کرد: همکاری ما با این سازمان بیشتر در زمینه تجهیزات بود. این در حالی است که با توجه به زمینه کاری زیادی که در این حوزه وجود دارد استراتژی مشترک ما و ایمیدرو استفاده از دانش فنی خودمان است و معتقدیم اگر صنایع صاحب فناوری نباشد رقابت سخت خواهد بود.
رییس جهاددانشگاهی در پایان افزود: برنامه داریم که رؤسای سازمان ایمیدرو از مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی بازدید کنند و ضمن این بازدید زمینه‌های همکاری مشترک را رسانه‌ای کنیم تا این زمینه‌ها بعداً در قالب قرارداد عملیاتی شود.


نظر شما :