جهاددانشگاهی خراسان جنوبی حامی عناب می‌شود

۱۲ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۰:۲۳ کد : ۸۴۲۹
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با انجام اقداماتی از جمله انجام طرح‌های پژوهشی بازار محور در راستای بهبود تولید و ارتقای سطح کمی و کیفی فرآورده‌های این محصول توانسته است توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و فعالان حوزه کسب و کار را به سمت سرمایه گذاری روی عناب جلب کند.
جهاددانشگاهی خراسان جنوبی حامی عناب می‌شود

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، مهدی ابراهیمی اظهار کرد: خراسان جنوبی با 2هزا و 850 هکتار از حدود سه هزار هکتار سطح زیر کشت عناب در کشور، بیش از 95 درصد سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده و سالانه حدود ۴۲۰۰ تن میوه عناب را روانه بازار مصرف می‌کند.

وی افزود: بررسی سوابق تاریخی خراسان جنوبی نشان می‌دهد که گذشتگان این مرز و بوم کاشت و مراقبت از این درخت ارزشمند را تکلیف خود دانسته و امروزه درختان کهنسال متعددی در این استان به یادگار مانده ‌است که در میان آن‌ها درختان عناب با نزدیک به ۴۰۰ سال سن نیز مشاهده می‌شوند.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: علی رغم تلاش‌های ارزشمند بسیاری از سازمان‌های متولی حمایت از محصولات کشاورزی و اقدامات موثری که در سال‌های اخیر در راستای توسعه کاشت، بهبود تولید و بهره برداری بهینه از عناب صورت گرفته است، نبود حامی مشخص برای معرفی و حمایت همه جانبه از عناب سبب شده است تا مشکلات تولید این محصول استراتژیک همچنان دغدغه‌ای برای کشاورزان، مسوولان و دلسوزان استان باشد.

ابراهیمی ادامه داد: با شروع فعالیت‌های هدفمند و منسجم جهاددانشگاهی خراسان جنوبی از سال 1395 در راستای حمایت همه جانبه از زنجیره ارزش محصول استراتژیک عناب و یکسو کردن فعالیت‌های پراکنده در استان که منجر به تعاملات مثبت بین سازمانی شد، آینده‌ای روشن برای آینده تولید عناب قابل تصور است.

وی بیان کرد: جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با انجام اقداماتی از جمله انجام طرح‌های پژوهشی بازار محور در راستای بهبود تولید و ارتقای سطح کمی و کیفی فرآورده‌های این محصول توانسته است توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و فعالان حوزه کسب و کار را به سمت سرمایه گذاری روی عناب جلب کند.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: حمایت از ایده‌های پژوهشی در تمامی حوزه‌های وابسته به محصول عناب در قالب برگزاری اولین همایش ملی عناب در شهریورماه سال جاری نیز یکی دیگر از اقدامات قابل توجه جهاددانشگاهی در راستای حمایت از عناب و جلب مشارکت جمعی برای حل مشکلات پیش روی تولید، فرآوری، بازاریابی و صادرات این محصول ارزشمند است.

ابراهیمی یادآور شد: امید است با تداوم حمایت جهاددانشگاهی از عناب و مشارکت و همکاری روزافزون سازمان‌های ذی ربط، مسوولان استانی و کشوری، سرمایه‌گذاران، فعالان اقتصادی، کشاورزان و همه مردم استان، محصول عناب بتواند در تولید درآمدهای غیرنفتی کشور و محرومیت زدایی از استان خراسان جنوبی سهم عمده‌ای داشته باشد.

 


نظر شما :