دکتر بیجندی خبر داد:
ایجاد ۲۰ هزار شغل خانگی تا دو ماه دیگر
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی ، دکتر محمد صادق بیجندی روز گذشته در حاشیه بازدید از مشاغل خانگی شهرستانهای تایباد، تربت جام و فریمان اظهار کرد: متقاضیان میتوانند در طرح الگوی جدید ساماندهی مشاغل خانگی با ورود به سامانه طرح به نشانی www.inhb.ir در رشتههای این سامانه ثبت نام نمایند.
وی با اشاره به اینکه تا کنون 4000 نفر در سامانه این طرح ثبت نام کردهاند، ادامه داد: طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی از جمله طرحهای حمایتی حوزه اشتغال، ذیل برنامه اشتغال فراگیر است که با نقش آفرینی جهاددانشگاهی به عنوان نهاد واسط، تسهیلگر و توسعهای در 8 استان آذربایجانغربی، چهارمحالو بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، کردستان، کرمانشاه و لرستان در حال اجرا میباشد.
به گفته وی، پس از انجام مطالعات مقدماتی، بررسی تجارب دیگر کشورها در این حوزه، تجزیه و تحلیل برنامههای قبلی اشتغالزایی و شناسایی نقاط ضعف آنها از جمله در نظر نگرفتن مزیتهای نسبی و رقابتی استانها و مناطق جغرافیایی، نبود برنامههای توانمندسازی، آموزش و مشاوره، عدم پیشبینی سازوکار فروش محصولات و خدمات و اتصال به بازار جهت پایداری شغل، تصمیمی اتخاذ گردید تا طرح نوین با مرتفعسازی این مشکلات و تاکید بر اتصال به بازار عملیاتی شود.
معاون رییس جهاددانشگاهی تصریح کرد: الگوی نوین مشاغل خانگی بر رشتهها و مشاغل نوین در حوزهی فناوریهای نرم و صنایع خلاق، IT و ICT تاکید داشته و رشته فعالیتهایی مورد توجه قرار گرفتهاند که در کنار ایجاد ارزش افزوده به ایجاد اشتغال پایدار، عدالت اجتماعی و توجه به اقشار آسیبپذیر، کاهش فقر و توسعه اجتماعی کمک خواهند کرد.
دکتربیجندی اظهار کرد: با توجه به تاکید توسعه صنعتی عمودی در اسناد بالادستی که مبتنی بر اتصال به زنجیره ارزش ملی، منطقهای و جهانی محصول است و همچنین اهمیت و تاثیری که مفهوم زنجیره ارزش و توسعه و تکمیل آن در توسعه صنعتی کشور و به تبع آن اشتغال دارد، جهاددانشگاهی در طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی توجه ویژهای به این مفهوم داشته و در صدد تدوین، توسعه و تکمیل زنجیره ارزش برخی از محصولات استراتژیک کشور و حمایت از تمامی حلقههای این زنجیره به کمک بخش خصوصی و تعاونی میباشد.
به گفته وی با تکمیل این زنجیره تولیدکنندگان مشاعل خانگی نه تنها می توانند تولیدات خود را به بازارهای داخلی عرضه نمایند بلکه صادرات هم داشته باشند و این موضوع چون یک عامل درون زا برای کشور محسوب می شود می توان گفت که در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
وی بیان کرد: علاوه برآن در این الگو علاوه بر پیشبینی مشوق مالی و ارائه تسهیلات با سازوکاری بسیار متفاوت از قبل، برنامهریزی دقیقی برای شناسایی مزیتهای منطقهای، آموزش، مشاوره و توانمندسازی فنی و مدیریتی و در نهایت شناسایی شرایط بازار به صورت بسیار پویا انجام گرفته است و در طول اجرای طرح هم دنبال میشود.
دکتر بیجندی تاکید کرد: در این طرح، برنامهریزان و اجراکنندگان الگوی نوین نیز در پیادهسازی آن از جزئینگری پرهیز کرده و تلاش خواهیم کرد با نگاهی کلنگر و سیستمی به دنبال فهم واقع بینانهای از شرایط موجود و ارائه راهکار و طرحی عملیاتی به منظور ایجاد اشتغال پایدار باشند .
در ادامه از دو طرح پشتیبان مشاغل خانگی در رشته های فرت بافی و خیاطی و یک طرح مستقل در رشته تولیدات گلخانه ای در شهرستان تایباد بازدید به عمل آمد.
در حاشیه این بازدید، محمود بیانی، رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان تایباد گفت: از ابتدای سال 1391 تا کنون مجوزه 2 هزار 800 مورد شغل خانگی به صورت مستقل و 45 مورد به صورت پشتیبانی صادر شده است.
وی به پرداخت تسهیلات به 543 مورد در حوزه مشاغل خانگی این شهرستان در طی این مدت به ملغ 37 هزار و 540 میلیون ریال اشاره و تصریح کرد: بر مبنای تسهیلات پرداخت شده، برای 874 نفر در رشته های فرت بافی، خیاطی، پرورش گوسفند و بز، کاربافی و گلخانه ای، شغل ایجاد شده است.
همچنین در ادامه از دو طرح پشتیبان مشاغل خانگی در رشته های فرت بافی و چرم دوزی و یک طرح مستقل در رشته پرورش گوسفند و بز بازدید در شهرستان تربت جام بازدید بعمل آمد.
عبدالحکیم مصطفایی، رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان تربت جام افزود: طرحهای فوق در سال گذشته مجوز مشاغل خانگی دریافت نموده و جهت دریافت تسهیلات به بانک عامل معرفی و موفق به جذب تسهیلات شده اند.
وی بیان کرد: اجرای طرح های مشاغل خانگی پشتیبان و مستقل تاکنون 765 نفر در قالب 303 طرح بوده و سهمیه اعتبارات شهرستان در این زمینه در سال گذشته مبلغ 3 هزار و 70 میلیون ریال بوده است.
نظر شما :