معاون فرهنگی جهاددانشگاهی تاکید کرد:

ضرورت بهره‌گیری دولت از دیدگاه‌های دانشگاهیان

۰۹ تیر ۱۳۹۷ | ۰۹:۴۳ کد : ۸۲۵ عمومی تاپ خبر
دکتر علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با تاکید بر ضرورت استفاده دولت از ظرفیت‌های دیدگاه‌های دانشگاهیان گفت: راهکارهای ارایه شده از سوی فرهیختگان و دانشگاهیان باید اجرایی شود.
ضرورت بهره‌گیری دولت از دیدگاه‌های دانشگاهیان

 

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، دکترعیسی علیزاده درباره نقش فرهیختگان و دانشگاهیان در حفظ وحدت ملی و حمایت از دولت جهت حل مسایل و مشکلات کشور اظهار کرد: در خصوص حل مسایل کشور می‌توان مردم، دولت و فرهیختگان را به عنوان سه ضلع در نظر گرفت، که قاعدتا از فرهیختگان و دانشگاهیان نباید انتظار کار اجرایی داشت.

وی ادامه داد: البته دیده نشده که کسی از دانشگاهیان انتظار کار اجرایی داشته باشد، اما اگر بنا است که از ظرفیت‌های دانشگاهیان استفاده شود، این یک همکاری دو سویه است.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی افزود: یعنی دانشگاهیان و فرهیختگان باید نظرات خودشان را دخالت بدهند، البته بعد از اغتشاشات دی ماه، شاهد آن بوده‌ایم که بسیاری از دانشگاهیان از جمله اقتصاددانان، جامعه‌شناسان و روانشناسان جلسات و نشست‌های زیادی را در دانشکده‌های علوم اجتماعی دانشگاه‌ها برگزار کرده‌اند و نظرات و دیدگاه‌های خود را ارئه داده‌اند، اما مشکل در قسمت کاربردی کردن این این نظرات است.

دکترعلیزاده در ادامه تاکید کرد: البته من فکر می‌کنم باتوجه به تاکید و سفارشی که رئیس جمهور در سخنرانی اخیر خود، به کابینه و دولت‌مردان کردند این بخش باید پررنگ‌تر شود، اما از نظر من حلقه مفقوده این است که با اجرایی کردن نظرات فرهیختگان و نخبگان فاصله زیادی وجود دارد.

وی در خصوص فعالیت‌های جهاددانشگاهی در این زمینه اظهار کرد: جهاددانشگاهی، معاونت فرهنگی و مرکز افکار سنجی ایسپا که یکی از زیرمجموعه‌های وابسته به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی است، تقریبا به صورت مستمر مسایل روز جامعه ایران را ارزیابی می‌کند و از آن آمار دقیق و مشخصی دارد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در ادامه خاطرنشان کرد: البته من نمی‌خواهم بگویم که در اجرایی نشدن نظرات فرهیختگان تعمدی وجود دارد، اما می‌خواهم بگویم که راهکارهای ارایه شده از سوی فرهیختگان و دانشگاهیان باید اجرایی شود.

وی تاکید کرد: البته اگر در مورد مسایلی که در حال حاضر در کشور وجود دارد، از جمله مسایل سیاسی مانند برجام و تحریم‌ها، مسایل اجتماعی مانند اعتراضات و اتفاقات بازار و مسائل اقتصادی مانند تورم و دلار، اگر از دل دانشگاه‌ یک کار علمی استخراج نشود و بنا نباشد که یک تصمیم اساسی گرفته شود، تصمیمی که گرفته می‌شود شاید در کوتاه مدت یک مسکن باشد، اما معمولا این‌گونه تصمیمات بعد از مدتی منجر به یک خلاء دیگر می‌شود.

دکترعلیزاده اضافه کرد: از سوی دیگر فرهیختگان زمانی که قرار است راهکار ارائه دهند، راهکارهایشان باید عملی باشد و راهکارهایشان نیز به فضای رسانه‌ای و جنجالی کشیده نشود، قاعدتا اگر بنا است دنبال راهکار باشیم، باید در یک فضای آرام آن را مطرح کنیم. اگر یک اقتصاددان می‌خواهد وضعیت اقتصادی کشور را تحلیل کند باید یک راهکار نیز ارائه دهد و نباید هم سعی کند که فضا را ملتهب‌تر کند.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با بیان اینکه فرهیختگان انتظار دارند که دولت که دیدگاه‌هایشان را بشنود، گفت: فرهیختگان و دانشگاهیان حداقل انتظاری که دارند شنیده شدن صحبت‌ها و دیدگاه‌هایشان است، اگر دولت در خصوص مسائل اجتماعی، اقتصادی و ...  با فرهیختگان هر حوزه نشستی داشته باشد، و حرف‌های آن‌ها را بشنود، قطعا صحبت‌ها و دیدگاه‌های آنان در برنامه‌ریزی دولت تاثیر خواهد داشت.

وی بیان کرد: البته قطعا در حال حاضر نیز این اتفاق رخ می‌دهد و این طور نیست که دولت بدون اتکا به نظرات علمی تصمیم‌گیری کند، اما اینکه خود فرهیختگان هم بدانند که دیده‌ می‌شوند مهم است.

دکترعلیزاده در پایان با تاکید بر اهمیت همدلی در سطوح مختلف جامعه برای حل مسائل و چالش‌ها، اظهار کرد: خیلی از حرف‌ها و نظراتی که در پستوها و پشت درهای بسته مطرح می‌شود اگر در سطح جامعه مطرح شود، ممکن است هم ایراداتشان استخراج شود و هم اینکه افراد صاحب‌نظر حس کنند که به آن‌ها بها داده شده است.


نظر شما :