حمایت از ویراستاران کردستانی در قالب طرح مشاغل خانگی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، «ویرایشگری» یا «ویراستاری» به فرایند انتخاب و آمادهسازی محصولات نوشتاری، دیداری، تصویری، شنیداری و رسانه ای برای انتقال اطلاعات اطلاق میشود که در این فرآیند تصحیح، تلخیص (خلاصهسازی)، ساماندهی و بسیاری از تغییرات دیگر به قصد تولید اثری منسجم، یکدست، درست، دقیق و کامل لحاظ میشود.
هر چند آشنایی با دستور زبان از مقاطع ابتدایی و راهنمایی آغاز میشود و این یادگیری در دورههای دبیرستان و دانشگاه گستردگی فراتری یافته و توانی نو و اندیشههای تازه بدان افزوده میشود و همچنین این آموختن و بازآموختن بستری را برای شناسایی عمیقتر زبان فراهم میسازد که «زبانآگاهی» را به دنبال دارد، اما نباید فراموش کرد که این آگاهی از معدود آگاهی هایی است که افرادی محدود به آن توجه داشته و از طرف سایرین در پس گیر و دار مشغلههای روزمره مورد غفلت واقع میشود.
به خوبی مبرهن است که در حال حاضر و با توجه به شرایط حاکم بر تولید سریع و گستره علم، حضور ویراستاران در خصوص تطبیق تولیدات زبانی با نیاز روز بر اساس اصول درستنویسی بیش از هر زمان احساس میشود، چرا که آگاهی ویراستاران از عملکرد درست زبانی این امکان را فراهم میسازد که با استفاده ی مناسب و منطقی از زبان به عنوان ابزار سازمان دهنده ی فکر و ذهن، علاوه بر برقراری ارتباط گفتاری و نوشتاری صحیح، آموزش درست زبانی و همچنین استفاده بهتر از زبان به کار گرفته شود و در نهایت یک ویراستار بهسان پیکرتراشی به نوشتار هیبتی نو بخشیده و اثر زبانی منحصر به فردی خلق میشود.
اهمیت کار ویراستاران بدان خاطر است که هر نوشته باید از لحاظ محتوایی، بیانی، صحت و اعتبار، دقت، نظم، آراستگی و علایم نگارش بررسی و بازبینی شود و علاوه بر آن ضمن رعایت سبک صاحب نوشته یا مترجم، خطاهای دستوری، حشو، تکرار، گزافهگویی و عبارتهای بیشیرازه و پریشان نیز اصلاح شود.
ویراستاری حرفهای ذاتی و طبیعی نبوده و برای این که فرد بتواند در جایگاه یک ویراستار خوب قرار گیرد باید وقت، مطالعه و دقت کافی را لحاظ کند، به همین خاطر است که مقوله کاوش در زبان به دلیل ماهیت تحولپذیری زبان، هرگز ایستایی نپذیرفته و با گذر از دوره تاریخی به دلیل تحولات اجتماعی همسو با نیاز جامعه با حفظ چارچوب علمی خود، آثار زبانی جدیدی را که به اجتماع عرضه میشود، ویرایش کرده و متون را با تاکید بر درست گویی و درست نویسی، بازتولید میکند.
«ویراستاری» به عنوان حرفهای با مزایای مالی مناسب، از جمله مشاغلی است که نیاز به مکان و زمان خاصی نداشته و به دلیل گستره وسیعی که در بر میگیرد، به عنوان یک رسته شغلی پرکار معرفی شده است؛ همچنین ویراستاری با ورود به فازهای جدیدی از جمله ویراستاری ادبیات کودک، ویراستاری بازآفرینی کتب تاریخی، ویراستاری با گرایش تولید محتوا از متون خارجی، ویراستاری خبری و ویراستاری پشتیبان سایت و ... هم سو با نیاز روز در حال بازآفرینی و تغییر ماهیت است.
بر این اساس در شرایط کنونی با توجه به گسترش فعالیتهای فردی و اجتماعی و همچنین غفلت از مطالعه در خصوص دستور زبان توسط اقشار مختلف به ویژه قشر تحصیلکرده، می توان اعلام کرد که نیاز به حضور «ویراستار» در زمینههای تدوین آثار علمی، هنری، پژوهشی، ترجمه و تطبیق آن با نیاز و زبان معیار روز، بیش از پیش احساس می شود.
اهمیت این مقوله، جهاددانشگاهی کردستان را بر آن داشت تا در ادامه رسالت خود، در راستای رسیدن فرد به موقعیت شغلی برتر در بازار کار رشته «ویراستاری» کمک کننده بوده و به عنوان تسهیلگر در حوزه مشاغل خانگی، ضمن ارائه خدمات توانمندسازی، فرصتی را ایجاد کند تا ویراستاران علاقهمند صاحبفن در این زمینه، کسب و کار خود را در خانهشان راهاندازی کرده و از طریق اتصال به برندها و پشتیبانان ملی و استانی محصولات (کالا و خدمات) خود را به فروش برسانند.
علاوه بر این مهم، فرصتی ایجاد شده تا زمینهای برای فارغالتحصیلان جوان که هنوز وارد بازار کار نشده است نیز فراهم کرد تا علاوه بر داشتههای علمی و تجربی خود توانمندسازی شده و با تکیه به تحصیلات دانشگاهی، مهارتهای لازم در خصوص فعالیت و حضور در عرصه کار و اشتغال در اختیار آنان قرار داده شود و پایگاه اطلاعات علمی جهاددانشگاهی (SID) پشتیبان علاقهمندان و متقاضیان «ویراستاری» در طرح توسعه مشاغل خانگی است.
علاوه بر این مهم، همگام با گسترش مشاغل اینترنتی، ویراستارانی که به حوزه فناوری و اینترنت علاقه دارد میتواند با راهاندازی یک سایت ویراستاری فعالیت مستقلی برای خود شروع کند، این امکان نیز برای آنان فراهم میشود که نسبت به همکاری با سایر سایتهایی که فعالیت خود را به صورت اینترنتی و دورکاری انجام میدهند اقدام کنند و در واقع اتصال به بازار برای آنان بیش از هر زمان فراهم گردد.
گفتنی است، ویراستاران میتوانند در صورت گسترش کار خود، با استفاده از ظرفیتهای موجود در طرح مشاغل خانگی، کار خود را توسعه داده و ویراستاران دیگری را نیز استخدام کنند.
در نهایت این که علاقه مندان برای شرکت در این پروژه کارآفرینی با مراجعه به سایت طرح توسعه مشاغل خانگی به آدرس www.inhb.ir نسبت به ثبتنام خود اقدام کنند.
نظر شما :