رییس جهاددانشگاهی خراسان شمالی خبر داد:
آمادگی جهاددانشگاهی خراسان شمالی برای کمک به اجرای طرح شهر هوشمند به صورت استانی و ملی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا ، دکتر رضا شاهین فر، در آیین امضای تفاهم نامه این واحد با شرکت پرشنگ عصر رایانش اظهار کرد: با توجه به اینکه در کشور، مشابه طرح تربیت مربی رباتیک وجود ندارد جهاددانشگاهی خراسان شمالی برای اجرای پایلوت آن و تعمیم به سایر استانها آمادگی دارد.
رییس جهاددانشگاهی خراسان شمالی ادامه داد: در قالب اجرای این طرح از شهروندان استان خراسان شمالی، مربیIOT تربیت خواهد شد و در این زمینه خدمات علمی، تخصصی و مشاوره ای ارایه میشود.
وی افزود: ظرفیتهای خوبی در این زمینه در جهاددانشگاهی وجود دارد و این واحد به پشتوانه پژوهشکدهIT ، پارک علم و فناوری IT و مرکز رشد IT می تواند منشأ خدمات خوبی در استان باشد.
دکتر علیرضا رومن، مسوول شرکت پرشنگ رایانش نیز در این نشست با بیان اینکه این رشته، علم و فنی جدید است و نیاز به اطلاع رسانی گسترده دارد اظهار کرد: جامعه نیازمند این علم است و باید با برگزاری کارگاهها و سمینارها، نخبگان را پای کار بیاوریم.
وی افزود: بنا به گزارش های جهانی، تا سال 2025 گردش مالی اینترنت اشیاء در همه حوزه ها اعم از بهداشت هوشمند، صنعت، کشاورزی، شهر هوشمند و غیره 16 بیلیون دلار خواهد بود که اگر یک درصد آن عاید ایران شود دیگر نیازی به خام فروشی و فروش نفت و گاز نخواهد بود.
دکتر علیرضا رومن ادامه داد: این علم برای ایجاد اشتغال موثر است و هدف این است با پای کار آوردن جامعه دانشگاهی، آموزش و پرورش و نخبگان آموزشها فراگیر شود که ورود جهاددانشگاهی به این امر فرصتی ارزشمند است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان شمالی نیز در این آئین با تاکید بر اینکه IT پیشران توسعه است، با ارائه آماری از شاخصهای این حوزه در استان اظهار کرد: در چند سال اخیر ظرفیت پهنای باند استان 13 برابر شده و از 2.5 گیگ به 40 گیگ رسیده است.
سیدعلی مرتضوی افزود: تعداد روستاهای دارای اینترنت خراسان شمالی 235 روستا بود و اکنون 458 روستای دیگر در دستور کار است که بخشی امسال و بخشی سال آینده انجام می شود و تعداد روستاهای برخوردار از اینترنت به بیش از 90 درصد خواهد رسید.
وی ادامه داد: با توجه به کارهای خوبی که انجام شده اما هنوز در برخی شاخص ها در استان با میانگین کشوری فاصله وجود دارد از جمله استان در زمینه سواد IT جزو 5 استان آخر است.
سیدعلی مرتضوی افزود: دولت الکترونیک از امور مهمی است وزارتخانه متبوع پیگیر آن است که کارگروه این طرح در خراسان شمالی نیز تشکیل شده است.
مرتضوی گفت: استانداری برای حوزه IT ظرفیت هزار نفری ایجاد اشتغال در نظر گرفته است که این رویکرد نیز فرصتی خوبی برای توسعه این حوزه است.
در این آیین تفاهم نامه همکاری میان جهاددانشگاهی خراسان شمالی و شرکت پرشنگ عصر رایانش منعقد شد.
نظر شما :