عقد تفاهمنامه همکاری بین جهاددانشگاهی قم و انجمن مهندسی مدیریت ساخت و پروژه استان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، تفاهم نامه همکاری بین جهاددانشگاهی استان و انجمن مهندسی مدیریت ساخت و پروژه استان قم امروز شنبه 13 بهمن ماه به امضاء دکتر حامد حیاتی رئیس جهاددانشگاهی استان قم و مهندس سید علیرضا میرائیان رئیس هیئت مدیره انجمن رسید.
هدف از انعقاد این تفاهمنامه، همکاری در برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت، استفاده از ظرفیتهای علمی و پژوهشی، برگزاری رویدادهای مسئله محور و فناوری، و انجام تحقیقات مشترک در زمینه صنعت ساختمان و مهندسی مدیریت ساخت و پروژه است.
همچنین همکاری در برگزاری دورههای آموزشی حضوری و مجازی، استفاده از دانش خبرگان شغلی به عنوان مدرس، ارتقاء توان علمی و آموزشی طرفین، شناسایی و معرفی افراد متخصص، و ارائه خدمات مشاوره در حوزههای کسب و کار، قوانین کار، و تامین اجتماعی از دیگر موارد مورد توافق در این تفاهم نامه بود.
از دیگر موارد مطرح شده در این تفاهمنامه را می توان برگزاری رویدادها و جشنوارههای علمی و فناورانه، طراحی و تدوین دورههای آموزشی مطابق با نیازهای بازار کار استان، و بهرهبرداری از ظرفیتهای آموزشی و پژوهشی طرفین بر شمرد.
در جلسه انقعاد این تفاهم نامه، دکتر حامد حیاتی، رئیس جهاددانشگاهی استان قم با اشاره به قابلیتها و ظرفیتهای موجود در جهاددانشگاهی گفت: ما در جهاددانشگاهی وظیفه خود می دانیم، که در انجام امور، فعالیتها و ارائه خدمات به آحاد جامعه فقط به جنبه مادی و اقتصادی آن توجه نکنیم، این نگاه متاثر از نگاه مقام معظم رهبری است و ما خود را در این راستا مکلف میدانیم و امیدواریم که همیشه در خدمت مردم و نظام باشیم.
وی افزود: در زمینه مسائل وابسته به حوزه، ما تواناییهای خود را به دستگاههای مختلف نشان دادهایم و آزمون خود را پس دادهایم و امیدواریم که بتوانیم در این راستا به خدمت خود ادامه دهیم.
رئیس جهاددانشگاهی استان قم گفت: ما هدفگذاری کردهایم تا بتوانیم همکاریهایی خوبی را با دستگاه ها، موسسات، و سازمان های فعال در استان قم جلو ببریم و به تفاهمنامههایی رسیده ایم و امیدواریم که این تلاشها و تفاهم نامه های منعقد شده عملیاتی شده و جامعه هدف از مزایای آن منتفع گردند.
در ادامه سید علیرضا میرائیان رئیس هیئت مدیره انجمن مهندسی مدیریت ساخت و پروژه استان قم گفت: انجمن مهندسی مدیریت ساخت و پروژه استان قم حوالی سال 1399 و در بحبوحه کرونا تاسیس شد و با وجود تمام محدودیتهایی که در دوران کرونا وجود داشت، اعضای این انجمن با همت و تلاش بسیاری فعالیتهای خود را پیش بردند.
وی در ادامه افزود: اعضای هیئت مدیره انجمن ما از جمله دستاندرکاران صنعت ساختمان و افراد با تجربه در حوزه مدیریت پروژهها هستند و با بهره گیری از تجربه و دانش اعضای خود، توانستیم در پروژههای بزرگی مثل بیمارستان خاتمالانبیاء با موفقیت عمل کنیم.
وی در ادامه گفت: با توجه به تجربههای بینالمللی که از اساتید مختلف داریم، موفق شدیم دانش مدیریت ساخت را بهبود بخشیم و دورههای آموزشی بینالمللی را برگزار کنیم، از سوی دیگر، در پروژههای بینالمللی و بزرگ ساختمانی نیز با مشکلات عدیدهای مواجهایم.
میرائیان گفت: از جمله مهمترین مشکلات پروژههای بزرگ، عدم تلفیق مناسب مهارتهای مدیریت پروژه و تخصصهای مرتبط با صنعت ساخت است، مدیریت پروژههای بزرگ نیازمند تخصصهای متنوعی از جمله مدیریت تولید و مدیریت ساخت است. متاسفانه، در ایران هنوز تلفیق مناسبی بین این تخصصها وجود ندارد. با این حال، امیدواریم با برگزاری دورههای آموزشی و انتقال تجربههای بینالمللی، بتوانیم این مشکلات را برطرف کنیم.
به عنوان مثال، یکی از اساتید برجسته ما که در انگلستان فعالیت میکنند، با برگزاری دورههای آنلاین، موفق به انتقال دانش به ایران شدهاند. ایشان توانستهاند در پروژههای بینالمللی نیز موفق عمل کنند و نشان دادهاند که مشکلات پروژههای بزرگ تنها مختص ایران نیست و در کشورهای پیشرفته نیز وجود دارد. این موضوع باعث تغییر نگرش اعضای انجمن نسبت به صنعت ساختمان و مدیریت پروژهها شده است.
یاسر شریفی، سرپرست معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی قم، در خصوص فعالیتها و برنامههای آموزشی و کارآفرینی جهاددانشگاهی استان قم بیان کرد: ما در جهاددانشگاهی قم در تلاشیم تا با برگزاری ورکشاپهای تخصصی و نشستهای مختلف، ظرفیتهای دو طرفهای را برای اقشار مختلف ایجاد کنیم و با توجه به توانمندیهای فنی و ارتباطاتی که داریم، امیدواریم بتوانیم پروژهها و طرحهای مختلفی را در استان راهبری کنیم.
وی گفت: امروز پیشنهاداتی را مطرح کردیم و موضوعاتی را که مدنظر بود، ارائه دادیم، ما روی سه موضوع اصلی تمرکز کردهایم و این آمادگی در جهاددانشگاهی وجود دارد تا با همکاری مهندسین و فعالین این حوزه جهت ارایه شیوههای نوین در ساخت و مدیریت ساخت و اجرای پروژههای مشترک، همکاری نماییم و بتوانیم با استفاده از منابع و ظرفیتهای موجود در استان، طرحهای مطالعاتی و پژوهشی مختلفی را اجرا کنیم.
نظر شما :