در یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت تأکید شد؛

ارائه راهکارهای نوین برای مقابله با معضل زخم‌های مزمن/لزوم افزایش آموزش‌های عمومی در این حوزه

۳۰ آبان ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۵ کد : ۷۸۰۶۳ پژوهش و فناوری تاپ خبر
یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت با حضور جمعی از متخصصان و پژوهشگران این حوزه و سخنرانان داخلی و خارجی آغاز شد و در آن سخنرانان بر افزایش آگاهی در حوزه درمان این نوع زخم و لزوم تبادل ایده‌ها و دانش و ارایه راهکارهای نوین برای مقابله با معضل زخم‌های مزمن تأکید کردند.
ارائه راهکارهای نوین برای مقابله با معضل زخم‌های مزمن/لزوم افزایش آموزش‌های عمومی در این حوزه

یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت با حضور جمعی از متخصصان و پژوهشگران این حوزه و سخنرانان داخلی و خارجی آغاز شد و در آن سخنرانان بر افزایش آگاهی در حوزه درمان این نوع زخم و لزوم تبادل ایده‌ها و دانش و ارایه راهکارهای نوین برای مقابله با معضل زخم‌های مزمن تأکید کردند.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، امروز چهارشنبه 30 آبان ماه، مراسم افتتاحیه یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت از سوی سازمان جهاددانشگاهی علوم‌پزشکی تهران با شعار «جهان بدون زخم»( WOUNDLESS WORLD)  با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی، جمعی از متخصصان و و پژوهشگران این حوزه و سخنرانان داخلی و خارجی در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

رییس جهاددانشگاهی در مراسم افتتاحیه یازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت که توسط سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود، برگزاری این کنگره را گامی در مسیر بهبود کیفیت زندگی مردم دانست و گفت: جهاددانشگاهی به‌عنوان یک ‌نهاد انقلابی دانش‌بنیان و معین و همکار همیشگی دولت‌های مستقر همواره در کنار نهادهای حاکمیتی و مردمی قرار داشته و با رصد نیازهای جامعه تلاش کرده تا با نظارت علمی بتواند برای رفع مشکلات حوزه‌های مختلف راهکارهای عملی معرفی کند.

کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت «یارا» فرصتی برای متخصصان داخلی و بین‌المللی است

در ادامه دکتر سید مهدی طبایی، رییس سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران به عنوان دبیر اجرایی یازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت "یارا" بیان کرد: زخم، امروزه به یکی از چالش‌های جدی در جهان تبدیل شده است. تغییر سبک زندگی، افزایش وزن، چاقی، رشد جمعیت سالمندان و افزایش زخم‌های مزمن از جمله دلایل گسترش این معضل هستند. در این میان، زخم‌های دیابتی از مهم‌ترین و شایع‌ترین نوع زخم‌ها محسوب می‌شوند که اغلب از زخم‌های ناشی از سوختگی و تصادفات نیز پیشی گرفته‌اند.

وی با اشاره به آمارهای نگران‌کننده درباره تعداد مبتلایان به دیابت تصریح کرد: تعداد افراد مبتلا به دیابت در ایران به‌طور قابل ‌توجهی از میانگین جهانی بالاتر است. این موضوع زنگ خطری جدی برای کشور محسوب می‌شود. طبق آمارهای جهانی، شیوع دیابت ۶.۵ درصد افزایش یافته و سالانه حدود ۲۶ میلیون نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند. از هر چهار نفر مبتلا به دیابت، یک نفر دچار زخم دیابتی می‌شود و از این تعداد، یک نفر از هر چهار نفر مجبور به قطع عضو خواهد شد.

رییس سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران افزود: با توجه به اینکه بیماران دیابت اکثرا قشر ضعیف و مردان جامعه را درگیر می‌کند، بر چرخه اقتصاد خانواده و جامعه نیز تأثیر بسیاری دارد. بر این اساس باید آموزش‌های عمومی در رابطه با این بیماری را افزایش دهیم و مدیریت مناسبی در حوزه درمان این بیماری داشته باشیم و در این راستا باید مراکز درمان زخم در سطح کشور را افزایش دهیم.

دکتر طبایی هدف اصلی برگزاری این کنگره را تبادل اطلاعات علمی میان متخصصان عنوان کرد و گفت: جهاددانشگاهی از یازده سال پیش با برگزاری این کنگره تلاش کرده است تا با دستیابی به دستاوردهای نوین علمی، بستری برای آغاز پژوهش‌های جدید فراهم کند. پژوهشکده زخم «یارا» نیز به‌عنوان یکی از مراکز پیشرو در این زمینه، نقشی کلیدی در توسعه دانش و تبادل ایده‌ها داشته است.

وی در ادامه یادآور شد: در طول این یازده سال، پرستاران و متخصصان تلاش کرده‌اند تا با اجرای دوره‌های استاندارد، گروه‌های هدف را به‌طور دقیق تحت پوشش قرار دهند. پژوهشکده زخم یارا نیز به‌عنوان نهادی صاحب ایده و اندیشه، در تلاش است تا با ایجاد ارتباط و هم‌افزایی میان بخش‌های مختلف علمی و درمانی، مسیر بهبود وضعیت بیماران را هموارتر کند و منشأ خیر برای بیماران باشد.

رییس سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران در پایان سخنانش ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این کنگره و گرامیداشت یاد دکتر مصطفی فاطمی، رییس فقید پیشین سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران، خاطرنشان کرد: این کنگره فرصتی است تا متخصصان داخلی و بین‌المللی با بهره‌گیری از جدیدترین دستاوردهای علمی، راهکارهایی برای مقابله با چالش‌های مرتبط با زخم و دیابت ارائه دهند.

لزوم تمرکز بر درمان زخم‌های مزمن

در ادامه این آیین، دکتر پروین منصوری دبیر بخش درمان‌های بالینی این کنگره ضمن ارائه گزارشی در خصوص برنامه‌های یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت بیان کرد: امروزه اپیدمی آرامی در دنیا در حوزه زخم‌های مزمن به راه افتاده و جمعیت‌های مختلف جامعه را با خود درگیر کرده است. جمعیت پیر دنیا رو به افزایش است و اپیدمی مشکلات بسیاری با خود به همراه دارد و علاوه بر آن شاهد هستیم که حتی جمعیت جوان نیز با بیماری دیابت و زخم آن درگیر هستند.

وی با تأکید بر اینکه با توجه به افزایش زخم‌های دیابتی باید تولید محصولات درمان آن نیز افزایش یابد، گفت: این موضوع بار مالی بسیاری دارد و برای مسئولین بهداشتی دنیای درمان زخم‌های مزمن هنوز هم چالش برانگیز است و باید بر روی درمان این زخم‌ها متمرکز شویم تا شاهد دنیایی بدون زخم برای همگان باشیم.

دبیر علمی یازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت افزود: ۲۵۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد که از این تعداد، ۱۶ مقاله به عنوان سخنرانی برتر و ۱۴۴ مقاله به صورت پوستر ارائه می‌شوند. همچنین، ۶۷ سخنران از اساتید داخلی و کشورهای مختلف از جمله عراق، آمریکا، استرالیا، ترکیه و آفریقای جنوبی در این کنگره حضور دارند و مقالات خارجی بیشتر از دانشگاه‌های ترکیه، عراق، روسیه و آمریکا دریافت شده است.

دکتر منصوری با بیان اینکه با رایزنی‌های انجام‌ شده با وزارت بهداشت، امتیازهای ویژه‌ای برای شرکت‌کنندگان در نظر گرفته شده است، گفت: گروه هدف اول شامل پزشکان عمومی، پرستاران، متخصصان عفونی و متخصصان پوست است که ۱۵ امتیاز بازآموزی دریافت خواهند کرد. گروه دوم با ۱۰.۵ امتیاز بازآموزی شامل فیزیوتراپی، جراحی عمومی، پاتوبیولوژی و داروسازان هستند. گروه سوم نیز با ۷.۵ امتیاز، همکاران طب فیزیکی، فارماکولوژی، متخصصان بیماری‌های قلب و عروق و متخصصان داخلی را در بر می‌گیرد. همچنین گروه چهارم نیز با ۴.۵ امتیاز شامل متخصصان مهندسی بافت و روان‌شناسان تغذیه خواهند بود.

وی افزود: ۱۳ پنل برای این کنگره در نظر گرفته شده است که پنل اول شامل سخنرانان کلیدی و با موضوع «راهکار به سوی دنیای بدون زخم» است که شعار امسال کنگره نیز می‌باشد.

دبیر علمی بخش علوم پایه یازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت ادامه داد: در سراسر جهان، انواع سرطان‌ها، به‌ویژه سرطان پوست، رو به افزایش است و این نوع سرطان اغلب با زخم‌های مزمن همراه است. به دلیل بستری شدن طولانی بیماران سرطانی، تعداد زخم‌های مزمن نیز در حال افزایش است.

دکتر منصوری افزود: در این دوره از کنگره در خصوص  بیماری «بایوفیلم»، که موجب زخم‌های مزمن می‌شود، یک پنل اختصاصی برگزار خواهد شد. همچنین پنل‌هایی درباره شیوه‌های نوین پرستاری، بازتوانی، نحوه درمان زخم و پانسمان و استفاده از لیزر برای درمان زخم نیز در این کنگره ارائه می‌شود. همچنین در این برنامه، در رابطه با محصولات سلولی و جنبه‌های مختلف بیماری‌های پوستی بحث خواهد شد و سه پنل آزاد نیز به ارائه مطالب درباره این بیماری‌ها اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه سه کارگاه جانبی همزمان با کنگره در زمینه پرستاری زخم، ایمنی در کار با منابع نوری و وکیوم‌تراپی برگزار خواهد شد، گفت: پژوهشگاه‌های رویان، معتمد، ابن‌سینا، قطب جامع سوختگی، دانشگاه علوم پزشکی تهران و انجمن فیزیوتراپی از مراکز علمی هستند که در برگزاری این کنفرانس همکاری داشته‌اند.

عمل‌های زیبایی می‌توانند زمینه‌ساز تومورهای بدخیم شوند

در ادامه دکتر منصور جمالی زواره، دبیر علمی بخش علوم پایه یازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت یارا، اظهار کرد: امروزه علاوه بر زخم‌های مزمن ناشی از بیماری‌ها، شاهد ایجاد زخم‌های خودخواسته‌ای مانند زخم‌های ناشی از خالکوبی و جراحی‌های زیبایی هستیم. افزایش تقاضا برای خالکوبی در میان جوانان، می‌تواند به بروز زخم‌های مزمن منجر شود.

وی افزود: عمل‌های زیبایی نیز در ایجاد زخم‌های مزمن تأثیرگذار هستند. بسیاری از افراد بدون نیاز و ضرورت، به انجام این عمل‌ها روی می‌آورند و این زخم‌ها ممکن است زمینه‌ساز تومورهای بدخیم شوند.

وی افزود: در شرایطی از زخم صحبت می‌کنیم که دل همه انسان‌های شریف و باعقل از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان به درد آمده است. روزانه صدها نفر در اثر این جنایات شهید می‌شوند و میلیون‌ها نفر زیر بمباران و حملات موشکی، نگران جان خود هستند.

دکتر جمالی با اشاره به بی‌توجهی سازمان‌های بین‌المللی به این جنایات، اظهار کرد: متأسفانه شاهد سکوت سازمان‌های حقوق بشری در برابر این اقدامات هستیم.

لازم به ذکر است؛ در حاشیه برگزاری یازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت، شرکت‌های فعال در این حوزه آخرین دستاوردهای خود را به نمایش گذاشته‌اند. همچنین در کنار برگزاری کنگره، 11 کارگاه تخصصی برای فعالان حوزه زخم و ترمیم بافت برگزار می‌شود.

گفتنی است؛ این کنگره، رویدادی علمی و به منظور گردهمایی متخصصان، محققان، درمانگران و دانشجویان فعال در زمینه زخم و ترمیم بافت است. در این دوره از کنگره زخم و ترمیم بافت ۶۷ سخنران داخلی و خارجی حضور دارند و به ارائه مقالات و آخرین یافته‌های خود در این حوزه می‌پردازند.

پژوهشکده فناوری‌های زخم و ترمیم بافت «یارا» و «مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی» سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران با هدف بررسی آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی زخم و ترمیم بافت، طی ۳ روز از ۳۰ آبان تا ۲ آذر این کنگره بین‌المللی را برگزار می‌کنند.


نظر شما :