نشست شورای امر به معروف و نهی از منکر سازمان جهاددانشگاهی خوزستان برگزار شد

۲۳ آبان ۱۴۰۳ | ۱۷:۳۵ کد : ۷۷۸۰۴ فرهنگی
نشست شورای امر به معروف و نهی از منکر سازمان جهاددانشگاهی خوزستان ۲۳آبان در این سازمان برگزار شد.
نشست شورای امر به معروف و نهی از منکر سازمان جهاددانشگاهی خوزستان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، نشست شورای امر به معروف و نهی از منکر سازمان جهاددانشگاهی خوزستان امروز بیست و سه آبان در این سازمان برگزار شد.

در آغاز این نشست، حسن محمدی مجد رییس سازمان جهاددانشگاهی خوزستان گفت: از سمت شورای امر به معروف و نهی از منکر استان همه ادارات ملزم به تشکیل این شورا در نهادهای خود شده‌اند و این الزام به جا است.

وی اظهار کرد: آیه قرآن می‌فرماید: ما به واسطه امر به معروف و نهی از منکر است که بهترین امت می‌شویم؛ این که همه ما نسبت به اصلاح وضع موجود و بهبود آینده دغدغه مند هستیم و به سمت بهبودی و اصلاح حرکت می‌کنیم می‌تواند ما را به بهترین امت تبدیل کند. بنابراین، یکی از مولفه‌هایی که خداوند ما را به عنوان بهترین امت معرفی می‌کند همین اقامه امر به معروف و نهی از منکر است.

محمدی‌مجد با بیان این که امر به معروف و نهی از منکر سبب اصلاح جامعه می شود، گفت: لزوم اجرای این قانون امروز در جهان جا افتاده است و در سایر جوامع، مردم نسبت به رعایت حقوق عمومی و برخورد با ناهنجاری‌ها حساس هستند و واکنش نشان می‌دهند.

وی با اشاره به فضای منفعلانه بین مؤمنان نسبت به فریضه امر به معروف و نهی از منکر گفت: رهبر انقلاب، مجموعه جهاددانشگاهی را ستون انقلاب معرفی می‌کنند و می‌فرمایند جهاد از مجموعه‌هایی است که من به آن امید دارم. بنابراین وظیفه ما است از این مجموعه صیانت کنیم. ایشان می‌فرماید «جهاددانشگاهی فقط یک نهاد نیست، بلکه یک فرهنگ است.» این فرهنگ صیانت می‌خواهد و اولین صیانت این است که ظرفیت‌های امر به معروف و نهی از منکر ما فعال شوند و از اساتید خبره در این حوزه برای اثربخشی بهتر استفاده کنیم.

وی با اشاره به پیامدهای انفعال و بی تفاوتی در جامعه گفت: آفت بی تفاوتی به تدریج عمق پیدا می‌کند؛ گاهی ما نسبت به نماز نخواندن دوستمان بی‌تفاوت می‌شویم. این بی تفاوتی کم کم لایه‌های عمیق‌تری پیدا می‌کند تا جایی که می‌بینید حاکمان سعودی نسبت به کشتار مردم بی‌گناه مردم غزه و لبنان بی‌تفاوت هستند و این نشان دهنده دوری آنها از اصول اسلام است.

علی کیانی جانشین دبیر ستاد امر به معروف معروف و نهی از منکر استان نیز در این نشست با بیان اینکه باید سعی کنیم چهره واقعی اسلام و امر به معروف و نهی از منکر را نشان دهیم، گفت: از ابتدای خلقت انسان، امر به معروف و نهی از منکر انجام شد؛ هنگامی که خداوند به ملائکه دستور داد برای انسان سجده کنند و به جز ابلیس که استکبار ورزید همه سجده کردند. این استکبار از آن روز تا به امروز در بین انسان‌ها وجود دارد.

وی گفت: امروز همین استکبار است که حق حیات و زندگی را از مردم غزه و لبنان دریغ کرده است. امر به معروف و نهی از منکر برای اصلاح جوامع و انسانها است. ارسال انبیا و نزول کتب آسمانی به دلیل این است که این روند در جامعه ادامه پیدا کند.

کیانی با اشاره به اینکه تغییر ساختارها به تغییر رفتار منجر می‌شود، گفت: در سال 58 امام نامه‌ای به شورای انقلاب فرهنگی نوشتند و تأسیس شورای امر به معروف و نهی از منکر در سراسر کشور را خواستار شدند که ناظر بر اعمال دولت، ادارات دولتی و تمام اقشار ملت باشد.

جانشین دبیر ستاد امر به معروف معروف و نهی از منکر استان ادامه داد: ما در 18 عرصه آموزش، بهداشت، محیط زیست، سلامت، امنیت، پارک‌ها، شهرداری، بلاگرها و ...فعالیت می‌کنیم.

در ادامه، هادی بویری معاون علمی و مهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خوزستان با اشاره به تلاش دشمن برای دور کردن مردم از فریضه امر به معروف و نهی از منکر گفت: باید تلاش کنیم واقعیت و باطن این فریضه را به مردم بشناسانیم. دشمن تلاش می کند یک مدل بی تفاوتی اجتماعی نسبت به امر معروف و نهی از منکر ایجاد کند. این بی تفاوتی، ضعف است.

وی با بیان اینکه در ستاد امر به معروف و نهی از منکر برنامه‌‎های مختلفی داریم، گفت: از جمله این برنامه‌ها، برپایی نشست‌های علمی در دانشگاه‌ها است که انتظار داریم جهاد دانشگاهی نیز این نشست‌ها را برگزار کند. برپایی کرسی‌های آزاد اندیشی با موضوعات مختلف برای اساتید، دانشجویان و کاکنان از دیگر برنامه‌های ستاد است. با توجه به اینکه در این نشست‌ها و کرسی‌ها تبادل نظر انجام می‌شود می توان ایده های مختلفی را از آن استخراج کرد.

بویری گفت: از دیگر برنامه‌های معاونت فرهنگی و مهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، برگزاری همایش‌های عملی است. سال گذشته همایش نقش امر به معروف و نهی از منکر در توسعه پایدار برگزار شد. امسال نیز برگزاری این همایش‌های علمی را ادامه می دهیم و ان شاءالله بتوانیم از ظرفیت جهاد دانشگاهی نیز در این همایش استفاده کنیم.


نظر شما :