کتاب «مرگ: هستی وچیستی در اگزیستانسیالیسم و حکمت متعالیه» منتشر شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قم، کتاب « مرگ: هستی وچیستی در اگزیستانسیالیسم و حکمت متعالیه » تألیف دکتر علی عسگر یزدی و دکتر محمد راز آبادی است، در چاپ اول با شمارگان 1000 نسخه در 253 صفحه منتشر شد.
برشی از اثر:
اندیشه مرگ و سرنوشت پس از آن، پیشینهای به بلندای زندگی بشر بر روی کره خاکی دارد، به گونهای که موضوع مرگ و زندگی در طول تاریخ همواره، انیس و همزاد تفکر بشر بوده و افکار اندیشمندان و دانشوران و پیروان مکاتب و ادیان مختلف را به خود مشغول داشته است. بشر در این چالش همیشگی یا مرگ را بهعنوان پایانی بر هستی خود دانسته، یا آن را صرفاً پایانی بر زندگی مادی و طبیعی خویش تلقی نموده است. از اینروی یکی از دلمشغولیهای همیشگی انسان، نحوه رویارویی او با مرگ خویش بوده است که حاصل این تلاش وقفهناپذیر پیدایش دیدگاهها و تولد رویکردهای متفاوت و گاه کاملاً متضاد درباره مرگ و مسائل پیرامون آن است.
آنچه در ابتدا توجه انسان را جلب میکند مرگ دیگران است اما کم کم از مرگ خود نیز آگاه میگردد؛ این آگاهی موجب اضطراب و نگرانی شده و منشا پرسش در اندیشهها میشود که حقیقت مرگ چیست؟ آیا مرگ، فنا و زوال و موجب نابودی است یا مرحلهای از سیر تکاملی انسان و گامی بهسوی زندگی ابدی و حیات جاودانه؟ آیا موجب نابودی است و پس از آن دیگر هیچ احساسی وجود نخواهد داشت یا انتقال روح به جهانی دیگر و گذر از قوه به فعل و از نقص به کمال است؟
مرگ در لغت به معنای مردن، فوت، قطع حیات و از بین رفتن زندگی است. اما در اصطلاح پزشکی مرگ را توقف کامل و بیبازگشت اعمال حیاتی بیان کردهاند.
نظر شما :