سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری برگزار می‌شود/معرفی ۴۱ فداکار برای دریافت تندیس

۱۲ آبان ۱۴۰۳ | ۱۴:۱۶ کد : ۷۷۲۵۱ فرهنگی تاپ خبر
در نشست خبری سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران اعلام شد که این آیین ۱۵ آبان ماه با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار می‌شود و ۴۱ فرد و گروه حائز دریافت تندیس این دوره از این آیین شده‌اند.
سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی  فداکاری برگزار می‌شود/معرفی ۴۱ فداکار برای دریافت تندیس

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، امروز شنبه 12 آبان‌ماه نشست خبری «سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران» با حضور دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و دکتر جلال رحیمیان رییس سازمان جهاددانشگاهی تهران، سایر مسئولان این رویداد و اصحاب رسانه برگزار شد.

دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و رییس شورای سیاست گذاری سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری، در ابتدای این نشست خبری ضمن گرامیداشت یوم الله 13 آبان، بیان کرد: یکی از اتفاقات مهمی که بعد از انقلاب اسلامی در دستور کار امام(ره) و مجموعه دست‌اندرکار پس از آن قرار گرفت، موضوع بازسازی و بهسازی دانشگاه‌ها بود که منجر به تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی شد.

وی افزود: در سال 86 با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی آیین نامه اسلامی شدن دانشگاه‌ها به تصویب رسید و از آن زمان نظام آموزشی کشور در معرض این سند قرار گرفت که بر اساس این سند به عنوان برنامه راهبردی در چارچوب نظام فرهنگی کشور، سه راهبرد تعریف شد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در ادامه با توجه به در پیش بودن برگزاری سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران، تصریح کرد: به منظور گسترش فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت و زمینه سازی برای خدمت رسانی به مستضعفان این رویداد به عنوان ابتکاری در جهاددانشگاهی در نظر گرفته شده است که اکنون شاهد برگزاری سیزدهمین دوره این آیین هستیم.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با بیان اینکه فداکاری از ارزش‌های انسانی و دینی است، اظهار داشت: ارزش انسانی موضوعی مقدم بر سایر موضوعات است و همواره محافل مختلف جهانی نیز بر این موضوع تمرکز دارند.

دکتر کلانتر مهرجردی در رابطه با بررسی دیدگاه دیگری را بر خود ترجیح دادن در مکاتب مختلف سیاسی و فرهنگی، گفت: در این رابطه با سه نوع نگاه لیبراسیم، سوسیالیسم و اسلام مواجه هستیم که امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی، مبدع حرکت نوینی در این رابطه از این جهت بودند که در قالب حکمرانی دینی پی ریزی شده استف چراکه مکتب سوسیالیسم اهمیتی برای انسان قائل نیست و لیبرالیسم نیز بر مبنای فرد است. اما اسلام ضمن نگاه متوازن به فرد و اجتماع تلاش می‌کند ارزش‌های متعالی را در جامعه تبیین کند.

وی با اشاره به بیانات امام(ره) در رابطه با ایستادگی مظلوم در مقابل ظالم با توجه به اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه و فلسطین یادآور شد: منطق و رویکرد اسلام و جمهوری اسلامی این است که تا زمانی که غده سرطانی رژیم صهیونیستی در منطقه وجود دارد، حمایت و پشتیبانی ما از مظلوم ادامه دارد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در پایان سخنانش با تأکید بر اینکه مفهوم فداکاری، مفهومی مهم در پهنه فرهنگی جهاددانشگاهی است، گفت: امیدواریم بتوانیم روز به روز شاهد شکوفایی حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها با توجه به برگزاری این سلسله برنامه‌ها باشیم.

در ادامه این نشست خبری، دکتر جلال رحیمیان رییس سازمان جهاددانشگاهی تهران و دبیر سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران، با ارائه اطلاعاتی در خصوص برگزاری این آیین بیان کرد: کارهای اجرایی این آیین را در حالی برگزار کردیم که طی یک سال گذشته شاهد اقدامات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه و فلسطین بودیم و این مردم مظلوم در زمانی قربانی می‌شوند که بیش از هر زمان دیگری ادعای دفاع از حقوق بشر شنیده می‌شود.

وی ضمن محکوم کردن تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی که تاکنون ۴۶ هزار نفر را به کام مرگ کشانده است، گفت: از طرف دبیرخانه تندیس به تمام آزادی‌خواهان جهان و ملت فلسطین تسلیت می‌گوییم‌. جامعه جهانی باید شرمسار باشد که شاهد ذبح یک ملت هستیم. ملت فلسطین و مردم غزه مصداق فداکاری و مستحق دریافت تندیس فداکاری هستند و معتقدیم تاریخ تندیس فداکاری را به این ملت خواهد داد و باور داریم اوج فداکاری وقتی است که انسان تمام هستی خود را برای دفاع از معروف‌ها و خوبی‌ها به میدان می‌آورد.

رییس سازمان جهاددانشگاهی تهران در خصوص سیزدهمین دوره اعطای تندیس فداکاری گفت: فراخوان تندیس را اعلام کردیم و هم مستقیما خود افراد و هم سازمان‌های هشتگانه می‌توانستند اسامی و سوابق افراد مدنظر خود در حوزه فداکاری را اعلام کنند.

دکتر رحیمیان با اشاره به همکاری سازمان‌های هشتگانه دخیل در برگزاری این آیین تصریح کرد: وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین سازمان‌هایی مانند دانشگاه آزاد، هلال احمر، انتقال خون، بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره) و نظام پزشکی برای معرفی دانشجویان فداکار همکاری داشتند. از ابتدای آغار این آیین تاکنون ۵۵۴ برگزیده داشتیم که ۴۲۱ دانشجو، ۸۸ گروه دانشجویی و ۴۵ شخصیت فداکار معرفی شده‌اند و سیزدهمین دوره نیز روز سه‌شنبه ۱۵ آبان ماه در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه در این دوره ۴۱ برگزیده خواهیم داشت که شامل ۳۳ دانشجو و گروه دانشجویی و 8 غیر دانشجو هستند، اظهار داشت: ۲۵ برگزیده از دانشگاه دولتی، 8 برگزیده از دانشگاه آزاد، ۹ برگزیده رشته پزشکی، 7 تهرانی و ۲۶ شهرستانی داریم. از ۲۵ دانشجوی فداکار ۱۶ نفر آقا و هفت نفر خانم هستند و دو شهیده فداکار نیز داریم که با رأی کمیته مصداق فداکاری تشخیص داده شده‌اند و هشت گروه فداکار دانشجویی نیز معرفی می‌شوند. در بین غیر دانشجوها نیز یک خانم و شش آقا و یک آقا که جانش را در اقدام فداکارانه از دست داده معرفی خواهند شد.

رییس سازمان جهاددانشگاهی تهران در ادامه گفت: مراسم روز سه‌شنبه با پیام رئیس جمهور آغاز می‌شود و به احتمال زیاد مهمان ویژه مراسم دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعی دیگر از مسئولان لشکری و کشوری خواهند بود.

دکتر رحیمیان اضافه کرد: در مراسم اعطای تندیس امسال دانشجویان فداکار با امضای طومار و لوح نفیسی از سال‌ها خدمت شهید خدمت  آیت‌الله رئیسی تقدیر می‌کنند که این لوح به خانواده ایشان تقدیم می‌شود و در دانشگاه تهران نمایشگاه آشنایی با نهادهای همکار و دبیرخانه تندیس فداکاری برگزار می‌شود تا همه دانشجویان به ویژه دانشجویان جدید با این تندیس آشنا شوند.

وی در خصوص اینکه آیا در این دوره از دانشجویان یا گروه‌های دانشجویی بین‌المللی نیز تقدیر می‌شود، گفت: تعداد زیادی از انجمن‌های دانشجویی فداکاری در آمریکا شناسایی شدند اما به دلیل مسائل امنیتی که ممکن است مشکلاتی برای آنها ایجاد شود تصمیم گرفته شد آنها معرفی نشوند و فقط خانم عایشه نور که اصالت ترکیه‌ای دارند اما تابعه آمریکا هستند و برای دفاع از فلسطین به آنجا رفته و با تیر مستقیم ارتش اسرائیل به شهادت رسیدند معرفی و مورد تقدیر قرار گیرند.

رییس سازمان جهاددانشگاهی تهران و دبیر سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران همچنین اظهار کرد: از آنجایی که همه افراد فداکار دانشجو نیستند، از دوره قبل اعلام کردیم هر نهادی می‌تواند شخصیت فداکار خود را معرفی کند که در این دوره هشت شخصیت فداکار غیردانشجو معرفی می‌شوند. همچنین در تلاش هستیم جشنواره بزرگ فداکاری را حداقل در پنج رشته ادبی و هنری طی سال آینده برگزار کنیم.

لازم به ذکر است؛ در پایان این نشست خبری نیز از پوستر مراسم اعطای تندیس فداکاری و سایت دبیرخانه جشنواره آن رونمایی شد.


نظر شما :