معرفی توانمندی های پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران در حوزه پدافند غیر عامل

۱۲ آبان ۱۴۰۳ | ۱۳:۱۱ کد : ۷۷۲۳۸ پژوهش و فناوری
همزمان با برگزاری هفته پدافند غیر عامل در کشور، مجموعه اقدامات و توانمندی های پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران وابسته به جهاددانشگاهی در خصوص صیانت از سلامت نیروی انسانی، محافظت از تجهیزات و زیر ساخت ها و همچنین محافظت از محیط زیست در کشور معرفی شد.
معرفی توانمندی های پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران در حوزه پدافند غیر عامل

    به گزارش روابط عمومی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران وابسته به جهاددانشگاهی، همزمان با برگزاری هفته پدافند غیر عامل در کشور، گزارشی از مجموعه اقدامات و فعالیت های این پژوهشکده در حوزه پدافند غیر عامل توسط صدا و سیمای استان البرز تهیه شد. 
  دکتر نجمه یزدانفر رییس پژوهشکده با اشاره به سابقه تاسیس و فعالیت های این پژوهشکده در حوزه های پژوهشی، تجاری سازی محصولات فناورانه، ارایه خدمات تخصصی آزمایشگاهی و همچنین آموزش های کوتاه مدت تخصصی گفت: پایش سلامت و امنیت غذایی، حفظ محیط زیست و توجه به توسعه پایدار در کشور از اولویت های این پژوهشکده در خصوص اجرای پدافند غیر عامل در کشور است.

وی اشاره کرد: این پژوهشکده  با تمام توان خود در سالی که مزین شده است به سال "جهش تولید با مشارکت مردم" گام های خوبی در این راستا برداشته است.

دکتر یزدانفر با اشاره به بازدید دکتر هاشمی مدیرکل محترم پدافند غیرعامل استان البرز، از آمادگی همکاری و ارائه خدمات تخصصی و آزمایشگاهی این پژوهشکده با اداره کل پدافند غیر عامل استان البرز در جهت مقابله با تهدیدات حوزه صنایع غذایی، شیمیایی و زیست محیطی با تمام ظرفیت های موجود خبر داد. همچنین تلاش در جهت تکمیل زنجیره ارزش مواد شیمیایی حساس مورد نیاز صنایع کشور و نیز بومی سازی دانش تولید ذخیره سازهای انرژی از توانمندی های این پژوهشکده بیان شد.
  در ادامه دکتر عباس بایگان عضو هیات علمی گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی و مدیر روابط عمومی پژوهشکده به معرفی مجموعه اقدامات و توانمدی های پژوهشکده در راستای اجرای پدافند غیر عامل در کشور پرداخت. وی تولید محصولات بهداشتی و ضدعفونی کننده برای مصارف انسانی، محصولات ضدعفونی کننده سطوح با قابلیت حذف ویروس، تولید بایوسایدهای محلول در آب و محلول در روغن، تولید پروتئین ها و پپتیدهای گیاهی، ایجاد ارزش افزوده از ضایعات مواد غذایی، تولید افزودنی های مجاز خوراکی و ارگانیک و همچنین مواد موثره گیاهی را از مجموعه فعالیت های انجام شده در حوزه امنیت غذایی در کشور برشمرد.  
  دکتر مهناز قمبریان مدیر مرکز آنالیز شیمیایی، از راه اندازی 7 آزمایشگاه تخصصی مجهز به دستگاه های پیشرفته در حوزه پایش باقیمانده سموم، فلزات سنگین، سموم قارچی مایکوتوکسین ها، شیرین کننده ها، نگه دانده ها، ویتامین ها، باقیمانده آنتی بیوتیک ها، هورمون ها و آلاینده های نوظهور خبر داد.
  دکتر عباس جعفری جید مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی، در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه پدافند زیستی، آزمایشگاه تخصصی میکروبی مواد غذایی را جهت پایش سلامت آب و خاک، کنترل کیفی محصولات بر پایه استاندارد و همچنین تولید انواع کیت های تشخیص میکروبی معرفی کرد.
   دکتر ندا مهرآور عضو هیات علمی گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی، آزمایشگاه تخصصی بیولوژی مولکولی را با هدف شناسایی محصولات تراریخته و شناسایی منشاء زیستی فراورده های گوشتی جهت شناسایی تقلبات محصولات غذایی معرفی کرد. 
  دکتر ناصر رضاخانی مدیر گروه پژوهشی مهندسی فرایند، در خصوص حفاظت از محیط زیست اقدامات انجام شده در خصوص انرژی های پاک و تجدید پذیر را با تولید آب گرمکن – آب شیرین کن خورشیدی و همچنین تولید برج خنک کن هیبریدی جهت کاهش مصرف آب در صنایع فرایندی کشور معرفی کرد. 
   در خاتمه دکتر بایگان مدیر روابط عمومی پژوهشکده از مذاکرات انجام شده با استانداری البرز و سازمان پدافند غیر عامل استان البرز در خصوص آمادگی این پژوهشکده جهت اجرای پدافند غیر عامل در شهرک های صنعتی، تهیه اطلس جامع اماکن فعال در حوزه صنایع شیمیایی با هدف جلوگیری از حوادث و مخاطرات در این حوزه، تدوین دانش فنی تولید کیت های مولکولی سریع العمل (تشخیص سریع آلودگی آب)، پایش سلامت محصولات کشاورزی و بررسی کیفیت مواد غذایی عرضه شده در میادین میوه و تره بار استان البرز و بازارهای تابعه، برگزاری دوره های آموزشی تخصصی مواجهه با مواد شیمیایی خطر زا  برپایه HSE و انجام خدمات مشاوره ای پدافند غیر عامل و صدور گواهی استقرار الزامات برای ادارات، سازمان ها و شرکت های تولیدی خبر داد. 

 


نظر شما :