پیگیری برای اجرای طرح رویان در دام سنگین توسط جهاددانشگاهی خراسان شمالی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسانشمالی، دکتر طالبی نجف آبادی، سرپرست جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی اظهار کرد: این توانایی در این واحد وجود دارد که عملیات انتقال رویان (جنین) در دام سنگین را به روش شستشوی رحمی (بدون عمل جراحی) در استان انجام دهد.
وی با اشاره به فواید اجرای این طرح گفت: افزایش بهره وری از پتانسیل ژنتیکی گاوهای ماده برتر و افزایش نرخ پیشرفت ژنتیکی دام های ماده برتر از جمله فواید اجرای این طرح است.
به گفته طالبی، امکان بررسی خصوصیات و صفات رویانها قبل از انتقال به رحم حیوان گیرنده و امکان انتقال ذخایر ژنتیکی و خصوصیات برتر تولید مثلی میان گاوهای مادهای که در مناطق جغرافیایی دور از هم قرار دارند؛ از دیگر مزیتهای اجرای این طرح است.
وی ادامه داد: امکان استفاده از ماده هایی که ارزش ژنتیکی بالایی ندارند به عنوان پذیرندههای رویان نیز از فواید این طرح است.
این مقام مسئول افزود: با استفاده از این تکنیک از یک گاو تعداد گوسالههای بیشتری قابل استحصال خواهد بود و امکان اخذ نتاج از گاوهای ممتاز که به دلایل مختلف روانه کشتارگاه می شوند را میتوان به دست آورد.
وی بیان کرد: از موارد دیگر کاربرد انتقال جنین میتوان به اخذ جنین های بارور از گاوهای برتر پیر که به صورت طبیعی قادر به تولید مثل نیستند، اشاره کرد.
سرپرست جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی توضیح داد: در این راستا ابتدا تلقیح مصنوعی انجام، سپس جنین یک هفته را از رحم گاو میزبان برداشته و آن را فریز می کنند و سپس در فرصت مناسب به گاو مورد نظر منتقل میشود.
وی ادامه داد: مرکز تخصصی دام جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی در حال حاضر ۵۰۰۰ راس تلقیح مصنوعی به روش لاپاراسکوپی در دام سبک را در استان انجام داده که هدف این طرح اصلاح نژاد و تولید دامهای پربازده است.
نظر شما :