توسط سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی انجام گرفت؛

برگزیدگان نخستین دوره مسابقات ملی سدید معرفی شدند/ مطالعه و رقابت دو هدف اصلی این رویداد

۰۷ آبان ۱۴۰۳ | ۱۸:۱۶ کد : ۷۷۰۸۱ فرهنگی تاپ خبر
آیین اختتامیه نخستین دوره مسابقات ملی ارائه سه‌دقیقه‌ای (سدید) توسط سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی با حضور مسئولان این نهاد و برخی مسئولان کشوری برگزار شد و برگزیدگان این دوره از مسابقات معرفی شدند.
برگزیدگان نخستین دوره مسابقات ملی سدید معرفی شدند/ مطالعه و رقابت دو هدف اصلی این رویداد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، امروز دوشنبه 7 آبان ماه آیین اختتامیه نخستین دوره مسابقات ملی ارائه سه‌دقیقه‌ای (سدید) توسط سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی، با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی، دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی و دکتر علی منتظری رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.

دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در این مراسم با بیان اینکه یکی از وظایف دانشگاه در کنار تولید علم، جامعه‌پذیر کردن حیات جمعی است که رقابت یکی از عناصر مهم در آن است، گفت: باید رقابت سالم را در جمع دانشجویان نهادینه کنیم‌.

وی در ادامه بیان کرد: این رویداد در ۱۵ شهر برگزار شد و امروز شاهد مرحله نهایی مسابقات بودیم. کار مطالعه و خواندن کار بزرگی است که از دانشگاه انتظار می‌رود به این امر توجه داشته باشد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با تأکید بر اینکه مطالعه و رقابت دو هدف رویداد «سدید» است، اظهار داشت: امیدواریم این رویداد که برای نخستین بار برگزار می‌‌شود، بتواند فضای مطالعه را در کشور افزایش دهد. سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی در پی همین امر است و یکی از مصادیق آزادی بیان در دانشگاه‌ها و حوزه‌های فرهنگی تعداد کثیر مراکزی است که در حوزه نشر فعالیت می‌کنند.

توسعه علمی؛ پیش‌نیاز توسعه کشور

در ادامه این آیین، دکتر مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بدون توسعه علمی، کشور توسعه نمی‌یابد و توسعه علمی سبب توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی می‌شود، عنوان کرد: توسعه علمی به هویت علمی ما جان می‌دهد و هرچه قدر بتوانیم در این زمینه تلاش کنیم ارزشمند خواهد بود.

وی تأکید کرد: باید پژوهش‌ها هدفمند و کاربردی باشد و تشویق کنیم دانشجویان پژوهش‌هایی ارایه کنند که به درد جامعه می‌خورد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: امیدوارم دانشجویان نوورود مخاطبان جهاددانشگاهی باشند و تلاش کنیم ارتباط بیشتری با آنها برقرار کنیم.

دکتر حبیبی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جنایات رژیم صهیونسیتی گفت: ما امروز با اهریمنان و اشغالگرانی مواجه هستیم که برای انسانیت ارزشی قائل نیستند و به مراکز مختلف حمله می‌کنند. رژیم صهیونسیتی به کشور ما تعرضی داشت و ما وظیفه داریم قوی شویم و بهترین راه قوی شدن، تلاش علمی است.

استقبال پرشور دانشجویان از مسابقات سدید

دکتر حامد اکبرزاده، مشاور و دستیار معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی در امور کتاب، مطالعه و نشر و دبیر مسابقات ملی ارائه سه‌دقیقه‌ای «سدید» در این مراسم بیان کرد: این مسابقات در طرح جدید ارائه می‌شود و علاوه بر پایان‌نامه و کتاب، مقاله، پژوهش و... هم اضافه شد که شاهد استقبال خوب دانشجویان بودیم و تعداد شرکت‌کنندگان دو برابر سال گذشته شد.

وی افزود: مرحله مقدماتی این مسابقات در ۲۱ واحد جهاددانشگاهی در سراسر کشور برگزار شد که ۵۴ درصد از شرکت‌کنندگان مرحله مقدماتی خانم‌ها و ۴۶ درصد آقایان بودند.

مشاور و دستیار معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی هدف نهایی از برگزاری این مسابقات را احترام به علم، دانشگاه و کاظم‌ آشتیانی‌ها، مسعود علیمحمدی‌ها و رویان دانست و گفت: برگزاری این مسابقات تجلیل و تعظیم دانش و آگاهی است و گام کوچکی در جهت این مسیر بوده است.

۸۰۰ شرکت‌کننده در مسابقات «سدید»

در ادامه سید محمود مصباح، داور بخش نهایی مسابقات ملی ارائه سه‌دقیقه‌ای «سدید» در این مراسم بیان کرد: این مسابقه در دوره‌های مختلف در سطح استانی و نیمه نهایی برگزار شد و ارائه‌های امروز برگزیدگان از حدود ۸۰۰ نفری است که در این مسابقه شرکت کردند.

وی ادامه داد: ارائه‌ها به صورت شفاهی است و هدف اصلی این برنامه این است که کتاب‌ها و پایان‌نامه‌های خوب موجود معرفی شود و به ثمر و کاربرد برسد و در کنار آن گفتمانی بین دانشجویان و نسل جدید شکل بگیرد.

مصباح افزود: این برنامه یک مسابقه دانشجویی است که ۱۰ دانشجو مطالب خود را در سه دقیقه ارائه می‌دهند؛ در این فضا برد و باخت و قهرمانی معنا ندارد و همین که شما دانشجویان در این مسابقه شرکت کردید، برنده هستید.

لازم به ذکر است؛ دکتر علی منتظری رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی، بهاره نصیری، مصباح، محمدمحسن غفوریان معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و روح‌الله فتحی داوران بخش نهایی مسابقات سه دقیقه‌ای «سدید» بودند.

در ادامه محبوبه شفیعی، کارشناس ارشد مهندسی پزشکی از واحد دانشگاه امیرکبیر نفر نخست این برنامه با ارائه سه دقیقه‌ای پایان‌نامه «زخم پوش پایه هیالورونیک اسید با قابلیت رهایش از نیتریک اسید جهت درمان زخم‌های دیابتی» بیان کرد: امروزه به دلیل سبک زندگی خطر ابتلا به دیابت بسیار زیاد است و در صورت شدت این بیماری و زخم، قطع عضو تجویز می‌شود. من زخم‌پوشی را ساختم که قابلیت ساماندهی به زخم را دارد و به بهبود و ترمیم زخم‌های دیابتی کمک می‌کند. طراحی این زخم‌پوش برای تولید انبوه مواد اولیه ساده و در دسترس نیاز است.

این شرکت‌کننده از هیئت داوران چهار کارت سبز و یک کارت زرد دریافت کرد.

نسرین اکبری، دانش‌آموخته دکتری کشاورزی اصلاح نباتات از دانشگاه ارومیه نفر دوم این برنامه با ارائه پایان‌نامه «ره‌آورد ارزش اصلاحی صفات زراعی، توسعه شاخص‌های انتخاب برای بهبود عملکرد دانه و تجزیه پروفیل اسیدهای چرب آفتابگردان تحت شرایط تنش خشکی» بیان کرد: تأمین استقلال و امنیت هر کشور مدیون سیاست‌های کلان در حوزه پدافند عامل و غیر عامل است. با توجه به اینکه کشور ایران در منطقه خشک و نیمه خشک است، چالشی در تولید مواد غذایی دارد.

وی ادامه داد: سرانه مصرف روغن کشور بسیار بالا است و ما سومین کشور واردکننده روغن و هفتمین واردکننده دانه‌های روغنی هستیم؛ بنابراین عرضه روغن‌های آلوده در بازار سبب به خطر افتادن امنیت و سلامت است. ما صد دانه روغنی از مراکز سراسر دنیا جمع آوری کردیم و با استفاده از داده‌ها و آمارها در راستای انتخابی صحیح تلاش کردیم و توانستیم افزایش بازدهی داشته باشیم‌.

گفتنی است؛ این شرکت‌کننده توانست از هیأت داوران دو کارت سبز، دو کارت زرد و یک کارت قرمز دریافت کند.

نرگس رحیمی، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مهندسی شیمی از دانشگاه زنجان با ارائه پایان‌نامه «ساخت و ارزیابی پانل چند لایه تحت خلا با هسته بلنکت آیروژل نانو متخلخل» بیان کرد: زمین و اقیانوس‌ها به شدت در حال گرم شدن هستند و با ذوب شدن یخ‌ها هزاران ویروس خطرناک وارد آب‌ها می‌شود.

وی افزود: استفاده از سوخت‌های فسیلی برای تأمین انرژی سبب گرم شدن زمین می‌شود. راه مؤثر برای کنترل گرمایش، کنترل انرژی در ساختمان‌ها با استفاده از عایق‌های حرارتی است. من در پایان‌نامه خود توانستم عایقی را تولید کنم که می‌تواند از خروج مقدار زیادی از گرمایش جلوگیری کند.

این شرکت‌کننده توانست از هیأت داوران چهار کارت سبز و یک کارت زرد دریافت کند.

راحیل گلفام، دانش‌آموخته دکترای رشته زیست‌شناسی فیزیولوژی گیاهی از دانشگاه الزهرا (س) با ارائه پایان‌نامه «اثر تنش خشکی بر ویژگی‌های نشاسته و کیفیت نانوایی دو رقم گندم نان» بیان کرد: حدود یک سوم مردم دنیا در مناطق خشک زندگی می‌کنند و ما شاهد افزایش گرمایش جهانی و مناطق خشک در جهان هستیم. این پدیده تا سال ۲۰۳۰ کشورهای زیادی را درگیر خود می‌کند.

وی افزود: گندم یک گیاه استراتژیک است. باید علاوه بر کیفیت گندم بر کیفیت نانوایی‌ها هم کار شود تا باعث شود بر میزان تولید و بهره‌وری در تولید گندم اثر بگذارد.

این شرکت‌کننده توانست از هیأت داوران دو کارت سبز، دو کارت زرد و یک کارت قرمز دریافت کند.

آروین فرج‌الله اصفهانی، دانش‌آموخته کارشناسی مهندسی برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با ارائه کتاب «دوپامین مولکولی با خواص شگفت‌انگیز» بیان کرد: ما انسان‌ها به هیچ عنوان نمی‌توانیم برای مدت طولانی خوشحال باشیم زیرا ساختار ذهنی ما اینگونه طراحی شده است. مولکول دوپامین عامل لذت‌ها و انگیزش ما است.

وی افزود: این مولکول ساختار و کارکرد خاصی دارد. این هورمون در بدن هر فرد به مقدار خاصی وجود دارد و بعد از هر تجربه لذت‌بخش سطح دوپامین از حالتی که دارد خارج می‌شود و به مقادیر بالاتر می‌رسد. ما بعد از هر تجربه لذت‌بخش کمی ناراحت‌تر از تجربه قبلی خواهیم بود. دوپامین یعنی عدالت و نظم در طبیعت یعنی بعد از هر سختی یک آسانی وجود دارد و به بیان قرآن «فَإِنَّ مَعَ ٱلعُسرِ یُسرًا».

این شرکت‌کننده توانست از هیأت داوران سه‌ کارت سبز و دو کارت زرد را دریافت کند.

فاطمه معقول، دانش‌آموخته کارشناسی امور تربیتی دانشگاه فرهنگیان اراک با ارایه کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» بیان کرد: سال ۱۳۵۰ برای اولین بار طرح انسان ۲۵۰ ساله از زندگی ائمه(ع) از نگاه مقام معظم رهبری مطرح می‌شود. در این کتاب انسان ۲۵۰ ساله تعبیری از زندگی دوازده امام معصوم(ع) است که عمر ۲۵۰ ساله دارد و به روایت یک کل و اتفاقات زندگی هر یک از امامان(ع) به صورت خطی می‌پردازد و تعریف می‌کند.

این شرکت‌کننده توانست از هیأت داوران سه کارت سبز و دو کارت زرد دریافت کند.

مریم معظمی گودرزی، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد شیمی دانشگاه لرستان با ارائه کتاب «یادت باشد» بیان کرد: این روزها که طوفان سهمگین فرهنگ غربی، ستون‌های فرهنگ ما را به لرزه درآورده است، کلیدواژه‌هایی مثل ایثار، شهادت و خانواده در حال کمرنگ شدن است.

وی ادامه داد: واژه «شهید» ما را یاد هشت سال دفاع مقدس می‌اندازد. کتاب «یادت باشد» زندگینامه شهید مدافع حرم دهه هفتادی است که زندگی زنی و شوهری را روایت می‌کند که مرد تلاش می‌کند تا برای دفاع از حرم حضرت زینب‌(س) به سوریه برود. این کتاب عاشقانه‌ترین کتاب درباره مدافعان حرم است و با این کتاب متوجه می‌شویم که فداییان حضرت زینب(س) فرقی نمی‌کند چه نامی داشته باشند همگی شبیه به هم هستند و با پایان کتاب تازه می‌فهمیم که اول راه هستیم.

این شرکت‌کننده توانست از هیأت داوران چهار کارت سبز و یک کارت زرد دریافت کند.

نگار رحیمی، دانش‌آموخته کارشناسی رشته شیمی محض دانشگاه لرستان با ارائه کتاب «انسان در جست‌وجوی معنا» بیان کرد: ویکتور فرانکل در جنگ جهانی دوم به اردوگاه کار اجباری آلمان منتقل شد و از تجربیات خود از زندانیان تعریف می‌کند که بسیاری از افراد جان خود را از دست می‌دادند. او در این کتاب سؤالی مطرح می‌کند که چه چیزی باعث شده است این تعداد از افراد زنده بمانند و چه معنایی سبب زنده ماندن آن‌ها شده است؟ این کتاب به ما می‌آموزد که معنا چقدر به تاب‌آوری انسان کمک می‌کند و با هدف معنادرمانی می‌توان دلیلی برای زنده ماندن پیدا کرد.

وی افزود: هدف اصلی انسان، یافتن معنایی از زندگی است و به قول نیچه کسی «چرایی» برای زندگی دارد، می‌تواند هر «چگونه‌ای» را تحمل کند.

این شرکت‌کننده توانست از هیأت داوران چهار کارت سبز و یک کارت زرد دریافت کرد.

معین میرزاجانی، دانش‌آموخته دکتری رشته دامپزشکی دانشگاه شهرکرد با ارائه کتاب «اخبات» بیان کرد: اخبات یعنی یک خضوع و دلشکستگی درونی در برابر خداوند. خداوند در قرآن می‌فرمایید رحمت خداوند به محسنین نزدیک است. هدف ما برای رسیدن به خالق دور و مسیر سخت است.

وی افزود: همه ما فرعون هستیم که مصرهای ما کوچک و بزرگ می‌شود. اسلام تنها مکتب در جهان است که حتی از گناه هم انتظار پاداش دارد در صورتی که همراه با اخبات باشد.

این شرکت‌کننده توانست از هیأت داوران چهار کارت سبز و یک کارت زرد دریافت کند.

در ادامه، محمد صداقتی جهرمی، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته کارآفرینی فناوری دانشگاه تهران با ارائه کتاب «هنر رزم» بیان کرد: از زمانی که اجداد ما دور یک آتش جمع شدند و ایده‌های خود را برای شکار مطرح کردند تا همین الان به موضوع هنر رزمی توجه داشتند. این کتاب در قرن پنجم قبل از میلاد به رشته تحریر درآمده است. سنتزو ژنرال چینی در این کتاب، یک سری از اصول و قواعدی را مطرح می‌کند و می‌گوید بهترین رزم‌ها، رزم‌هایی هستند که بدون پیروزی به دست بیایند.

وی ادامه داد: هنر رزم باعث می‌شود تا اصل انطباق را در زندگی خود یاد بگیریم. آسمان، زمین، فرمانده، روش و هماهنگی پنج محور این کتاب است. در تدوین استراتژی‌های زندگی باید یک‌چشم میکروسکوپ و چشم دیگر تلسکوپ باشد. رزم یک هنر است و باید هنرمندانه از آن استفاده کنیم.

این شرکت‌کننده توانست از هیأت داوران چهار کارت سبز و یک کارت زرد دریافت کند.

معرفی برگزیدگان

در پایان این رقابت‌ها، افراد برتر نخستین دوره مسابقات ملی ارائه سه‌دقیقه‌ای «سدید» معرفی شدند؛ مریم معظمی گودرزی، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد شیمی دانشگاه لرستان به عنوان نفر اول، محمد صداقتی جهرمی، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته کارآفرینی فناوری دانشگاه تهران به عنوان نفر دوم و محبوبه شفیعی، کارشناس ارشد مهندسی پزشکی از واحد دانشگاه امیرکبیر به عنوان نفر سوم از سوی هیأت داوران اعلام شدند.

همچنین در پایان این مراسم واحد‌های برگزیده برگزارکننده مسابقات ملی ارایه سه‌دقیقه‌ای «سدید» و هیأت داوران مورد تقدیر قرار گرفتند.


نظر شما :