رییس جهاددانشگاهی استان سمنان :

کالای ایرانی باید از پیله سنتی اش بیرون بیاید / آمادگی جهاددانشگاهی استان برای کمک به تحقق شعار سال

۱۹ فروردین ۱۳۹۷ | ۰۹:۲۴ کد : ۷۷ عمومی
رییس جهاددانشگاهی استان سمنان، حمایت از تولیدات داخلی را لازمه تحقق توسعه پایدار و تقویت اقتصاد ملی برشمرد و با اشاره به نقش مهم داشگاه ها در این مهم بر لزوم رویکرد علمی به حوزه تولید تاکید کرد و گفت: کالای ایرانی باید از پیله نگرش های سنتی خارج و بیشتر به مراکز علمی-تحقیقاتی و دانشگاهی نزدیک شود.
کالای ایرانی باید از پیله سنتی اش بیرون بیاید / آمادگی جهاددانشگاهی استان برای کمک به تحقق شعار سال

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان سمنان، حسن رهایی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: تحقق شعار سال نیازمند همراهی، تلاش و تعامل بین دو بخش تولیدکننده و مصرف کننده است و صرفا همت یک سویه مصرف کنندگان نمی تواند به قوام بخش تولید داخلی کمک کند چرا که اگر تولیدات داخلی انتظار نسبی مصرف کننده را در درازمدت برآورده نکند حمایت از کالای داخلی همیشگی نخواهد بود.
وی با بیان اینکه نیروی کار داخلی ظرفیت تولید کالای با کیفیت را دارد افزود: تمرکز بر روی دو حوزه تولید کیفی و تبلیغ و برندسازی می تواند در جلب حمایت از تولید داخلی نقشی اساسی داشته باشد.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی استان سمنان به نقش مهم مراکز علمی-تحقیقاتی و دانشگاه ها در تحقق شعار سال و منویات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ورود عملی دانشگاه ها و مراکز علمی به حمایت از کالای داخلی از ضروریات تحقق شعار امسال است .
وی ادامه داد: تا مادامی که پیوند واقعی بین دانشگاه و حوزه تولید به طور اهم و صنعت و کشاورزی و...به طور اخص ایجاد نشود، کالای ایرانی نمی تواند اتتظارات جامعه هدف خود را برآورده کند.
رهایی با بیان اینکه حمایت از کالای ایرانی نباید در حد شعار باقی بماند، تصریح کرد: حمایت از تولیدات ملی به همان اندازه که نیازمند رویکرد اقتصادی و توجه به بحث کیفیت است، نیازمند فرهنگسازی در ابعاد ملی است.
وی با بیان اینکه کالای ایرانی باید از پیله نگرش های سنتی بیرون بیاید خاطرنشان کرد: یکی از جدی ترین مشکلات تولیدات داخلی عدم توجه به برندسازی و رویکرد سنتی در بسته بندی از یک سو و قاچاق کالا از سوی دیگر است.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه کالای ایرانی باید اعتماد مصرف کننده داخلی را جلب کند، خاطرنشان کرد: متاسفانه ذهنیت بسیاری از طبقات اجتماعی ما نسبت به بخشی از کالاهای داخلی مخدوش شده و لذا اگر تولیدکنندگان ایرانی می خواهند حمایت همه آحاد جامعه را جلب کنند در گام نخست باید با ارتقاء سطح کیفی تولیدات خود، اعتماد مخاطبان خود را جلب و در گام دوم برای ورود به بازارهای بین المللی نیز برنامه ریزی کنند.
رهایی با اذعان به اینکه عملی شدن شعار امسال می تواند نقطه پایانی بر مشکلات اقتصادی و رکود مبتلابه اقتصاد کشور باشد گفت: همانطور که می دانید، اشتغال مهمترین نیاز جامعه ما در سالهای اخیر بوده و این نیاز و رفع بیکاری تنها در سایه تحقق شعار امسال ممکن می شود ضمن اینکه نباید فراموش کرد با زیرساخت های اقتصادی موجود نیز تا حدود زیادی می توانیم به ایجاد اشتغال پایدار دست یابیم چرا که امروزه بخش زیادی از ظرفیت تولید داخل به واسطه رکود موجود، عدم اعتماد به بخشی از تولیدات داخلی، فقدان بازاریابی در بازارهای جهانی، عدم امکان صادرات در بخشی از تولیدات، کمبود نقدینگی و اتکا بیش از حد به نفت و اقتصاد تک محصولی در دهه های گذشته و... تا حد زیادی غیرفعال است لذا با فعال سازی این ظرفیت ها می توان بخش مهمی از نیازهای کشور در حوزه اشتغال را مرتفع کرد.
وی، جلوگیری از خروج ارز از کشور را یکی دیگر از مزایای حمایت از کالای ایرانی دانست و گفت: هزینه بالای تولید در ایران و متعاقب آن واردات بی رویه سبب شده که بخش زیادی از سرمایه ارزی کشور هر ساله از کشور خارج شود در حالی که این سرمایه می تواند پشتوانه محکمی برای فعال سازی واحدهای تولیدی غیرفعال و نیمه فعال در کشور باشد چرا که به گفته تولیدگران ایرانی یکی از جدی ترین مشکلات صنایع امروز ایران کمبود نقدیندگی است لذا اگر این ارز خارج شده به بدنه تولید تزریق شود بخش وسیعی از مشکلات این حوزه نیز به خودی خود، مرتفع خواهد شد.
رهایی به نقش مهم دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در صنعت و تولید اشاره کرد و افزود: بخش تولید باید جایی برای دانشگاه و تحقیق در کنار خود باز کند وگرنه تولیدات داخلی همان راهی را خواهند رفت که در این چند دهه رفته اند و بدیهی است که این راه را بارها امتحان کرده ایم و به توسعه پایدار و رونق تولید نیانجامیده است.
رییس جهاددانشگاهی استان سمنان از آمادگی جهاددانشگاهی این استان برای کمک به تحقق شعار سال خبر داد و تصریح کرد: جهاددانشگاهی آمادگی دارد که همه ظرفیت های علمی تحقیقاتی، آموزشی، رسانه ای و انسانی خود را برای کمک به بخش تولید داخل به میدان بیاورد.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی می تواند به تسریع در تحقق شعار امسال کمک کند، یادآوری کرد: جهاددانشگاهی استان هم در حوزه آموزش نیروی کار و پژوهش و هم در حوزه رسانه ای از توان و ظرفیت خوبی برخوردار است و آمادگی کامل دارد که این توان را در راستای عملی شدن منویات مقام معظم رهبری و خصوصا تحقق شعار امسال به میدان آورد.


نظر شما :