با حضور استاندار سمنان انجام گرفت؛

برگزاری آیین آغاز به کار رسمی پایگاه خبری بازارکار جهاددانشگاهی در استان سمنان/ حمایت از فعالیت‌های چشمگیر این نهاد در عرصه‌های مختلف

۳۰ مهر ۱۴۰۳ | ۰۹:۵۴ کد : ۷۶۸۲۱ آموزش و کارآفرینی
استاندار سمنان در آیین آغاز به کار رسمی پایگاه خبری بازارکار جهاددانشگاهی در این استان از فعالیت‌های چشمگیر این نهاد در عرصه‌های مختلف تقدیر کرد و گفت: یکی از نیاز‌های کشور توسعه رسانه‌های تخصصی مثل بازارکار است و استانداری و مجموعه دستگاه‌های استان از این رسانه در راستای جهاد تبیین و انعکاس فعالیت‌های حوزه اشتغال دانش‌بنیان حمایت می‌کنند.
برگزاری آیین آغاز به کار رسمی پایگاه  خبری بازارکار جهاددانشگاهی در استان سمنان/ حمایت از فعالیت‌های چشمگیر این نهاد در عرصه‌های مختلف

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، آیین آغاز به کار و افتتاح رسمی پایگاه  خبری بازارکار جهاددانشگاهی در استان سمنان  با حضور دکتر سیدمحمدرضا  هاشمی استاندار و معاونان استاندار، مجتبی ابراهیمی رومنجان سرپرست اداره کل کارآفرینی و اشتغال جهاددانشگاهی ، دکتر علی منصفی راد رییس جهاددانشگاهی استان سمنان، نورایی مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان و جمعی از مسئولین استان برگزار شد.
همچنین حکم فعالیت نمایندگی پایگاه  خبری و نشریه تخصصی و ماهنامه نوین بازارکار جهاددانشگاهی نیز توسط مجتبی ابراهیمی رومنجان به علی منصفی راد، رییس جهاددانشگاهی استان سمنان، اعطاء شد.

رسانه بازارکار می‌تواند رسانه تخصصی حوزه کارآفرینی و اشتغال باشد
استاندار سمنان در جلسه کارگروه تخصصی اشتغال استان سمنان و آیین آغاز به کار و افتتاح رسمی پایگاه  خبری بازارکار در استان سمنان با اشاره به جهاد دانشگاهی از نهاد‌هایی است که رهبر انقلاب اسلامی به آن اعتماد دارند و این نهاد در عرصه‌های مختلف فعالیت‌های چشمگیری داشته است خاطرنشان کرد: آمادگی داریم با جهاد دانشگاهی کشور و استانداری سمنان تفاهم‌نامه جامع همکاری امضاء کنیم.

وی در ادامه با تقدیر از فعالیت‌های جهاددانشگاهی استان سمنان گفت: جهاددانشگاهی استان در حوزه‌های تخصصی به‌ویژه در انتخابات اخیر در زمینه نظرسنجی‌های دقیق عملکرد خوبی داشته است.

سیدمحمدرضا  هاشمی با اشاره به موضوع اشتغال دانش‌آموختگان در استان سمنان گفت: رسانه بازارکار یک رسانه تخصصی در حوزه اشتغال و کارآفرینی است و یکی از نیاز‌های کشور توسعه رسانه‌های تخصصی مثل بازارکار است و استانداری و مجموعه دستگاه‌های استان از این رسانه  در راستای جهاد تبیین و انعکاس فعالیت‌های حوزه اشتغال دانش‌بنیان حمایت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه مسئله اشتغال فارغ‌التحصیلان یک موضوع مهم در استان سمنان است گفت:  یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در زمینه اشتغال در استان سمنان وجود دارد، مسئله جذب نیروی کار برای کارخانه‌ها، واحد‌های تولیدی و بخش کشاورزی است. اشتغال تحصیلکردگان باوجوداینکه آموزش عالی به‌عنوان پیشران تولید محسوب می‌شود، در کشور ما با مشکل روبه‌روست. اینکه در واحد‌های تحقیق و توسعه و دانش‌بنیان شغل ایجاد شود، از اولویت‌های ماست و نباید به پیشرفت‌های فعلی نیز اکتفا کرد و باید تا جایی که می‌توان به بهبود وضعیت اشتغال تحصیلکردگان پرداخت. در این مسیر، باید از حداکثر ظرفیت پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های دانش‌بنیان و جهاد دانشگاهی استفاده شود.

معضل اصلی اشتغال فارغ‌التحصیلان است
 وی ضمن اشاره به اهمیت اقتصاد دیجیتال در استان سمنان ادامه داد: یکی از اولویت‌های ما در استان پرداختن به اقتصاد دیجیتال در استان است. خوشبختانه جوانان ما در استان سمنان نیز به این موضوع علاقه دارند و در همین راستا باید حتماً در زمینه IT فعال باشیم و روی آن سرمایه‌گذاری کنیم.

استاندار سمنان با اشاره به بحث ایجاد اشتغال به‌ویژه برای فارغ‌التحصیلان و موضوع مشاغل خانگی خاطرنشان کرد: امیدواریم همه نهاد‌های مسئول و ذی‌نفع تمام ظرفیت‌های خود را برای جذب اعتبار برای حوزه مشاغل خانگی به کار بگیرند. ما در استان دو اولویت اصلی داریم. ما در استان مشکل بزرگی برای ایجاد شغل برای افراد غیرتحصیلکرده نداریم و حتی مشکل کمبود کارگر داریم. معضل اصلی اشتغال فارغ‌التحصیلان است.

وی با تأکید بر لزوم حل مشکل حاشیه‌نشینی به شکل ریشه‌ای با ایجاد بستر اقتصادی مناسب در مناطق محروم گفت: همچنین حاشیه‌نشینی نیز یکی از معضلات ماست که تنها با تولید سرمایه در مناطق روستایی برطرف می‌شود. حاشیه‌نشینی از مهاجرت بیش‌ازحد از روستا به شهر نشئات می‌گیرد. استان سمنان ششمین استان وسیع کشور است لذا باید به این موضوع توجه ویژه کرد.

 استاندار سمنان بر اهمیت توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان در استان تأکید کرد و گفت: موضوع بعدی توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان در استان سمنان است. خوشبختانه وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان در استان سمنان روزبه‌روز بهتر می‌شود و طی یک سال اخیر تعداد این شرکت‌ها صد درصد رشد داشته است، اما همچنان کار زیادی برای انجام دادن در این زمینه وجود دارد.

استاندار سمنان با اشاره به اهمیت توجه به اشتغال‌زایی در روستا‌ها اظهار کرد: روستا و عشایر به‌عنوان پشتیبان جامعه مصرفی شهر تعریف می‌شوند. همچنین یکی از آرمان‌های انقلاب اسلامی محرومیت‌زدایی و عدالت توزیعی است. در همین زمینه باید در زمینه اشتغال نیز به مناطق محروم‌تر توجه شود. در هر نقطه محرومی که شغل ایجاد شود ارزش آن دوچندان خواهد شد و هم برای مردم امیدآفرین است و هم از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری می‌کند.

مشاغل خانگی به‌عنوان بستری مناسب برای بهبود وضعیت اشتغال

وی با اشاره به مشاغل خانگی به‌عنوان بستری مناسب برای بهبود وضعیت اشتغال در استان خاطرنشان کرد: مشاغل خانگی فرصتی طلایی برای اشتغال استان است و امیدواریم اعتبارات این موضوع برگشت نخورد. حتی ما در استانداری به مسئولان این امر هشدار داده‌ایم که به‌هیچ‌وجه در این زمینه کم‌کاری و قصور نکنند.

هاشمی با اشاره به ارزش معنوی خدمت به مردم به‌خصوص برای بهبود وضعیت معیشتی آن‌ها گفت: خواهش من از همه مسئولان این است که نگاه مادی به موضوع نداشته باشند چراکه اعطای تسهیلات به خانواده‌ها نه دل چند انسان بلکه چند خانواده را شاد می‌کند و ارزش معنوی فراتر از ارزش مادی این کار است. مسئولیت‌ها به‌هرحال روزی به پایان می‌رسند و باید از این فرصت طلایی برای جلب اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی استفاده کنیم چراکه بزرگ‌ترین سرمایه نظام جمهوری اسلامی اعتماد مردم است.

وی در ادامه با اشاره به در نظر گرفتن ۱۶ عنوان مدیریتی برای فرزندان شهدا اظهار کرد: این موجب افتخارماست که ۱۶ فرزند شهید را به‌عناوین‌مختلف ازجمله فرماندار، معاون و مدیرکل منسوب کرده‌ایم. دو تن از این فرزندان شهید معاونان خود من بودند و ما به این موضوع با توجه به عملکرد خوبشان افتخار می‌کنیم. برای موضوع کنگره شهدا نیز باید همه تلاش کنند تا این کنگره به بهترین شکل برگزار شود.

بازارکار می‌تواند به بازوی رسانه‌ای استان‌ها تبدیل شود

سرپرست اداره کل کارآفرینی و اشتغال جهاددانشگاهی در این مراسم با اشاره به اینکه بازارکار می‌تواند به بازوی رسانه‌ای استان‌ها تبدیل شود گفت: جهاددانشگاهی با بیش از دو دهه فعالیت مستمر در انتشار هفته‌نامه بازارکار به‌عنوان اولین و باسابقه‌ترین نشریه حوزه اشتغال کشور، علی‌رغم همه مشکلات تلاش نموده است وظیفه خود را به سرانجام مطلوب برساند.

مجتبی ابراهیمی رومنجان با تشکر از حمایت‌های مادی و معنوی استاندار سمنان از جهاد دانشگاهی و نیز لزوم همکاری در حوزه اشتغال دانش‌آموختگان بین دو مجموعه استانداری و جهاد دانشگاهی  افزود: این نهاد به پشتوانه تجارب علمی و اجرایی مطلوب و در راستای تقویت و توسعه فرهنگ و گفتمان اشتغال و کارآفرینی، با توجه به توسعه بهره‌گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات، اقدام به بروز رسانی و ارائه نسخه جدید پایگاه خبری بازارکار  به‌عنوان بنیان‌گذار اطلاع‌رسانی نوین اشتغال در ایران در گستره ملی به‌منظور ارتباط هر چه بهتر و بیشتر با مخاطبان، کارشناسان، صاحب‌نظران و مدیران ملی و استانی نموده است و امید دارد با این اقدام بتواند گام مؤثری در تحقق زیست‌بوم اشتغال کشور بردارد.

وی همچنین تأکید کرد: بازارکار به‌عنوان بنیان‌گذار اطلاع‌رسانی نوین اشتغال در ایران کوشیده است به یک مرجع قابل‌اطمینان و اثرگذار در حوزه اشتغال و کارآفرینی تبدیل‌شده و آخرین اخبار، گزارش‌ها، سیاست‌گذاری‌ها، مصوبات و برنامه‌های حوزه آموزش‌های مهارتی، کارآفرینی، نوآوری، اقتصاد دانش‌بنیان، کسب‌وکارهای نوپا، استخدام و مشاوره … را در اختیار مخاطبان قرار دهند.

سرپرست اداره کل کارآفرینی و اشتغال جهاددانشگاهی ادامه داد: با توجه به آغاز به کار شعبه استانی پایگاه خبری بازارکار و هفته‌نامه بازارکار و ماهنامه تخصصی بازارکار نوین در استان سمنان، فرصت را غنیمت می‌شماریم و به جهاد گران عرصه اطلاع‌رسانی کار و تلاش و اشتغال در نهاد مقدس و انقلابی جهاد دانشگاهی و رئیس جهاد دانشگاهی سمنان جناب آقای علی منصفی راد و همکارانشان خدا قوت می‌گوییم و انتظار داریم در مسیر حرکت دولت بتوانند برای استان سمنان و توسعه زیرساخت‌های اشتغال و کارآفرینی آن بیش‌ازپیش مؤثر باشند.

چهل درصد اشتغال استان به دانشجویان اختصاص یافت

حسین مشتاقی، معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با توجه به نرخ دوبرابری بیکاری فارغ‌التحصیلان نسبت به دیگر افراد بیکار در کشور اظهار کرد: با توجه به اینکه استان سمنان استان دانشجویی است، یکی از سیاست‌های کارگروه از سال گذشته تمرکز روی موضوع اشتغال فارغ‌التحصیلان باشد و این تصمیم گرفته‌شده تا چهل درصد اشتغال استان به دانشجویان اختصاص یابد. خوشبختانه این آمار تاکنون به ۲۷ درصد رسیده و امیدواریم درصد باقی‌مانده نیز در ماه‌های آینده محقق شود.

وی در ادامه با اشاره به نرخ بیکاری استان در سال جاری اظهار کرد: نرخ بیکاری ما در بهار ۵.۶ درصد و در تابستان ۶.۲ درصد بوده است که نرخ پایینی در استان سمنان نسبت به میانگین کشور محسوب می‌شود. آمار دقیقی نیز نمی‌توان از مراکز کاریابی به دست آورد چراکه بسیاری از فارغ‌التحصیلان در کاریابی‌ها ثبت‌نام نمی‌کنند و این نمی‌تواند مرجع آماری دقیقی برای ما باشد. مشتاقی ضمن اشاره به آمار واحد‌های صنعتی فعال در استان سمنان گفت: دوهزار واحد صنعتی فعال با حداقل پنج نفر در استان ما وجود دارد. همچنین آمار بیکاری بانوان نیز پنجاه‌درصد است. وی همچنین با اشاره به روند تدریجی از بین رفتن ذهنیت پشت‌میزنشینی در میان فارغ‌التحصیلان جویای کار اظهار کرد: ما در استان نیازمند کارگر هستیم و این سبب شده تا بسیاری از فارغ‌التحصیلان نیز پشت‌میزنشینی را کنار گذاشته و به سمت کار در کارخانه‌ها بروند. مشتاقی در انتها با تأکید بر ارتباط خوب و ثمربخش میان اداره کار استان سمنان و جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی نیز همکاری نزدیکی با ما دارد و ما از این بابت سپاسگزار همکاری و کمک جهاد دانشگاهی در استان سمنان هستیم.

به گزارش بازارکار همچنین هم‌زمان با این مراسم مجتبی ابراهیمی رومنجان ، دکتر علی منصفی راد رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان، امیرعلی بینام مدیرمسئول بازارکار و وحید امینی نژاد مدیر رسانه و بازارکار نشست جداگانه‌ای را با محمدرضا صادقی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان برگزار که در آن نیاز‌ها و موضوع حمایت از رسانه بازارکار و نیز موضوعات مربوط به اشتغال و کارآفرینی در این استان موردبحث و بررسی قرار گرفت.


نظر شما :