معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی:
سازمان دانشجویان، خط مقدم فعالیتهای فرهنگی- اجتماعی جهاددانشگاهی است
به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان ایران، همزمان با بیست و ششمین سالگرد تأسیس سازمان دانشجویان ایران، اعضای این سازمان با دکتر حسن فارسی معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی دیدار کردند.
در ابتدای این دیدار دکتر فریدزاده رییس سازمان دانشجویان ایران، ضمن تسلیت شهادت رزمندگان جبهه مقاومت بخصوص سیدالشهدای مقاومت شهید حسن نصرالله و تبریک بابت نمایش اقتدار نظام اسلامی و جبهه مقاومت در عملیات وعده صادق و همچنین تبریک به مناسبت سالگرد تأسیس سازمان دانشجویان ایران، گفت: از همان ابتدای تأسیس، مأموریت سازمان ایجاد پل ارتباطی مابین جهاددانشگاهی، دانشگاه و دانشجویان، معرفی فعالیتهای جهاددانشگاهی در دانشگاهها و درنهایت فراهمسازی بستری برای ورود دانشجویان به زیستبوم علمی- فرهنگی بوده است که خوشبختانه در این مسیر باوجود فراز و نشیبها توانسته است این مأموریت را با توجه به امکانات و اعتباراتی در اختیار داشته، به نحو نسبتاً مطلوبی به انجام رساند.
وی ضمن اشاره به اینکه سازمان دانشجویان ایران همواره "فرزند زمان خود" بوده است، بیان کرد: ویژگی بارز سازمان دانشجویان همواره انجام فعالیتهای نوآورانه هست. ما تلاش کردهایم در برنامههای گذشته، در طراحیهای گذشته هرچند که موفق و گزین هم بودهاند، باقی نمانیم و فعالیتهای جدید متناسب با جامعه دانشگاهی طراحی و اجرا کنیم.
فریدزاده گفت: خوشبختانه در سالتحصیلی جدید، برای اولین بار 9 طرح هماهنگ را اجرا خواهیم کرد و امیدواریم به لحاظ کیفی همچون گذشته بتوانیم در سطح دانشگاههای کشور و با کمک شعب این سازمان، معرف فعالیتهای نوآورانه جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی باشیم. علاوه بر برنامههای گذشته، طراحی اردوهای جدید، شناخت واقعیتهای نظام سلطه، اولین دوره مسابقات مناظرات بینالمللی، نمونهای از فعالیتهای جدید این سازمان برای سالتحصیلی امسال خواهد بود.
در ادامه این جلسه دکتر فارسی معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی، ضمن تسلیت شهادت شهید سید حسن نصرالله و تبریک سالروز تأسیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، گفت: سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی خط مقدم فعالیتهای فرهنگی- اجتماعی جهاددانشگاهی است و باید توسط مجموعه جهاددانشگاهی در سراسر کشور مورد اعتماد و حمایت قرار گیرد، چراکه زحمات زیادی کشیده میشود تا دانشجویی بتواند از طریق این سازمان با جهاددانشگاهی ارتباط بگیرد و چه در جهاد بماند یا نه، بهعنوان سرمایه اجتماعی هر جا اسم جهاددانشگاهی را شنید، به این تجربه خود افتخار کند؛ ولی متأسفانه گاهاً با کملطفیهایی برعکس این موضوع اتفاق میافتد. به مناسبت سالروز تاسیس این سازمان، نشست مجازی با حضور روسای واحدهای جهاددانشگاهی در سراسر کشور، مشخصاً با موضوع سازمان دانشجویان ایران برگزار خواهیم کرد و مشکلات، حمایتها و سایر کارهای لازم برای پیشبرد برنامههای شعب سازمان دانشجویان در سراسر کشور را بررسی کرده و جمعبندیهای لازم را انجام خواهیم داد.
وی ضمن اشاره به ادغام مراکز «گردشگری علمی - فرهنگی دانشجویان» و «امام، ولایتفقیه و انقلاب اسلامی» در سازمان دانشجویان ادامه داد: با این نگاه به این ادغام نگاه میکنم که دوستانی که آن را شکل دادند، باید زمینههای آن را فراهم میکردند تا جهشی برای ساختار سازمان دانشجویان ایجاد میکردند که باعث ارتقای جایگاه آن بهعنوان قلب تپنده جهاددانشگاهی در تعامل با دانشجو و دانشگاه میشد. لذا مسائلی که بعدازآن به وجود آمده است، نتوانسته این دیدگاه را به لحاظ ساختاری و حمایتی تأیید کند.
دکتر فارسی با اشاره به مناظرات دانشجویی بهعنوان نمونهای از برنامههای موفق و فاخر فرهنگی جهاددانشگاهی در سراسر کشور گفت: ما در سال جدید برای برگزاری باکیفیتتر این مسابقات، امکانات و توانمندیهای جهاددانشگاهی را بسیج خواهیم کرد تا بتوانیم کاستیها را برطرف کنیم.
وی ادامه داد: انتظار از سازمان دانشجویان بسیار بالا هست و باوجود موانع، باید این تحقق یابد. در ساختار جهاددانشگاهی ما جایی غیر از سازمان دانشجویان نداریم که امکان مواجهه روزانه و لحظهای با دانشجو را داشته باشیم و اگر این نقطه را تقویت نکنیم با مشکلات عدیدهای مواجه خواهیم شد، چراکه همواره جهاددانشگاهی به دنبال اثربخشی و اثرپذیری از دانشجو بوده است تا بتواند از این قشر استفاده کند. درواقع باید ملجأ و پناهگاهی وجود داشته باشد تا دانشجو بتواند ایدههای خود را مطرح کند و آن را تا مرحله اجرایی شدن، پرورش دهد.
همچنین در این نشست، اعضای سازمان دانشجویان نیز به بیان نظرات خود پرداختند و مسائل، موارد و حمایتهای مورد انتظار خود از جهاددانشگاهی را بیان کردند.
ایجاد زمینههای مشارکت دانشجویان در عرصههای گوناگون؛ سرفصل کاری سازمان دانشجویان
گفتنی است دکتر حسن فارسی همچنین در پیامی به مناسبت بیست و ششمین سالگرد تاسیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی بیان کرد: سازمان دانشجویان محل جذب و نقطه اتصال دانشجویان با جهاد دانشگاهی است و به همین دلیل انتظار میرود ارزشها و نگرشهایی که از بدو تشکیل جهاد دانشگاهی تاکنون در این نهاد ساری و جاری بوده است و موجب ظهور و بروز بزرگانی چون جهادگر فقید سعید کاظمی آشتیانی شده است، در سازمان دانشجویان نیز بیشازپیش موردتوجه باشد و دانشجویان و اعضای این سازمان هرچه بیشتر باروحیه و فرهنگ جهادی آشنا شوند.
در این پیام آمده است:
بسمالله الرحمن الرحیم
سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی از رویشهای موفق فرهنگی جهاددانشگاهی است که بیستوشش سال پیش و بر اساس دغدغههایی که در آن زمان بهدرستی شناسایی شدند، تشکیل شد و در طول سالهای فعالیت علیرغم فرازوفرودهای متعددی که داشته، درمجموع موفق عمل کرده است.
این سازمان بهنوعی در تلاش بوده که جنبه اجتماعی فعالیتهای فرهنگی جهاد دانشگاهی را پررنگتر کند و با حضور در دل دانشگاهها و عضوگیری از میان دانشجویان در سراسر کشور و همچنین ایجاد شبکه دانشجویی، به اهداف خود که برگرفته از اهداف کلان جهاد دانشگاهی است، دست یابد.
ایجاد زمینههای همکاری و مشارکت دانشجویان در عرصههای گوناگون، جذب و ساماندهی نیروهای دانشجویی، حمایت از فعالیتهای نوآورانه و خلاقانه، آشنایی نسل جوان دانشگاهی با انقلاب اسلامی و اندیشههای حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری، تقویت روحیه جمعگرایی و مواردی ازایندست، در سرفصلهای کاری سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی بوده که اگر امروز نیز شرایط موجود در دانشگاهها را بهدقت بررسی کنیم به این نتیجه میرسیم که تحقق این اهداف مهم و ارزشمند نهتنها امروز نیز اهمیت دارد، بلکه ضرورت آن دوچندان شده است.
توسعه مهارتهای اجتماعی، تقویت هویت دینی، ملی و فرهنگی، ایجاد شبکههای دانشجویی قدرتمند در سراسر کشور، افزایش انگیزه و امید به آینده در دانشجویان و توسعه آگاهیهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دانشجویان ازجمله نیازمندیهای امروز در محیطهای دانشجویی است و سازمان دانشجویان میتواند نقشی مهم و اثرگذار در این زمینه بر عهده بگیرد. حمایت و پشتیبانی از ایدههای مطلوب و کارآمد دانشجویان، آموزش و تقویت حس مسئولیتپذیری فرهنگی و اجتماعی دانشجویان از طریق برگزاری برنامههای متعدد و متنوع اجتماعی، سازماندهی برگزاری فعالیتهای داوطلبانه در حوزههای اجتماعی، پیشبینی برگزاری کارگاههای آموزشی باهدف افزایش مهارتآموزی، سازماندهی نمایشگاهها، جشنوارهها و برنامههای فرهنگی و هنری که موجب تنوع فرهنگی و افزایش نشاط در محیط دانشگاهها شود، حمایت از تشکیل تشکلهای دانشجویی، ایجاد بستر ارتباطی انجمنها و گروههای دانشجویی و نهادها و سازمانها، انتشار نشریات، مجلات و محتوای دیجیتال باهدف ترویج فرهنگ، شبکهسازی و ایجاد بستر ارتباطی دانشجویان دانشگاههای مختلف و ایجاد و مدیریت پلتفرمهای برخط برای تبادل افکار ایدهها و طرحهای دانشجویی ازجمله موارد ضروری در شرایط امروز دانشگاههای کشور است که سازمان دانشجویان میتواند در این زمینه پیشرو باشد.
نکته مهم دیگر که باید به آن توجه داشت این است که جهاد دانشگاهی از دو کلمه "جهاد" و "دانشگاه" تشکیلشده است و این مهم نشان میدهد که مهمترین عرصه حضور جهاددانشگاهی، در دل دانشگاه است و مهمترین مخاطب جهاد دانشگاهی در دانشگاه نیز نسل جوان و دانشجو است. در این میان، سازمان دانشجویان محل جذب و نقطه اتصال دانشجویان با جهاد دانشگاهی است و به همین دلیل انتظار میرود ارزشها و نگرشهایی که از بدو تشکیل جهاد دانشگاهی تاکنون در این نهاد ساری و جاری بوده است و موجب ظهور و بروز بزرگانی چون جهادگر فقید سعید کاظمی آشتیانی شده است، در سازمان دانشجویان نیز بیشازپیش موردتوجه باشد و دانشجویان و اعضای این سازمان هرچه بیشتر باروحیه و فرهنگ جهادی آشنا شوند.
همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال 1396 فرمودند: "باید مدیریت جهادی را بر دیوانسالاریهای فرسوده ترجیح بدهیم؛ اینیکی از اولویتهای ما است؛ اصرار بر مدیریت جهادی. مسئولین کشور در قوّهی مهریّه، در قوّهی قضائیّه، در بخشهای مختلف، مدیریت جهادی را دنبال بکنند. مدیریت جهادی به معنای بیانضباطی نیست؛ پُرکاری، باتدبیر حرکت کردن، شبوروز نشناختن و دنبال کار را گرفتن، این معنای مدیریت جهادی است."
در پایان فرارسیدن بیست و ششمین سالروز تشکیل سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی را به خانواده بزرگ این سازمان در سراسر کشور تبریک عرض میکنم. به امید آنکه در سالهای پیش رو شاهد توسعه هرچه بیشتر فعالیتهای این سازمان در همه دانشگاههای کشور و همچنین توسعه فعالیتهای بینالمللی سازمان دانشجویان باشیم.
نظر شما :