رییس جهاددانشگاهی مازندران اعلام کرد:

آمادگی جهاددانشگاهی برای رفع مشکل پساب‌های صنایع تبدیلی در مازندران

۱۷ مهر ۱۴۰۳ | ۱۵:۱۷ کد : ۷۶۳۶۴ پژوهش و فناوری
رییس جهاددانشگاهی مازندران با اعلام اینکه جهاددانشگاهی آمادگی دارد برای رفع مشکل پساب‌های صنایع تبدیلی به کمک استان بیاید، گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی، فرهنگی و پژوهشی می‌تواند برای تولید محصول قابل استفاده از تفاله‌های مرکبات پای کار بیاید.
آمادگی جهاددانشگاهی برای رفع مشکل پساب‌های صنایع تبدیلی در مازندران
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، محمدرضا یوسفی‌مهر در جلسه همکاری با دانشگاه نوشیروانی در گزارشی به معرفی جهاددانشگاهی پرداخت و اظهار کرد: جهاددانشگاهی در سال ۱۳۵۹ در جریان انقلاب فرهنگی در راستای ارتباط صنعت با دانشگاه با دستور مقام رهبری تشکیل شد.

وی افزود: جهاددانشگاهی در دفاع مقدس در حوزه فنی مهندسی که در ساخت بی سیم‌ها و تولیدات جنگ افزاری با وزارت دفاع همکاری داشت اکنون در انجام طرح‌های مختلف با وزارت دفاع و پژوهشکده‌های فنی و دفاعی همکاری تنگاتنگی دارد.

یوسفی‌مهر از فعالیت سه پژوهشگاه بزرگ جهاددانشگاهی شامل پژوهشکده رویان، ابن سینا و علوم انسانی و مطالعاتی اشاره کرد و یادآور شد: ۴۰ پژوهشکده در تمام رشته‌های دانشگاهی با ۷۰۰ عضو هیات علمی در کشور داریم که دانش آنها منتج به تولید محصول می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در جهاد دانشگاهی سه پارک فناوری داریم گفت: پارک فنآوری البرز، پارک فنآوری کرمانشاه و پارک ملی صنایع نرم و فرهنگی در تهران فعالیت دارند.

رئیس جهاددانشگاهی مازندران تصریح کرد: مهمترین ماموریت ما برای حضور در دانشگاه‌ها و سازمان دانشجویان است از این رو فعالیت ویژه برای دانشجویان در نظر گرفته شده است لذا حضور ما سبب می‌شود هم افزایی بیشتری در این حوزه داشته باشیم.

این مسئول به فعالیت پژوهشی جهاددانشگاهی مازندران در حوزه زیست فنآوری اشاره کرد و افزود: در بخش امنیت غذایی و محصولات کشاورزی ورود کرده و آزمایشگاه تخصصی دراین حیطه داریم چون اولویت سیاست جهاد دانشگاهی مازندران در دو حوزه کشاورزی و گردشگری است.

وی یادآورشد: بهره‌برداری از ظرفیت ومقاوم سازی ماهیان گرم آبی وسردآبی، افزایش کیفیت وغنی سازی مکمل‌های مواد غذایی و همچنین تنقلات کودکان از دیگر فعالیت‌های این نهاد است که اگربتوانیم به سبد غذایی خانوار وارد کنیم اتفاق خوبی را شاهد خواهیم بود.

یوسفی‌مهر ازاقدامات جهاد دانشگاهی در حوزه فنی ومهندسی خبر داد و تصریح کرد: جهاددانشگاهی در حوزه دکل حفاری نفت خودکفا شده و مته‌های حفاری که ماهیت دانش بنیانی دارد را حدود یک دهه با توان مخترعان بومی ساخته است.

وی با بیان اینکه در حوزه مخابرات و برق نیز مرکز خواجه نصیر جهاددانشگاهی موفق به  تولید BTS شده است، ادامه داد: همچنین سازمان خواجه نصیر بعنوان سازمان کیفیت سیگنال‌ها حوزه آلودگی‌های سیگنالی فعالیت دارد.

رئیس جهاددانشگاهی مازندران از ایجاد فرصت‌های توسعه صنایع شیمیایی در جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: در زمان تحریم که کشور ما از ورود هرگونه دانش و محصولی تحریم شده بود پژوهشکده توسعه صنایع جهاد دانشگاهی از ملات دور چای که فن آوری آن تنها در دست دو کشور بود بهره‌برداری کرد وحتی قابلیت اجرا گرفت واستانداردهای اروپایی را پاس کرده بود.

یوسفی‌مهر خاطرنشان کرد: در مرکز زیستی و ژنتیکی جهاد دانشگاهی چهار بانک اصلی که از ذخایر اصلی وسرمایه ایران است یعنی بانک سلولی، جانوری و گیاهی فعالیت دارد که فقط دراختیار جهاد دانشگاهی است و تنها دانشجویان نخبه مرتبط با رشته می‌توانند از آنها بازدید و بهره ببرند.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه نوشیروانی وجهاد دانشگاهی می‌توانند همکاری دو سویه داشته باشند، اظهار کرد: دانشگاه نوشیروانی اساتید برجسته‌ای دارد که جهاد دانشگاهی می‌تواند از این ظرفیت استفاده کند و برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک و اجرا تدوین دوره‌ها را با هم داشته باشد.

رئیس جهاددانشگاهی مازندران، بهره‌برداری از ظرفیت دانشجویان برای توسعه همه جانبه کشور را از اهداف این نهاد انقلابی دانست و گفت: ماموریت اصلی جهاددانشگاهی تبیین فرهنگی جهادی و زیست بومی بودن است از این رو تلاش دارد تا به بدنه دانشگاه برگردد.

یوسفی‌مهر با بیان اینکه جهاد دانشگاهی مازندران در حوزه جلبک‌ها به دستاوردهای خوبی رسیده است، افزود: موفق شدیم فرآورده‌هایی را از جلبلک بگیریم که به مولدسازی مکمل‌ها در بحث طیور، دام و غذا کمک کند.

وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی مازندران در حوزه دانش بنیانی توانسته در مرکز رشد سلامت علوم پزشکی مازندران وارد شود با ایجاد پایگاه، شرکت‌های فعال این حوزه را با هم مرتبط کند.

وی با اعلام اینکه جهاد دانشگاهی آمادگی دارد برای رفع مشکل پساب‌های صنایع تبدیلی به کمک استان بیاید، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی، فرهنگی و پژوهشی می‌تواند برای تولید محصول قابل استفاده از تفاله‌های مرکبات پای کار بیاید.

یوسفی‌مهر در بخش پایانی سخنانش آمادگی جهاد دانشگاهی را برای عقد قرارداد و بهره‌مندی از ظرفیت دانشجویان را به منظورهمکاری فی مابین با دانشگاه نوشیروانی بابل اعلام کرد.


نظر شما :