ارتقای بهرهوری تکثیر انواع گیاهان به روش کشت بافت در جهاددانشگاهی خراسان رضوی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، آزاده خادم با اعلام این خبر اظهار کرد: گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی، با استفاده از تکنیک کشت بافت و فناورهای نوین از جمله جنینهای سوماتیکی سعی در تولید ارقام با کیفیت مناسب داشته تا سهمی را در بازارهای داخلی و جهانی به خود اختصاص دهد.
وی به کسب دانش فنی تکثیر گیاهان زینتی و باغی به عنوان دستاوردهای گروه اشاره و اظهار کرد: کسب دانش فنی تکثیر گیاهان شاخه بریده ژربرا، آنتوریوم و میخک، گیاهان گلدانی بگونیا، بنفشه آفریقایی، گلوکسینیا و انواع ساکولنتها و پایههای درختی مانند جیزلا، پیرودووارف، GN و پنتا از مهمترین دستاوردهای این گروه است.
خادم عنوان کرد: با اتکا به دانش و تخصص موجود در گروه و در راستای سیاستهای کلان ملی برنامهریزی شده است تا امکان ارتقای سطح توسعه پژوهشی-اقتصادی در حوزه گیاهان زینتی در کشور فراهم گردد.
مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی به انعقاد قرارداد با سازمانهای دولتی و بخش خصوصی به منظور تامین پایههای گیاه ژربرا، انواع ساکولنتهای وارداتی و کمیاب، گیاه آبزی کریپتو کورین و پایه درختی GN اشاره کرد.
وی به طراحی و پیاده سازی موفقیت آمیز سیستم کشت NGS در جهاددانشگاهی خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: سیستم کشت NGS برای اولین بار در سطح کشور توسط این گروه طراحی و اجرا شده است که با کنترل دقیق شرایط محیطی، افزایش عملکرد و بهرهوری آب و کود و در مجموع افزایش چشمگیر بهرهوری اقتصادی را به دنبال داشته است.
وی گفت: از مزایای سیستم کشت NGS میتوان به اکسیژن رسانی بهتر به ریشه گیاه، کاهش هزینه های تولید به دلیل عدم وجود بستر کشت، امکان بررسی دقیق حجم و کیفیت ریشه تولیدی، کاهش مصرف آب و کود تا ۶۰ درصد اشاره کرد.
نظر شما :