در نشستی؛

فرصت های همکاری مشترک جهاددانشگاهی با شرکت های ژاپن بررسی شد

۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۰:۰۲ کد : ۷۴۶۱
با حضور دکتر مرتضی رحمانی موحد سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور ژاپن و دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی نشستی با محوریت آشنایی با فرصت های همکاری در ژاپن برگزار شد.
فرصت های همکاری مشترک جهاددانشگاهی با شرکت های ژاپن بررسی شد



به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، نشست آشنایی با فرصت های همکاری در ژاپن در 7 اردیبهشت ماه در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد.
در این نشست که با حضوردکتر مرتضی رحمانی موحد سفیرجمهوری اسلامی ایران در کشور ژاپن، دکترمحمدرضا پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی و مهندس علی مرادی مدیر کل همکاری های علمی و ارتباطات بین الملل جهاددانشگاهی برگزار شد، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهادانشگاهی پس از معرفی جهاددانشگاهی و فعالیت های این نهاد، به توانمندی های موجود در حوزه های فنی و مهندسی مانند؛ طراحی و ساخت رکتیفایرهای پست های برق مترو (RS)،طراحی و ساخت فرستنده MWتا قدرت 1000 KW ،طراحی و ساخت فرستنده های FMتا قدرت20KW ،طراحی و ساخت UPSهای پر قدرت صنعتی، طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاه های فشار قوی ، کسب  دانش  فنی طراحی  و  ساخت  مته  های  حفاری ، طراحی  و  ساخت بازوی  بارگیری  نفت  خام و  پزشکی همچون؛ سلولهای بنیادی با  تمرکز بر سلول درمانی ،انجام برنامه های تحقیقاتی در زمینه تشخیص و درمان سرطان پستان  ،افتتاح شرکت دانش بنیان سل تک تولیدکننده سلول های بنیادی،اجرای برنامه تحقیقاتی و ارایه خدمات تخصصی در زمینه پزشکی تولید مثل (درمان ناباروری) و در حوزه کشاورزی مانند؛ تولید  داروی  گیاهی پیش گیری از آلزایمر و درمان  کبد چرب،اشاره گردید.
وی در ادامه به فعالیت های آموزشی جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش های کوتاه و بلتد مدت اشاره و برقراری ارتباطات علمی و انجام پروژه های مشترک پژوهشی با مراکز آموزشی و پژوهشی ژاپن را به عنوان یکی از موضوعات مورد علاقه  جهاد دانشگاهی در همکاری مشترک بیان کرد.
دکتر  طیبی  با  اشاره  به  پروژه  های  مهمی  که  جهاددانشگاهی  در  دست  اجرا  دارد  همانند  تولید  بذرهای هیبریدی در مرکز ذخائر ژنتیک ایران، پرورش و تولید مرغ اجداد (لاین) و همچنین دستیابی به دانش تولید و تکثیر گردو؛ همکاری با موسسات پژوهشی مرتبط ژاپنی در حوزه های مذکور  را موثر خواندند.
دکتر رحمانی نیز ضمن اعلام خرسندی از حضور در جهاد دانشگاهی،  از کشور ژاپن به عنوان یکی از 3قدرت برتر اقتصادی جهان که بیش از 17درصد منابع و سرمایه های آن در اختیار شرکت های کوچک و متوسط و 3درصد نیز دراختیار شرکتهای بزرگ است؛ نام برد و گفت: در همین رابطه رویکرد ژاپن در همکاری بیشتر با کشورهای اروپایی درسالهای اخیرو تنش زدایی با سایر کشورهای رقیب مانند ایالت متحده آمریکا که از جمله سیاست های راهبردی این کشور در تعاملات بین المللی اش بوده است.
وی اظهار کرد: علاقه شرکت های ژاپنی به اجرای پروژه های زیست محیطی و انرژی های تجدید پذیر در ایران از جمله فرصتهای همکاری مشترک بااین کشور محسوب میگردد که موضوع مدیریت پسماند و استفاده از تکنولوژی های نوین در بازیافت و امحا زباله ها ( دستگاه های زباله سوز)، طراحی و توسعه سیستم های سولار مستقر روی آب، پرورش آبزیان،  توسعه کشاوری هوشمن دو... از نمونه های تمایل به همکاری آنها می باشد.
در ادامه جلسه، دکتر پورعابدی ضمن ابراز علاقه به برقراری ارتباط علمی و پژوهشی با مراکز و موسسات علمی وتحقیقاتی ژاپنی در موضوعات مورد علاقه دو طرف؛ همکاری با این کشور را در شرایط موجود بسیار مهم و موثر دانست.
وی همچنین به موضوعاتی از قبیل مشاوره و اجرای پروژه های مشترک در صنعت حمل و نقل ریلی، محیط زیست و کشاورزی هوشمند به

عنوان محورهای مورد علاقه جهت همکاری مشترک اشاره کرد.  
طراحی نحوه تعامل با شرکت های ژاپنی در شرایط  تحریم  های  آمریکا  به  نحوی  که  ریسک  همکاری  آنها  به  حداقل  رسیده  و  علاقه  و  انگیزه  لازم  برای  همکاری  در شرکت های ژاپنی نیز وجود داشته باشد نیز به عنوان یکی از موضوعات مهم قابل بحثی بود که  توسط دکتر پورعابدی بیان شد.
مهندس مرادی نیز ضمن مغتنم شمردن فرصت موجود در تعامل با شرکت های ژاپنی؛ ایجاد پل ارتباطی با شرکتهای کوچک و متوسط ژاپنی بر مبنای مدل پویای همکاری بلند مدت را ضروری دانسته و ایجاد برندهای مشترک با شرکتهای ژاپنی، فراهم نمودن بستر مناسب جهت ارتقا بخشیدن و تسریع در کاربردی شدن پروژه های شرکت های دانش بنیان و ایجاد فضای تعاملی برای استارت آپ ها را از موضوعات قابل اهمیت در این حوزه برشمرد.
گفتنی است، در پایان ارسال  تقاضای  رسمی  به سفارت  جمهوری اسلامی  ایران  در  ژاپن  به منظور  معرفی  توانمندی های  جهاددانشگاهی و اعلام سر فصل موضوعات مورد علاقه جهت همکاری مشترک با شرکت های ژاپنی سفارت جمهوری اسلامی ایران (ژاپن)، شناسایی شرکت های مرتبط با نیازهای اعلام شده جهاددانشگاهی، دعوت رسمی از متخصصان  و مدیران جهاددانشگاهی جهت تشکیل جلسات مشترک، فراهم کردن شرایط بازدید و مذاکره با شرکت های ژاپنی در حوزه موضوعات مورد علاقه جهاد دانشگاهی نیز برای پیگیری های آینده جهت اجرایی کردن موضوعات طرح شده مورد توافق دو طرف قرار گرفت.


نظر شما :