عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی مطرح کرد؛
خطرات پنهان گرمازدگی در فصل تابستان
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر رضا جعفرزاده با بیان اینکه در گرمازدگی دمای بدن به سرعت بالا میرود، بیان کرد: در این شرایط مکانیسم تعریق از کار میافتد و بدن قادر به خنک شدن نیست.
به گفته وی، هنگامی که علائم گرمازدگی رخ میدهد، دمای بدن میتواند در عرض ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به 40 درجه سانتیگراد یا بالاتر برسد.
وی با اشاره به اینکه گرمازدگی به طور کلی در روزهای گرم سال اتفاق میافتد، بیان کرد: افرادی که در معرض بیماریهای خاصی قرار دارند، بیشتر از دیگر افراد در معرض این عارضه قرار میگیرند.
مدیر مرکز خدمات تخصصی پزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: عدم درمان گرمازدگی میتواند منجر به بیهوشی و کما شود به همین دلیل در کوتاهترین زمان ممکن باید اقدامات لازم برای خنک شدن بدن را انجام داد.
جعفرزاده به مهمترین علائم گرمازدگی اشاره و عنوان کرد: افزایش دمای بدن، تعرق شدید، سرگیجه و ضعف،سردرد، اسپاسم عضلانی، گیجی و هذیان، تشنج و غش، قرمز شدن، داغ شدن و خشک شدن پوست، تهوع و استفراغ، تنفس سریع و کم عمق، سردرگمی و گیجی و عدم تعریق با وجود گرما از جمله علائم گرمازدگی می باشند که باید سریعا بدن فرد دچار گرمازدگی را خنک کرد.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، کمبود آب بدن، ناتوانی بدن در تنظیم دما، شرایط خاص سلامتی همچون سن بالا، بیماریهای زمینهای و مصرف برخی داروها و عوامل محیطی را از دلایل و علل گرمازدگی برشمرد.
به گفته وی، کودکان و نوزادان، سالمندان، افراد چاق، افراد مبتلا به بیماری های مزمن، افرادی که داروهای خاص مصرف میکنند و ورزشکاران بیشتر در معرض گرمازدگی قرار دارند.
وی عدم فعالیت در فضای باز در ساعات اوج گرما، پوشیدن لباس های روشن و گشاد از جنس پنبه یا کتان، استفاده از عینک آفتابی و کرمهای ضد آفتاب، دوش گرفت با آب خنک و مصرف زیاد آب را از عوامل مهم پیشگیری از گرمازدگی دانست.
وی خاطرنشان کرد: گرمازدگی در افراد یک وضعیت اورژانسی پزشکی است که باید فورا درمان شود، در صورت مشاهده علائم گرمازدگی در خود یا دیگران باید اقداماتی همچون دور کردن فرد از گرما، خنک کردن بدن بیمار، دادن مایعات به بیمار و چک کردن علائم حیاتی را انجام داد.
نظر شما :