برگزاری نشست علمی تخصصی «علل و پیامدهای کودک‌آزاری» در جهاددانشگاهی همدان

۲۹ خرداد ۱۳۹۷ | ۱۵:۲۵ کد : ۷۲۸
نشست علمی تخصصی «علل و پیامدهای کودک‌آزاری» توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) با همکاری خبرگزاری منطقه ای ایسنای همدان در دفتر ایسنا برگزار شد.
برگزاری نشست علمی تخصصی «علل و پیامدهای کودک‌آزاری» در جهاددانشگاهی همدان

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان، رییس مرکز امور وکلای قوه قضائیه استان همدان در نشست علمی تخصصی «علل و پیامدهای کودک‌آزاری» که توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) با همکاری خبرگزاری منطقه ای ایسنای همدان در دفتر ایسنا 28 خرداد برگزار شد گفت: نخستین تکلیف در آگاهی‌بخشی درباره کودک‌آزاری بر دوش رسانه‌هاست و باید صداوسیما با ساخت تیزر و انیمشن کودکان و والدین را نسبت به این موضوع آگاه کنند.

علیرضا ترکستانی با بیان اینکه آثار مخرب کودک‌آزاری شاید تا پایان عمر قابل درمان و اصلاح نباشد، تصریح کرد:
 وی گفت: براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی هر گونه آسیب جسمی و روانی کودک به دست والدین و یا افراد ثالث کودک‌آزاری نامیده می‌شود.
رییس مرکز امور وکلای قوه قضائیه استان همدان افزود: تا زمانی‌که این فرهنگ و دیدگاه در جامعه وجود داشته باشد که باید کودک را تنبیه کرد، با تصویب قوانین نمی‌توانیم از کودک‌آزاری جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه کانون وکلا در استان همدان برای کودکی که بزه دیده باشد، وکیل رایگان می‌گیرد، تأکید کرد: نکته اول در کودک‌آزاری آگاهی دادن به خانواده و کودکان است سپس ورود مرکز بهداشت و بهزیستی و اگر جرمی اتفاق افتاد دستگاه قضا در برابر کسانی‌که جرمی علیه کودک انجام داد، قاطع عمل کند

متخصص پزشکی قانونی استان همدان نیز در این نشست گفت: استان همدان در زمینه کودک‌آزاری آمار بدی نداشته و هم‌سطح دیگر استان‌هاست.
 
دکتر علیرضا بهروزی با بیان اینکه کودکان به لحاظ عدم‌آگاهی کافی از جامعه و اطرافیان و نداشتن قدرت کافی برای دفاع از خود یک طیف بسیار آسیب‌پذیر هستند بنابراین مراقبت از آنان برای رسیدن به رشد کافی وظیفه والدین است.
دکتربهروزی با تأکید بر اینکه اگر می‌بینم نسبت به سال‌های گذشته آمار کودک‌آزاری بالا رفته بدان معناست که آگاهی جامعه در این زمینه ارتقاء یافته و با توجه به افزایش سطح سواد افراد و بهبود شرایط فرهنگی شاهد اعلام گزارشات کودک‌آزاری بیش از قبل هستیم.
وی با اشاره به اینکه پیاده کردن همه آرزوهای برآورده نشده کودکی والدین بر روی کودکان خود یک نوع کودک‌آزاری است. این پزشک با اشاره به اینکه ممکن است از سوی افرادی که مورد اعتماد ما هستند حتی یک وکیل، یک پزشک، یک معلم و ... بر کودک ما آسیب وارد شود.
متخصص بیماری‌های کودکان و فعال حقوق کودکان نیز گفت: کودک‌آزاری بازتابی از علل آسیب‌های اجتماعی است.
نصرالله پزشکی با اشاره به اینکه کودک‌آزاری فقط جسمی نیست، اظهار کرد: کودک‌آزاری روحی مانند کلاس فشرده و تست زنی نوع مخفی از این آزار است که گاها توجه‌ای به آن نمی‌شود.
وی به کنوانسیون حقوق کودکان اشاره کرد و ادامه داد: این کنوانسیون را پذیرفته‌ایم اما عملا آن را اجرا نمی‌کنیم، از طرفی بی اطلاعی بسیاری از جمله والدین از کنوانسیون آبر امر کودک‌آزاری دامن زده است ،زمانی‌که کنوانسیون نگارش شد دغدغه این را داشتند که اکثریت کشورها آن را امضا کنند بنابراین از آنجایی‌که بعضی کشورها با این موضوع مخالف بودند ازدواج کودکان حذف شد
وی به نقش مهم تشکل‌های غیردولتی در آگاه‌بخشی جامعه نسبت به مسأله کودک‌آزاری اشاره کرد
دکتر اسدالله نقدی گفت: کودک‌آزاری حاصل میزان توسعه‌یافتگی جوامع است، افزود: بخشی از موضوع کودک‌آزاری مربوط به تعریف جوامع از حقوق کودک است.
دکتر اسدالله نقدی اشاره به اینکه کودکان  مانند سالمندان و معلولان گروه خاصی هستند و نیاز به حمایت بیشتر دارند.
عضو هیئت علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه بوعلی‌سینا گفت با تأسیس اورژانس اجتماعی باعث شده آمار ثبت شود. نقدی بزرگترین پیامد کودک‌آزاری را بازتولید کودک آزاردیده در آینده دانست
وی ادامه داد: در برخورد با مسائل اجتماعی در دنیا 3 رویکرد وجود دارد به طوریکه غفلت و چشم‌پوشی، کنترل فیزیکی وقهری مبتنی بر مجازات و به رسمیت شناختن و مدیریت کردن 3 رویکرد در برابر مسائل اجتماعی است.
وی خانواده، جامعه مدنی و سازمان‌های متولی را مثلث مؤثر بر پیشگیری و واکسیناسیون اجتماعی در زمینه کودک‌آزاری دانست.

مسوول اورژانس اجتماعی اداره‌کل بهزیستی استان همدان نیز در این نشست اظهار کرد: کودک‌آزاری یک بُعد فردی دارد به طوریکه کودکانی که با تیپ ویژه‌ای متولد می‌شوند وکودکانی با اختلالات روانی و هایپراکتیو بیشتر در معرض کودک‌آزاری قرار می‌گیرند.
ناصر شایگان فقر، بیکاری و خشونت را از عوامل اجتماعی در بروز کودک آزاری اعلام کرد و گفت: البته نمی‌توانیم بگوییم کودک‌آزاری در طبقات پایین جامعه رخ می‌دهد و در طبقات بالا وجود ندارد.
مسوول اورژانس اجتماعی اداره‌کل بهزیستی استان همدان خاطرنشان کرد: کسانی‌که کودک‌آزاری می‌کنند در دوران کودکی مشکل داشته و نسلی که خشونت ببیند، قطعاً آن را اعمال می‌کند.
شایگان با بیان اینکه مراجعه به 123 در بهزیستی در حال نهادینه شدن است، تأکید کرد: خوشبختانه این موضوع که کودکان بدانند با چه سامانه‌ای تماس بگیرند در حال نهادینه‌سازی است.
رییس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در ادامه گفت: عدم توجه به پرورش جسمی کودکان باعث شده این افراد در بزرگسالی با لیست بلندبالایی از بیماری‌های غیرواگیر مواجه شوند.
راضیه‌السادات میرمعینی با تأکید براینکه والدین باید بدانند در قبال اسم پدر و مادر چه مسوولیت سنگینی برعهده دارند، تصریح کرد: متأسفانه استان همدان امروز پرچمدار مصرف دخانیات به ویژه قلیان است. و متأسفانه همدان جزء استان‌هایی است که درصد بالایی از کودکان با دود سیگار در ارتباط مستقیم هستند
مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: هنوز در مدارس در رابطه با تربیت جنسی کودکان مشکل داریم به طوریکه یا اجازه نمی‌دهند بهداشت ورود کند و یا در محتوای ما دخالت می‌کنند.
حمید رنجبران اظهار کرد: در بهداشت توان تولید محتوای رسانه‌ای وجود دارد اما رسانه ملی با عنوان خط قرمز اجازه نمی‌دهد موضوعات مربوط به آموزش کودکان به شکل سطحی و گذار مطرح شود.
وی خاطرنشان کرد: مداخله بهداشت در مواردی از کودک‌آزاری باعث شد میزان کودک‌آزاری در خانواده‌های این افراد کم شود اما کار کردن با خانواده‌هایی که خودشان مقصر هستند، دشوار است.
وی بیان کرد: در 2 سال اخیر حوزه بهداشت دستخوش تحولات زیادی شده به‌طوریکه در بحث بهداشت روان، روانشناسان را وارد کار اجرایی کرده‌ایم و در مرکز سلامت این روانشناسان جمعیتی را تحت پوشش قرار می‌دهند

رسول کردنوقانی  نیز علت اصلی کودک‌آزاری را عدم آگاهی والدین از حقوق کودک بیان کرد و گفت: در جامعه ما پدر و مادرها بدون داشتن گواهینامه والدینی اقدام به فرزندآوری کرده و اکثریت اصلا الفبای کودک را نمی‌شناسند.
عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه بوعلی‌سینا با تأکید بر اینکه والدین قبل از فرزندآوری باید کنوانسیون حقوق کودک را بخوانند.
رسول کردنوقانی با اشاره به اینکه به کودکان باید توجه ویژه‌ای شود، اظهارکرد: آسیبی که از حوادث بر کودکان وارد می‌شود با بزرگسالان متفاوت است
تأکید کرد: امروزه در جامعه ما اکثر خانواده‌ها تمام حواس خود را فقط معطوف به رشد ذهنی کودکان کرده‌اند کرده‌اند که این اشتباه است چرا که ابعاد دیگری مثل رشد هیجانی، عاطفی و اجتماعی نیز وجود دارد و کودکانمان را باید به عنوان یک فرد بزرگسال تحویل جامعه دهیم و او باید آنقدر پختگی داشته باشد که به جامعه تحویل داده شود بنابراین رشد همه ابعاد شخصیتی فرد سالم باید در مسیر خود محقق شود.
کردنوقانی یادآور شد: همچنین بعضی والدین با قطع رابطه خود با اقوام و آشنایان مانع رشد اجتماعی کودکان می‌شوند و گاهی افراد مرفه ترجیح می‌دهند ؛برای فرزند خود معلم شخصی می‌گیرند که این هم مصداقی از کودک‌آزاری است چرا که رشد عاطفی و اجتماعی کودک با در کنار هم بودن حاصل می‌شود.

اعظم شکوری مدیر اجرایی ایسپای همدان نیز گفت:برگزاری نشست‌های تخصصی می‌تواند فرصت مناسبی برای تبادل اطلاعات بین پژوهشگران، اساتید و مسئولان اجرایی ایجاد کند بنابراین به منظور توسعه و ترویج گفتمان و هم‌افزایی علمی جامعه دانشگاهی دانشگاهی، نشست تخصصی «علل و پیامدهای کودک‌آزاری» برگزار شد.

 


نظر شما :