توسط معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی؛

نشست نقدی بر کتاب روانشناسی جنایی در ارومیه برگزار شد

۲۶ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۳:۳۳ کد : ۷۲۶۳۴ فرهنگی
طرح ملی فصل سخن با بررسی و نقد کتاب روانشناسی جنایی تالیف دکتر پریرخ دادستان از انتشارات سمت توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی برگزار شد .
نشست نقدی بر کتاب روانشناسی جنایی در ارومیه برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در این برنامه  یکی از اساتید دانشگاه به عنوان سخنران محوری و دو دانشجوی رشته حقوق در مقطع دکترا به عنوان منتقدان اصلی کتاب در حضور دانشجویان ابعاد و زوایای این کتاب را مورد بحث و بررسی و نقد عالمانه قرار دادند .

دکتر سیامک شاکر،مدرس دانشگاه و محقق و پژوهشگر رشته حقوق در این مراسم گفت :شاخص های ارزیابی کتاب شکل ظاهر،محتوا،ساختار و زبان و روش است

وی ادامه داد : کمیت تاثیر این شاخص ارزیابی متون دروس دانشگاهی با در نظر گرفتن زمینه های عاطفی ،شناختی و مهارتی  دانشجویان و توجه به میزان آگاهی های علمی و ذهنی آنان و همچنین ویژگی های شخصیتی و روایی و علایق آنان مشخص می شود

وی با بیان اینکه نویسنده این کتاب در سال 1389 به رحمت الهی رفته اند اضافه کرد : از سویی ارزشیابی پیامده های اخیر روانشناسی جنایی در مقایسه دستاوردهای سنتی و از سویی دیگر بررسی اصول و روش های مداخلات روانشناختی در مورد شهود و متهمان و مجریان و متخلفان است و اگر گاهی جنبه های دیگر روانشناختی مورد بررسی های مرزهای مشترک آنها با قانون پرداخته می شود تنها برای درک بهتر رفتار جنایی است

دکتر شاکر اضافه کرد : این کتاب ضمن بررسی فرآیندهای شکل گیری نظریه های،ارائه دیدگاههای کنونی و ترسیم طیف گسترده مشارکت روانشناسی در قلمرو جنایی کوشش شده تا جنبه های آموزشی نیز تامین گردد

وی نقد کتاب را وظیفه ای بروی دوش دانشجویان و دانش  پژوهان عنوان کرد و گفت : قالب نقد کتاب  در بین دانشجویان باعث می شود تا نظرات خود را کاملا صادقانه در مورد ایده های نویسنده کتاب ارائه دهد . البته کسانی که ویراستاری می کنند بهترین نقد را می توانند انجام دهند چرا که برای انجام  ویراستاری باید ابتدا منتقد باشیم

این مدرس دانشگاه و وکیل دعاوی حقوقی در ادامه به مروری بر فصل های این کتاب پرداخت و با برشمردن ویژگی های هر فصل آنرا جداگانه مورد نقد قرار داد.

وی گفت : مروری بر فصل های کتاب و نمای کلی آن ؛ ارائه تعریف جرم از دیدگاههای قرارداد تعارضی و تعاملی نگر،بررسی روابط روانشناسی با جرم شناسی و چگونگی شکل گیری روانشناسی قضایی و روانشناسی جنایی از جمله بخش های فصل اول این کتاب است.

وی افزود : در فصل دوم این کتاب  به علت روابط تنگاتنگ روانشناسی ،زیست شناسی ،نظریه های روانی ،زیست شناختی با بررسی نقش عوامل ژنتیک ،بررسی زیست شیمیایی و ... صورت گرفته و در نهایت جرم در چارچوب شخصیت با تاکید بر ابعاد شخصیت مورد بحث و برررسی قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه روانشناسی شهادت ،شهود و نقش روانشناسی در دادگاه در این کتاب به خوبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اظهار کرد: مساله پیشگیری از جرم به موازات مفاهیم پیشگیری اولیه ،ثانویه و ثالث بهداشت روانی مطرح شده است.

در ادامه این برنامه دانشجویان منتقد مهدی منصوری و مرتضی شریعتی به طرح دیدگاههای خود در زمینه این کتاب پرداختند

گفتنی است جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی برنامه های نقد و بررسی کتب حوزه علوم انسانی را در برنامه دارد و تاکنون چندین دوره از این برنامه ها را برگزار نموده است . نقد و بررسی کتاب روانسناسی جنایی تالیف خانم دکتر پریرخ دادستان موضوع برنامه اخیر مطالعاتی جهاد دانشگاهیآذربایجان غربی بود.