مدیر مرکز خدمات تخصصی قارچ‌های خوراکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی:

پروش قارچ سودآور، اشتغال آفرین و کمک کننده به منابع آبی کشور است

۰۱ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۵:۴۷ کد : ۷۱۸۳۱ آموزش و کارآفرینی
مدیر مرکز خدمات تخصصی قارچ‌های خوراکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: در صورت داشتن دانش کافی، پروش قارچ می‌تواند سودآور، اشتغال آفرین و کمک کننده به منابع آبی کشور باشد. با ایجاد تنوع استفاده از نژادهای قارچ های خاص (اگزوتیک)، در صورت داشتن استراتژی مناسب فروش، درآمد واحدهای پرورش قارچ‌های خوراکی افزایش یافته و به پایدار شدن اشتغال کمک می‌شود.
پروش قارچ سودآور، اشتغال آفرین و کمک کننده به منابع آبی کشور است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر جواد جانپور با بیان این مطلب افزود: نیاز به فضای کم در مقایسه با دیگر محصولات کشاورزی، نیاز به سرمایه گذاری اولیه مناسب، باردهی سریع محصول، راندمان بیولوژیکی بالا، امکان کشت در فضای بسته، امکان صادرات محصول و امکان تهیه‌ مواد اولیه در داخل کشور از مزایای پرورش قارچ های خوراکی و خاص است.

وی با اشاره به اینکه تولید قارچ‌های خوراکی مختلف (دکمه‌ای و خاص) را می‌توان در سطوح خانگی، بصورت سرگرمی در کنار آموزش زیست شناسی قارچ‌های خوراکی به دانش آموزان و تامین بخشی از نیاز پروتئین خانواده، به شکل صنعتی جهت مصارف تجاری انجام داد، بیان کرد: قارچ‌های خوراکی قابلیت تولید محصولات فرآوری شده متنوعی همچون ترشی، مربا، شوری، قارچ بلنچ، منجمد، پودر قارچ، کالباس، برگر، کنسرو و یا سایر فرآورده‌های دیگر را برای نگهداری طولانی مدت دارند.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، ایران را کشور نوپایی در زمینه تولید قارچ‌های خاص (اگزوتیک) دانست و تصریح کرد: ایران هفتمین رتبه‌ تولیدکننده قارچ در بین کشورهای تولید کننده قارچ جهان را کسب کرده است. کشورهای زیادی نظیر لهستان، هلند و چین با گسترش صنعت قارچ خود توانسته‌اند، ارزآوری قابل توجهی را برای خود ایجاد کنند. متأسفانه کشور ما  هنوز به مرحله‌ای از تولید و بازاریابی نرسیده  که بتواند صادرات گسترده‌ای را به خود اختصاص دهد. همچنین عمده تولید قارچ خوراکی در کشور (بیش از 98 درصد)، قارچ خوراکی دکمه‌ای است که می‌تواند فرصت مناسبی برای فعالان این حوزه برای تولید قارچ‌های خوراکی خاص در کشور محسوب شود.

به گفته جانپور، صنعت قارچ می‌تواند سوددهی بسیار بالایی داشته باشد. از مزایا کشت قارچ های خاص (اگزوتیک) نسبت به قارچ خوراکی دکمه‌ای می‌توان به عدم نیاز به خاک پوششی، استریل بودن بسترهای کشت، عدم استفاده از کودهای حیوانی در تولید بستر کشت، استفاده از ضایعات کشاورزی و گیاهی و بدلیل دوره رشد کوتاه‌تر، راندمان بالاتر در استفاده از آب را اشاره نمود.

مدیر مرکز خدمات تخصصی قارچ‌های خوراکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با توجه به مزایای پرورش کشت قارچ، در راستای آشنایی دانشجویان با محیط‌های کسب و کار و همچنین افزایش همگرایی بین دانشگاه فردوسی مشهد و جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مرکز خدمات تخصصی فناوری تولید قارچ‌های خوراکی این سازمان با مشارکت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد و گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ های صنعتی، کارگاه آموزشی "آشنایی با پرورش و تولید قارچ­های خوراکی (دکمه ای و خاص)" را برگزار کرد. همچنین مرکز خدمات تخصصی فناوری تولید قارچ های خوراکی در نظر دارد در آبان ماه سال جاری کارگاه آموزشی دیگری بصورت تئوری و عملی نیز برگزار نماید.


نظر شما :