نقش‌آفرینی مرکز افکارسنجی جهاددانشگاهی در ارزیابی مردم از مدیران استانی/ تجلیل از سه طرح برتر نظرسنجی ایسپا

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۷:۰۴ کد : ۷۱۵۹۶ فرهنگی تاپ خبر
سه طرح برتر نظرسنجی شعب مرکز افکارسنجی جهاددانشگاهی(ایسپا) در مراسم اختتامیه دومین جشنواره «تحقیقات شعب ایسپا» معرفی و تجلیل شدند.
نقش‌آفرینی مرکز افکارسنجی جهاددانشگاهی در ارزیابی مردم از مدیران استانی/ تجلیل از سه طرح برتر نظرسنجی ایسپا

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه، مراسم اختتامیه دومین جشنواره «تحقیقات شعب ایسپا» با حضور دکتر حسن مسلمی‌ نائینی رییس جهاددانشگاهی، دکتر مصطفی زمانیان رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و جمعی از مدیران جهاددانشگاهی و حضور برخط روسای شعب ایسپا در استان‌ها برگزار شد.

دکتر مسلمی‌نائینی، رییس جهاددانشگاهی با اشاره به ۲۳ سال تلاش مستمر و پیوسته مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) بیان کرد: ایسپا تاکنون طرح‌های خوبی اجرا کرده است، ازجمله سال گذشته در رابطه با انتخابات نظرسنجی دقیقی ارائه کرد تا رفتار انتخاباتی و فرهنگ سیاسی مردم به دولت انعکاس داده شود.  

وی بابیان اینکه علم، ایمان، امید، جوانگرایی و تلاش خستگی‌ناپذیر از ویژگی‌های جهاددانشگاهی است، تصریح کرد: با کمک قشر نخبه کشور، پیمایش‌های عالمانه و دقیقی در مرکز افکارسنجی جهاددانشگاهی انجام‌شده است. ازاین‌رو نقش آمار در تصمیم‌گیری‌ها اهمیت دارد و باعث گفت‌وگوی عالمانه و اقدام دقیق می‌شود. بنابراین امیدوارم بودجه خاصی برای این امر اختصاص یابد تا طرح‌های خویش‌فرمایی به‌جای کارفرمایی و سفارشی انجام شود. 

همچنین اطلاعات جمع‌آوری‌شده در راستای اجرای پیمایش‌ها، محرمانه و منصفانه بوده و تلاش شده سوگیری انجام نشود. 

ارزیابی مدیران استان‌ها از نگاه مردم
رییس جهاددانشگاهی در ادامه اظهار کرد: برخی از مسئولان استانی از ما خواسته‌اند که اولویت‌های استان‌ها را به آن‌ها بشناسانیم. به‌طور مثال در سفر اخیر که به استان آذربایجان غربی داشتیم، سیب با ۱۸ درصد مصرف آب، بیشترین محصول این استان را شامل می‌شود و نیمی از محصول سیب به‌صورت زیردرختی است، درحالی‌که گردو یک درصد نیاز به آب دارد و تغییر محصول در این استان نیاز به فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی مردم دارد.

دکتر مسلمی نائینی افزود: ارزیابی مدیران استان‌ها از نگاه مردم یکی از مطالبات دولت است تا در این زمینه بتواند سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی درستی داشته باشد و مرکز افکارسنجی جهاددانشگاهی می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد.

اهمیت افکارسنجی و اجرای پروژه‌های امیدآفرینی در کشور

در ادامه دکتر مصطفی زمانیان، رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با تأکید بر اهمیت افکارسنجی و اجرای پروژه‌های امیدآفرینی در کشور گفت: مهم‌ترین پروژ‌ه‌هایی که باید اجرا شود، هم‌آفرینی برای خلق تصویر آینده ایران است. جامعه نخبگانی و مؤثر کشور باید بسیج شوند تا این ظرفیت را ایجاد کنند.

وی افزود: چشم‌انداز جامعه ایرانی با ابلاغ درست نمی‌شود و ناگزیر از اتخاذ یک رویکرد اجتماعی برای خلق تصویر آینده ایران هستیم و در این مسیر ۱۷ گروه اعم از جامعه دانشگاهی، روحانیت، نوجوانان، هنرمندان، ورزشکاران ... شناسایی شده است و برای اجرای این پروژه به نهاد قدرتمندی، چون ایسپا نیاز داریم.

رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با تاکید بر نقش مراکز افکارسنجی در اقتصاد و صنعت خاطرنشان کرد: امروز ایالات‌متحده بیشترین درصد استفاده از این ظرفیت در حوزه صنعت را داراست و هرروز بر ظرفیت این  بخش در دنیا افزوده می‌شود. باید بدانیم که حوزه افکارسنجی بخش قابل‌توجهی از اقتصاد آینده است. همچنین در سال‌های آینده ایسپا می‌تواند به اقتصاد جهاددانشگاهی نیز کمک کند و سهم تولید اقتصاد را در این نهاد در دست بگیرد. 

دکتر زمانیان در ادامه با اعلام آمادگی و استقبال از همکاری با ایسپا جهاددانشگاهی عنوان کرد: شما بخشی از زنجیره صنعت قدرتمند است و به‌عنوان بخشی از دولت علاقه‌مندین با شما به‌عنوان بخشی از سربازان پرقدرت افکارسنجی همکاری کنیم.

وی در ادامه سخنانش خطاب به دست‌اندرکاران ایسپا گفت: به اقتضای مسائل روز، میدان را به زبان ساده‌تر پیاده کنید و ما نیز آماده کمک به شما هستیم. همچنین علاوه بر مسائلی که ما در دولت داریم یک سری مسائل در جامعه هست که شما می‌توانید در جامعه شناسایی کرده و به ما معرفی کنید تا در دستورکار قرار گیرد.

نظرسنجی پرکردن خلأ میان جامعه و حکومت است

دکتر حسن فارسی معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی نیز در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه ایسپا یکی از رویش‌های نهاد انقلاب جهاددانشگاهی است، گفت: نظرسنجی در ایران، نسبت به سابقه جهانی، جوان‌تر است و مسئولان کشورمان اغلب نسبت به نظرسنجی خوش‌استقبال و بدبدرقه هستند و به‌سختی آن را لحاظ می‌کنند. 

وی بابیان اینکه نظرسنجی پرکردن خلأ میان جامعه و حکومت است و با نظرسنجی، جامعه احترام به خود را احساس خواهد کرد، گفت: بنابراین انتظار داریم ایسپا قدرتمندتر و مؤثرتر از گذشته باشد، دقت در اجرای پروژه را موردتوجه قرار داده و شعب از تجربیات ستاد استفاده کنند.
دکتر فارسی ادامه داد: نمایندگان مجلس دوازدهم برای احصای اولویت‌های جدید کشور به ظرفیت ایسپا توجه کنند، چراکه ظرفیت‌های منحصربه‌فردی دارد و می‌تواند در ریل‌گذاری چهار سال آینده کشور مؤثر باشد.

رصد تغییر و تحولات جامعه
در ادامه، ابراهیم شیرعلی رییس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در بخش دیگری از این مراسم با تأکید بر برقراری عدالت و توازن در کشور گفت: اغلب پیمایش‌ها و نظرسنجی‌های ملی به‌مثابه یک عامل بریان‌ساز و پیشران عمل‌نکرده و در نظام دانشی به بخشی از گفتمان علمی تبدیل نشده است. بیش از دو دهه تحقیقات علمی به‌صورت نظام‌مند از سوی مراکز افکارسنجی دولتی و غیردولتی در حال انجام است، اما باوجود توجه مراکز بر کارکرد پیمایش‌ها در نظام حکمرانی کشور، کمتر سطوح محلی و استانی موردتوجه قرارگرفته است و در کمتر مواردی، قابلیت تعمیم‌پذیری به استان‌ها رادارند.

وی بابیان اینکه شاهد کنارگذاری موضوعات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در سطح منطقه و استان هستیم، افزود: درواقع دچار تمرکزگرایی و نا ترازی در اجرای طرح‌های نظرسنجی و پیمایشی در کشور هستیم و در عمده کار‌ها مسائل منطقه‌ای غایب است و اغلب، ۳۱ استان با طرح مسئله‌ای واحد موردبررسی قرارگرفته‌اند. در چنین فضایی مجموعه جهاددانشگاهی توانسته است با شبکه‌سازی و گسترش نظرسنجی و پیمایش‌های ملی در ۳۱ استان با محوریت قرار دادن تمام شهر‌ها و روستا‌ها تا حدودی این ناترازی را جبران و به سیاست برنامه‌ریزی کمک کند.

شیرعلی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ ایسپا توانست ۴۴ طرح را در ستاد انجام دهد و در این راستا ۹۵ هزار پرسشنامه تکمیل شد. باوجود تمام محدودیت‌ها در طرح‌های نظرسنجی و پیمایش‌های اجتماعی جهاددانشگاهی و ایسپا ۲۳ سال است، این کار‌ها را انجام می‌دهد. هدف ایسپا انعکاس صدای جامعه و رصد تغییر و تحولات جامعه است تا به حکمرانی کمک کند و این اهداف در استان‌ها نیز موردتوجه است. هدف این جشنواره نیز توانمندسازی شعب و کمک به‌نظام سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی است.

شیرعلی با ارائه گزارشی از روند اجرای این جشنواره بیان کرد: در اولین جشنواره که در سال ۱۴۰۰ برگزار شد، ۷۰ اثر از ۳۰ استان به دبیرخانه ارسال‌شده بود و امسال در دومین دوره جشنواره تحقیقات شعب ایسپا، ۹۱ اثر به دبیرخانه ارسال و فرایند داوری انجام شد و پس از داوری‌های اولیه، مرحله دوم انجام گرفت و درنهایت ۲ طرح برگزیده و یک طرح شایسته تقدیر شناخته شد و در این راستا، بیشترین تعداد اثر از استان‌های لرستان با ۲۸ اثر و خراسان رضوی با ۱۸ اثر ارسال‌شده است.

رییس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) گفت: باعث خرسندی است که بعد از ۲۳ سال مرکز ایسپا توانسته به‌عنوان مرجع منصف و بی‌طرف افکار مردم جمهوری اسلامی ایران را رهبری کند و پیمایش‌های مختلف در سطح ملی را انجام دهد.

تجلیل از برگزیدگان و رونمایی از سامانه مستندسازی ایسپا
در پایان این مراسم  از مینا جلالی و الهام ترکشی از ایسپا شعبه استان اصفهان، سیده معصومه بخشی از ایسپا استان لرستان به‌عنوان برگزیده با اهدای تندیس و لوح تقدیر تجلیل و از محمد نیکخواه و فریده محمدی به عنوان شایسته تقدیر قدردانی شد.

همچنین در این مراسم، سامانه مستندسازی ایسپا(سما) رونمایی شد. این سامانه شامل ۳۴۰۰ پروژه اجرا شده طی ۲۳ سال است و در سرور داخلی بوده و کاملاً محرمانه است.

امضای تفاهم‌نامه همکاری میان جهاددانشگاهی و مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری نیز از بخش‌های دیگر این مراسم بود.
 


نظر شما :