رقابت ۱۰ شرکتکننده در اختتامیه رویداد ستفاتک
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد اصفهان، فراخوان رویداد ستفاتک با هدف میزبانی از تیمها و ایدههای جذاب حوزه سلامت منتشر شد تا شرکتکنندگان در این رویداد از طریق مرکز منش (مرکز نوآوری و شتابدهی جهاددانشگاهی) با زیستبوم صنعت سلامت کشور و سرمایهگذاران آشنا شده و از خدمات این مرکز بهرهمند شوند.
داوری اختتامیه رویداد ستفاتک را پوریا عادلی، علیاکبر سقایی، داوود دهقان و سعید سامانی مجد برعهده داشتند.
محمدصادق سبط الشیخ انصاری، معاون پارکها و مراکز رشد سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان جهاددانشگاهی با حضور در اختتامیه رویداد ستفاتک، اظهار کرد: بدون تعارف باید بگویم انتظار نداشتم طرحهای ارائه شده در اختتامیه رویداد ستفاتک در چنین سطحی باشد و خوشبختانه طرحهای جدید، قوی و قابل توجهی به این رویداد راه یافته بود، ازجمله مباحث هوش مصنوعی و سختافزاری در این طرحها حائز اهمیت بود.
وی با اشاره به این که رویداد ستفاتک یک رویدادی ملی است، گفت: پیشنهاد میکنم با اطلاعرسانی گسترده در سالهای آینده این رویداد به صورت جدیتر و فراتر از استان اصفهان برگزار شود. با توجه به جذابیت برخی طرحها در حوزه اقتصادی، میبایست بعد از سرمایهگذاری نیز برنامهریزی جدی برای اجرای این طرحها انجام شود. کیفیت طرحها و سطح شرکتکنندگان بسیار خوب بود، اما برای توسعه و تکمیل به سرمایهگذاران بیشتری نیاز است.
این پژوهشگر با تأکید بر ضرورت استمرار رویداد استفاتک در سالهای آینده، افزود: این رویداد با برند یا نام ستفاتک یا حتی نامهای جدید دیگر میتواند ادامه یابد. اگر با عنوان رویدادی که در حوزه سلامت دیجیتال فعال است به کار خود ادامه دهد و در سطح کشور تثبیت شود، به یک میعادگاه علمی و اقتصادی مهم برای ایرانیان تبدیل خواهد شد. به دنبال آن، بر مسئله ارتباط با سرمایهگذار و صنعت و در نتیجه آن بر بحث اشتغالزایی پایدار یا اقتصاد دانشبنیان نیز تأثیری عمیق خواهد گذاشت.
سبط الشیخ انصاری گفت: خواستهام برای ارتقا و تعالی ستفاتک توقع بیجایی نیست، چراکه استان اصفهان موقعیت و ظرفیت خاصی دارد و جهاددانشگاهی اصفهان نیز بسیار باسابقه است. بنابراین، میتوان انتظار داشت که با قدرت و کیفیت بیشتر عمل شود، البته میگویم طرحها و برنامهها تا همین جا هم بسیار درخور اعتنا بود.
وی درباره داوری رویداد نیز خاطرنشان کرد: داوران در حوزههای مختلف علمی و تخصصی و اقتصادی و کسبوکار آگاهی داشتند، بهنظرم این ترکیب داوری از نکات مثبت رویداد محسوب میشود. من پرسشهای مطرح شده از سوی داوران را شنیدم و بهگمانم مسائل اساسی و منطقی گفته شد، در عین حال که با رشد رویداد میتوان از داوران متنوعی استفاده کرد، اما بهطورکلی باید بگویم که داوری استاندارد بود.
معاون پارکها و مراکز رشد سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان جهاددانشگاهی در پایان صحبتهای خود، یادآور شد: سلامت دیجیتال موضوع خوبی است و به نظرم باتوجه به مزیتهای رقابتی استان اصفهان با توجه جدی به آن شود و رویدادهای متنوعی در این استان شکل گیرد، البته این چنین رویدادهایی در کشور وجود دارد، اما خوب است که به جنبههای مغفول مانده توجه جدیتری شود، در عین حال که کار عمده رویداد قطعاً پس از اختتامیه شروع خواهد شد.
همچنین هومن سراج، مدیر مرکز ستفا جهاددانشگاهی واحد اصفهان در این رویداد، اظهارکرد: مرکز منش جهاددانشگاهی با هدف ارائه تسهیلات، کمک به عرضه ایدههای نو، پرورش و استمرار فعالیتهای نوآورانه، حمایت از تجاریسازی و فروش محصولات در عرصه سلامت دیجیتال راهاندازی شده است.
وی افزود: تیمها و ایدههای منتخب نهایی در رویداد ستفاتک امکان استقرار در دفاتر فیزیکی و مجازی مرکز منش را دارند و در حوزههای پیشبینیشده مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
پوریا عادلی از داوران رویداد ستفاتک و متخصص رادیوتراپی آنکولوژی نیز گفت: ستفا جهاددانشگاهی واحد اصفهان با توجه به رسالت خود مبنی بر کشف ایدهها و ایجاد بستر مناسب برای توسعه آنها، زمینه برگزاری این رویداد را فراهم کرد و امروز، داوری راهیافتگان نهایی به این رویداد، یعنی ستفاتک انجام شد.
وی با اشاره به این که از طرحهای ارائه شده امروز، حوزه سلامت و سرطان بسیار به چشم میخورد، افزود: بیشتر طرحها یا شاید همگی آنها بهنوعی با سلامت ارتباط داشت. این مسئله را باید بازتابی از اهمیت سلامت و درمان برای مردم ما دانست، همچنین انعکاسی از اهمیت حوزه یاد شده در بازار یا بهطورکلی عرصه اقتصاد است. ضمناً در این بررسی باید به زیرساختهای سلامت در کشورمان نیز نگاه کرد.
عادلی اهمیت پیوند سلامت و تکنولوژی را یادآور شد و اظهار کرد: استقبال شرکتکنندگان از این حوزه به ما و مسئولان کشور یادآوری میکند که نباید از عرصه متنوع سلامت و تکنولوژی به سادگی عبور کرد. در این مسیر، به ویژه توجه به هوش مصنوعی ضرورت بسیار دارد. آن هم در زمانهای که در همسایگی ما کشورهای کوچک برای خودشان وزارت هوش مصنوعی تعریف میکنند، ما در این حوزه عقب هستیم و تا امروز نگاهمان به هوش مصنوعی غالباً تزیینی بوده است. باید دیدمان را عوض کنیم و دستکم یک سازمان مستقل به این دنیای جدید و مهم اختصاص بدهیم.
وی به زیرساختهای درخور توجه ایران در حوزه سلامت اشاره و تصریح کرد: در قلمرو سلامت نیز باید بتوانیم نگاهی واقعبینانه داشته باشیم تا به سوی پیشرفت برویم. در حال حاضر، سلامت و تکنولوژی بهطور ناخواسته و بدون برنامهریزی قبلی ادغام شده است. باتوجه به این مسئله باید به حوزه سلامت و تکنولوژی ورود کنیم و منظم، هدفمند و هوشمندانه برنامهریزی داشته باشیمف درواقع این قلمرو باید بهطور بهویژه بدر بخش خصوصی توسعه یابد.
عادلی با بیان این که بیشتر شرکتکنندگان در این رویداد جوان بودند، توضیح داد: طرحهای ارائه شده در مراحل متعددی از ایده تا محصول نهایی به این رویداد آمده بودند. یکی از دشواریهای داوری به همین مسئله مربوط میشد. در پایان، از گروهی حمایت خواهد شد، اما باید توجه داشت که در مسیر داوری، نکتهها و ایدههای قابلتوجه و ارزشمندی به طراحان گفته شد که کم از حمایت مادی ندارد. صحبتهای داوران را میتوانم بهتر از هر حمایت مالی دانست، راهنمایی حاضران برای تعیین بازارهای هدف یکی از آن مسائل بود که برای افراد روشن کردیم.
وی درباره معیارهای داوری این رویداد نیز توضیح داد: در چنین رویدادهایی بحث اقتصادی حائز اهمیت است، نوبودن و توجیهپذیری اقتصادی آن هم برای ما مهم بود. تعیین جامعه هدف مشخص و تعریف شده برای طرح نیز مسئلهای بسیار اساسی به شمار میرفت. نوع کمک به افراد با توجه به تفاوتهایی که بینشان وجود داشت، متفاوت خواهد بود. برخی به حمایت مالی نیاز داشتند، اما گروهی در بازاریابی نیازمند توصیه و راهنمایی بودند.
این داور خاطرنشان کرد: نکته مهمی که طراحان یا شرکتکنندگان این رویدادها همواره باید در نظر داشته باشند، بررسی عرضه و تقاضا در بازار است. نباید صرفاً به دنبال سازمان یا نهاد خاصی باشند که از آنها حمایت کند. باید بدانند که چقدر عرضه و تقاضا سرنوشتساز است. به امید آنکه طرحها و ایدههای اینچنینی رو به توسعه و تعالی داشته باشند.
سعید سامانی مجد، دانشآموخته فوق دکترای مهندسی محیط زیست و یکی دیگر از داوران رویداد ستفاتک درباره طرحهای شرکتکننده در این رویداد، گفت: طرحها در حوزه تجهیزات پزشکی عرضه شدند و باید بگویم که بسیار ارزشمند، جذاب و نوآورانه بودند. به ویژه به این دلیل که به حوزههای IT و ITC در حوزه سلامت تأکید ویژهای شده بود.
وی خاطرنشان کرد: انتظار ما از طرحهای ارائه شده این بود که علاوه بر بحثهای فنی و فنآورانه، به فضا و بوم کسبوکارشان نیز توجه کرده باشند. مقصود از بوم کسبوکار این است که هر مجموعه شرکتکننده بداند چگونه به ساختاری دست پیدا کند که آن ساختار حامی تولید فنی و تجهیزاتی دستگاهها باشد. ایجاد بازاری که هم برای طراح و هم برای کشورمان ثمربخش باشد نیز دارای اهمیت است.
این پژوهشگر تأکید کرد که بیشتر طرحهای حاضر در اختتامیه قابلیتهای یاد شده را داشتند و توضیح داد: البته همه طرحها به حمایتهای فکری، خدماتی و تسهیلاتی برای پیشبرد کارشان نیازمندند. امیدواریم که با گستردگی و تنوع چنین رویدادهایی صاحبان طرح و ایده بتوانند به توسعه و رشد بیشتر دست یابند.
سامانی مجد با اشاره به اینکه در حوزه طراحی بوم کسبوکار و در توسعه محصول تجربیات متنوعی دارد، گفت: انتقال تجربیات من و دیگر داوران در قالب اختتامیه این رویداد اتفاق مهمی بود که امروز رخ داد. در واقع، جلسه امروز صرفاً آیین اختتامیه و داوری نهایی نبود، بلکه برای توسعۀ محصول و کسبوکار مباحث خوبی به طراحان انتقال یافت با این امید که تأثیری عمیق بر توسعۀ کارشان داشته باشد.
وی درباره معیارهای داوری نیز اظهار کرد: جنبههای فنی و همپای آن تجاریسازی برای ما اهمیت ویژهای داشت. اینکه کسی بتواند با هوشمندی دو جنبه یاد شده را ترکیب کند، مهم بود. بنابراین، بعد فنی یک محصول مهم است، اما ارزشآفرینی و خلق ثروت برای آن نیز نباید فراموش شود. زیرا بدون ایجاد ثروت، توسعه و رشد محصول رخ نمیدهد. توسعه و ارائه محصولات در عرصه بینالملل هدف مهم دیگری است که این مجموعه در نظر داشت.
نظر شما :