استاندار آذربایجان غربی:
جهاددانشگاهی برای روانسازی فعالیتهای گمرکی در پایانههای مرزی راهکار علمی ارایه کند/ آمادگی این نهاد برای تغییر الگوی کشت در این استان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی در نشست مشترک با دکتر حسن مسلمی نائینی گفت: جهاددانشگاهی میتواند با استفاده از توان علمی خود در حوزه روانسازی فعالیتهای گمرکی، در پایانههای مرزی استان مسئله شناسی کرده و بر اساس اولویتها راهکارهای لازم را ارائه دهد.
محمدصادق معتمدیان با اشاره به ظرفیت علمی جهاددانشگاهی گفت: از جهاددانشگاهی برای اجرای طرحهای احیای دریاچه ارومیه دعوت میکنیم.
وی در ادامه گفت: مرزهای مشترک با کشورهای همسایه و تجارت بینالملل، ازجمله پیشرانهای توسعه استان بوده و با توجه به وجود ۲۵ درصد پایانه مرزی کشور در آذربایجان غربی، روانسازی فعالیتهای گمرکی در مرزهای استان ضروری است.
استاندار آذربایجانغربی به مشکلات زیستمحیطی دریاچه ارومیه نیز اشاره کرد و افزود: به دلیل مدیریت نادرست مصرف آب در حوزه کشاورزی و تولید محصولات غیراستراتژیک و کشت گیاهان پر آب بر باارزش افزوده کم، شاهد مشکلات به وجود آمده برای دریاچه ارومیه هستیم.
معتمدیان همچنین بر ضرورت فرهنگسازی برای تغییر الگوی کشت و کاشت گیاهان کم آب بر باارزش افزوده بالا در راستای افزایش درآمد کشاورزان نیز تاکید کرده و یادآور شد: ستاد احیای دریاچه ارومیه در کنار دعوت از تمامی اساتید و فعالان دانشگاهی، از جهاددانشگاهی کشور نیز به دلیل داشتن امکانات علمی و آزمایشگاهی و رویکرد جهادی این مجموعه در راستای ارائه طرحهای لازم در جهت احیای دریاچه ارومیه دعوت میکند.
آمادگی جهاددانشگاهی برای تغییر الگوی کشت و تولید گیاهان دارویی کم آب در آذربایجانغربی
رییس جهاددانشگاهی در این نشست با اشاره به اینکه رهبر انقلاب جهاددانشگاهی را مولود مبارک انقلاب و یکی از برکات اصیل خودباوری ملی میدانند، تصریح کرد: آنگونه که باید اقدامات و عملکرد جهاددانشگاهی از اول انقلاب به جامعه نشان داده نشده است.
وی با تاکید به اینکه جهاددانشگاهی با تمیه بر اصل علم، ایمان، تلاش و خستگیناپذیری کارهای بزرگی انجام داده است، اظهار کرد: جهاددانشگاهی بهدرستی شعار "ما میتوانیم"را تحقق بخشیده است.
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه بسیاری از تجهیزاتی که در دفاع مقدس نداشتیم را جهاددانشگاهی تولید کرده است یادآور شد: راهاندازی مجدد خط تولید موشک کاتیوشا؛ ساخت مینهای هوایی؛ بهینهسازی و بهروز کردن سیستم ناوبری هواپیماهای شکاری اف ۵؛ رمزگشایی از مخابرات دشمن و کسب اطلاعات از امکانات و آرایش دشمن با ساخت پهباد شناسایی برد کوتاه برخی از دستاوردهای جهاددانشگاهی در این ایام است.
دکتر مسلمی نائینی بابیان اینکه در حوزه پزشکی کارهای بزرگی انجامشده که اقدامات زندهیاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی بنیانگذار پژوهشگاه رویان و سلولهای بنیادی نمونهای از این افتخارات هستند گفت: زمانی برای برگزاری کنفرانس در حوزه سلولهای بنیادین به ایران داده نمیشد، اما با توکل بر خدا و اقدامات پژوهشکده رویان هرساله شاهد برگزاری این کنفرانس در ایران هستیم و ۲۷اردیبهشت سال جاری نیز سومین کنگره بینالمللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا) با همکاری پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان آذربایجان غربی در شهر ارومیه برگزار میشود.
وی بابیان اینکه از سراسر دنیا برای درمان ناباروری به ایران مراجعه میکنند، افزود: تاکنون بالغبر ۴۰هزار کودک در مراکز ناباروری جهاددانشگاهی کشور متولدشدهاند که این نشان از همت جهاددانشگاهی در حوزه درمان ناباروری است.
وی بابیان اینکه یکی از ویژگیهای برجسته جهاددانشگاهی تحقیق و پژوهش بالینی است، خاطر نشان کرد: در حوزه فنی و مهندسی نیز بسیاری از تجهیزات نفت از جمله ساخت دکل نفتی و متههای حفاری توسط جهادگران جهاددانشگاهی ساخته میشود.
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به ظرفیتهای علمی و آزمایشگاهی این مجموعه، گفت: جهاددانشگاهی میتواند در تولید نهالهای مقاوم گردو و پسته در راستای تغییر الگوی کشت، تولید گیاهان دارویی کم آب بر و ارائه فعالیتهای آزمایشگاهی در پایانههای مرزی آذربایجانغربی فعالیت کند.
نظر شما :