رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح کرد

همکاری با جهاددانشگاهی بسیاری از تنگناهای دولتی را برطرف می‌کند

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۲:۳۷ کد : ۷۱۴۷۰ پژوهش و فناوری
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه همکاری و تعامل یک فرصت مغتنم است، اظهار کرد: سازمان‌ها و دانشگاه‌های مختلف با همکاری جهاددانشگاهی می‌توانند بسیاری از تنگناهای دولتی را برطرف کنند.
همکاری با جهاددانشگاهی بسیاری از تنگناهای دولتی را برطرف می‌کند

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حسین قناعتی با حضور در پژوهشکده فناوری‌های زخم و ترمیم بافت یارا با دکتر مسعود حبیبی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و اعضای هیات‌علمی این مجموعه دیدار کرد.

دکتر قناعتی در این دیدار بر ضرورت همکاری و استفاده از ظرفیت سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در حوزه مطالعات پژوهشی و برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت تاکید کرد. همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران مبنی بر واگذاری مدیریت بیمارستان اسلام‌شهر متعلق به این دانشگاه است، ابراز آمادگی کرد.

وی افزود: ساختار جهاد دانشکاهی نسبت به مجموعه‌های دولتی متفاوت است؛ به نحوی که مشکلاتی که در مجموعه‌های دولتی وجود دارد در نهاد جهاد دانشگاهی وجود ندارد.

دکتر قناعتی با بیان اینکه تعامل و همکاری سبب برطرف شدن بسیاری از مشکلات می‌شود، افزود: سازمان‌ها و دانشگاه‌های کشور با همکاری جهاد دانشگاهی می‌توانند بسیاری از بسترها را سریع‌تر و قوی‌تر پیش‌ببرند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سازمان‌ها و دانشگاه‌های مختلف با همکاری جهاد دانشگاهی می‌توانند بسیاری از تنگناهای دولتی را برطرف کنند.

اعلام آمادگی همکاری با سازمان جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر ضرورت همکاری و تعامل میان مجموعه‌های مختلف اظهار کرد: بسیاری از مشکلات با تعامل و همکاری برطرف می‌شود. دانشگاه علوم پزشکی تهران آمادگی دارد با سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران همکاری کند. به طور قطع، همکاری‌های مشترک سبب اتفاقات بزرگ می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در این دیدار اظهار کرد: اگر خواهان استمرار موفقیت دانشگاه‌های تراز اول کشور هستیم باید نگاه مدیریتی را تغییر دهیم. دانشگاه‌ها با چالش‌های متعددی روبرو هستند؛ به طور مثال، صدور مجوز ساخت یک بنا در دانشگاه چندین ماه زمان می‌برد و سبب افزایش قیمت تمام شده ساخت یک بنا می‌شود؛ چرا که از زمان ثبت درخواست تا صدور مجوز ساخت، قیمت تجهیزات گران می‌شود.

وی با بیان اینکه «زمان» ستون چهارم مدیریت به حساب می‌آید، افزود: زمان یک فرصت مغتنم است و هنگامی که فرصت طلایی را از دست دهیم، توانایی احیای این زمان را نداریم.

قناعتی با بیان اینکه اقتصاد از اهمیت فراوانی در حوزه نوآوری برخوردار است، خاطرنشان کرد: به طور قطع، نوآوری از جایگاه ارزشمندی برخوردار است و اگر نتوانیم نوآوری خلق شده را وارد بازار جهانی کنیم عمل انجام شده بی‌فایده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه اجلاس روسای دانشگاه‌های ایران و روسیه در سال گذشته برگزار شد، اظهار کرد: روسای دانشگاه‌های روسیه از دستاوردهای ایران شگفت‌زده بودند و پرسش «چگونه با وجود تحریم‌ها توانسته‌اید به موفقیت‌ دست یابید؟» را مطرح کردند. ما می‌توانیم محصولات تولیدی کشور را به روسیه صادر کنیم و ارزآوری داشته باشیم.

وی با بیان اینکه ارتباط صنعت و دانشگاه حائز اهمیت است، افزود: من از یک استارت‌آپی در سفر به چین بازدید کردم. این شرکت، یک پل برای ارتباط میان صنعت و دانشگاه بود. این شرکت استارت‌آپی، نیاز صنعت در بخش نیروی انسانی را بررسی می‌کرد و دانشجویان دانش‌آموخته را با توجه به تقاضای آنها برای اشتغال معرفی می‌کرد.

قناعتی با بیان اینکه ربات جراح «سینا» در دانشگاه علوم پزشکی تهران ساخته شده، ادامه داد: بررسی‌ها بیانگر این است ربات جراح «سینا» نسبت به نمونه خارجی آن یعنی «داوینچی» با کیفیت‌تر است. دانشگاه علوم پزشکی تهران توانسته است ۱۰ ربات جراح سینا به فروش برساند و امکان فروش بیشتر این ربات وجود دارد.

وی با اشاره به ضرورت همکاری میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و سازمان جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: من از سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران می‌خواهم با معاونت‌های پژوهشی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران ارتباط داشته باشد. اگر سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه نگارش مقاله همکاری داشته باشد، برای هر مقاله پژوهشی، مبلغ ۲۰ میلیون تومان به سازمان جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخت می‌کنیم.

قناعتی با اشاره به اهمیت آموزش گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران آمادگی دارد که در دوره‌های آموزشی کوتاه مدت سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران شرکت کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه «جهش تولید با مشارکت مردم» به عنوان شعار سال ۱۴۰۳ انتخاب شده، افزود: ما در سال جاری توانسته‌ایم ۲۰ محصول وارد بازار کنیم. دانشگاه علوم پزشکی تهران توانسته است پارک علم و فناوری «شهید سلیمانی» که بزرگترین پارک علم و فناوری در خاورمیانه است، احداث کند. اگر جهاد دانشگاهی خواهان ایجاد یک مجموعه تحقیقاتی است دانشگاه علوم پزشکی تهران آمادگی دارد که پذیرای این نهاد در پارک علم و فناوری شهید سلیمانی باشد.

قناعتی ادامه داد: ما در دانشگاه علوم پزشکی تهران در نظر داریم دانشکده فناوری‌های نوین این مجموعه آموزشی را در پارک علم و فناوری شهید سلیمانی احداث کنیم. وسعت این پارک معادل ۱۷ هزار متر است و با ۸۰۰۰ متر زمین وقفی که به تازگی گرفته‌ایم مساحت شهرک علم و فناوری شهید سلیمانی افزایش می‌یابد و به ۲۵هزار متر می‌رسد.

وی با بیان اینکه دانشگاه «سبطین» را در شهر کربلا ایجاد کردیم، افزود: دانشگاه سبطین، شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران است. من از سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران می‌خواهم چند کنگره علمی در دانشگاه سبطین برگزار کند. حدود ۱۸ ماه از حیات دانشگاه سبطین می‌گذرد و دستاوردهای مهمی طی این مدت حاصل شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره دانشجویان دانشگاه سبطین گفت: حدود ۶۰۰ دانشجو در این مرکز آموزشی تحصیل می‌کنند.

قناعتی درباره ساخت مرکز تخصصی دندانپزشکی در دانشگاه سبطین گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران در نظر دارد یک مرکز تخصصی دندانپزشکی به مساحت ۹۰۰۰ متر در کشور عراق احداث کند. من به مسئول احداث مرکز تخصصی دندانپزشکی در کشور عراق ابلاغ می‌کنم که با سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران همکاری داشته باشد.

وی با بیان اینکه بیمارستان ۴۳۰ تخت‌خوابی اسلامشهر را آماده راه‌اندازی کرده‌ایم، افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران آمادگی دارد در زمینه ارائه خدمات در بیمارستان اسلام‌شهر با جهاد دانشگاهی همکاری داشته باشد و مدیریت این مرکز درمانی را به سازمان جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران واگذار کند.

قناعتی با بیان اینکه ۵۰ هزار دانشجوی چینی در رشته گیاهان دارویی تحصیل می‌کنند، افزود: میزان صادرات گیاهان دارویی کشور چین معادل ۵ میلیارد دلار است. ایران از منظر دستیابی به گیاهان دارویی در جایگاه سوم دنیا قرار دارد؛ برآوردها حاکی از آن است که ۴۰۰۰ دانه گیاهی در کشور وجود دارد. جمهوری اسلامی ایران می‌تواند از ظرفیت گیاهان دارویی برای صادرات بهره‌برد.

وی در پایان گفت: تا زمانی که خود را تغییر ندهیم و متعهد به اصول اخلاقی نباشیم جامعه تغییر نمی‌کند. ارزش‌ها و شایسته سالاری باید در کانون توجه قرار گیرد. هدف مردم از ایجاد انقلاب اسلامی به روی کار آمدن ارزش‌ها بود.

پیشگامی سازمان جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در عرصه پژوهش و آموزش

دکتر مسعود حبیبی، رئیس سازمان جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در این دیدار ضمن خوشامد‌گویی به رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران وتقدیر از تلاش‌ها و شخصیت علمی ایشان اظهار کرد: جهاد دانشگاهی یک نهاد برآمده از انقلاب اسلامی است که از بدو تاسیس تا به امروز به عنایت به نیاز جامعه و انجام کار های زمین مانده ورود کرده است.

وی با اشاره به تاسیس جهاد دانشگاهی در سال‌های نخست انقلاب اسلامی گفت: در بدو تاسیس جهاد دانشگاهی، این نهاد انقلابی به موضوع انقلاب فرهنگی و بازگشایی دانشگاه ها و انجام فعالیت های فرهنگی توجه کرد،در زمان دفاع مقدس در اعزام دانشجویان به جبهه و آموزش‌های امداد و تربیت امدادگر انجام فعالیت‌های تحقیقاتی برای پشتیبانی تجهیزات رزمی و درمان بیماری‌های شیمیایی فعالیت کرده و اولین پهپاد در جهاد دانشگاهی طراحی و ساخته شد . پس از پایان جنگ، جهاد دانشگاهی به صورت جدی تر به مباحث علمی و تحقیقات و فناوری توجه کرده و دستاوردهای فراوانی به دست آورده است.

رییس سازمان جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه پژوهشکده ها و پژوهشگاه‌های متعددی در بدنه جهاد دانشگاهی وجود دارد، که دو پژوهشگاه و پنچ پژوهشکده در حوزه سلامت و پزشکی فعالیت می کند پژوهشگاه رویان، و ابن‌سینا، و پژوهشکده های سرطان معتمد بهداشت. گیاهان دارویی ،تغذیه و علوم غذایی و فن آوری های زخم و ترمیم بافت در بدنه این نهاد انقلابی فعالیت دارد‌ که بعضی از فعالیت های جهاد دانشگاهی مثل تولید سلول‌های بنیادی همواره مورد توجه رهبر معظم انقلاب بوده است .

وی ادامه داد: فعالیت‌های پژوهشی دیگر در بیش از ۳۰۰ گروه پژوهشی و مرکز خدمات تخصصی در بدنه جهاد دانشگاهی انجام می پذیرد.

حبیبی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش‌های مهارتی و آموزش عالی در حوزه پزشکی فعالیت گسترده‌ای دارد و ده‌ها دوره کوتاه مدت مهارتی در حوزه پزشکی برای فارغ‌التحصیلان طراحی و اجرا می‌شود. همچنین دوره های برای ارتقا دانش سلامت عموم جامعه مثل امداد و فوریت های پزشکی به آحاد جامعه ارائه می‌دهد.

وی افزود: ایجاد دانشکده علوم‌پایه و فن آوری های نوین پزشکی و پرداختن به تحصیلات تکمیلی از دیگر اقدامات جهاد دانشگاهی به حساب می‌آید.

دکتر حبیبی گفت: سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران همواره در اکثر فعالیت‌های فرهنگی، پژوهشی و آموزشی از پیشگامان بوده است.

معاونان و اعضای هیات‌علمی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران در دیدار به اظهار نظر پردادختند. در این دیدار تصمیم گرفته شد که قراردادی میان سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران و دانشگاه علوم‌پزشکی تهران منعقد شود.


نظر شما :