رییس سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه:
احداث «شهرک فناوری» کرمانشاه را به هاب صادرات محصولات دانش بنیان تبدیل میکند
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه دکتر مسلم حدیدی در نشست مسوولان سازمان جهاددانشگاهی استان با مدیران کمیته امداد استان، از جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد ماموریتگرا یاد کرد و افزود: اگرچه برخی ماموریتهای مشخص به جهاددانشگاهی محول شده، اما ماهیت این نهاد این است که هرجا خلاء و مشکلی در کشور و جامعه احساس کند، ورود کرده و رفع آن معضل و مشکل را ماموریت کاری خود بداند.
وی افزود: تمام تلاش این نهاد این است که بتواند مشکلی از مشکلات کشور را مرتفع کند و در این مسیر حقیقتا جهادی حرکت کرده و جهادی عمل میکند.
حدیدی به ماموریتهای هفت گانه جهاددانشگاهی اشاره و تصریح کرد: در کنار احساس تکلیفی که این نهاد در رفع مشکلات دارد، برخی ماموریتهای مشخص هم از سوی شورای انقلاب فرهنگی به این نهاد محول شده که برخی از آنها از جمله مشارکت در بحث آموزشهای تخصصی، ارتقاء فرهنگی کارآفرینی و کسب و کار و تعمیق و گسترش فرهنگی ایرانی-اسلامی با ماموریتهای کمیته امداد اشتراک دارد و امیدواریم همین اشتراک سرفصلهای کاری بتواند به گسترش همکاریهای دو نهاد و همافزایی در مسیر تحقق این ماموریتها منجر شود.
رییس سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه در ادامه در تشریح زیرساختهای این نهاد در استان، از طراحی یک اکوسیستم خبر داد و افزود: یک اکوسیستم در استان تعریف کردهایم که ۳۰ زیرساخت را در دل خود جای میدهد و مسیر حرکت این اکوسیستم و هدف غایی آن ایجاد شغل و تلاش برای حل معضل بیکاری استان است.
وی افزود: جهاددانشگاهی در چهار حوزه پژوهش و فناوری، فرهنگی، آموزشهای تخصصی و اشتغال و کارآفرینی فعالیت دارد که تمام این حوزههای کاری در مسیر ایجاد شغل فعالیت دارند.
حدیدی یکی از آسیبهای حوزه اشتغال استان را نبود آموزش کیفی و مهارت دانست و افزود: متاسفانه علیرغم فعالیت دستگاههای آموزشی بسیار در استان هنوز معضل بیکاری در کرمانشاه به قوت خود باقی است و با آسیبشناسی که در این زمینه انجام دادیم مشخص شد که آموزشهای ما از کیفیت لازم برخوردار نیستند و نمیتوانند افراد ماهر را تحویل جامعه دهند، بنابراین برای رفع این معضل با طراحی یک مسیر مشخص، افراد موفق در هر حوزه را وارد کار کرده و از آنها خواستیم کار آموزش نیروهای جدید را برعهده بگیرند.
وی افزود: در همین راستا با شرکتهای دانش بنیان وارد مذاکره شدیم و از آنها خواستیم که در زمینه آموزش نیروهای جدید وارد شده تا همین نیروهای آموزش دیده بتوانند با کسب مهارت بعدا جذب همین شرکتها شوند.
حدیدی گفت: بحث آموزش برای ایجاد اشتغال تنها یک محور کار است و محور دیگر توسعه زیرساختهاست تا بتوانیم از این طریق شرکتهای فناور و دانش بنیان بیشتری را فعال کرده و زمینه اشتغال افراد بیشتری را در استان فراهم کنیم.
وی از پیگیری راهاندازی شهرک فناوری در استان خبر داد و افزود: این شهرک یکی از الزامات توسعه فناوری در استان است که می تواند گام موثری در حوزه اشتغالزایی استان هم باشد.
وی افزود: در حال حاضر ۷۰ درصد شرکتها و واحدهای فناور و دانش بنیان تحت حمایت جهاددانشگاهی به مرحله تولید صنعتی و نیمه صنعتی رسیدهاند، اما فضایی برای توسعه فعالیتهای خود ندارند که با توجه به این ضرورت از مدتها پیش طرح راهاندازی شهرک فناوری را پیگیری کردیم و برنامه داریم در فاز اول زیرساختهای لازم را در ۵۰ هکتار از این مجموعه تامین کنیم تا زمینه استقرار شرکتها فراهم شود.
حدیدی گفت: با راهاندازی این شهرک، با توجه به موقعیت مرزی استان، زمینه صادرات هرچه بیشتر محصولات دانش بنیان فراهم شده و کرمانشاه می تواند به هاب صادرات دانش بنیان به عراق تبدیل شود.
رییس سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه راه اندازی این پروژه را منوط به تامین اعتبار بالایی دانست و افزود: در تلاش هستیم این پروژه را در لیست پروژههای دور دوم سفر رییس جمهور به استان قرار دهیم.
وی افزود: این پروژه نیاز ضروری استان است و اگر بتوانیم در این سفر مصوبه لازم برای تامین اعتبار آن را بگیریم، قطعا با راهاندازی آن شاهد اتفاقات بسیار خوبی در حوزه توسعه فناوری و اشتغالزایی استان خواهیم بود.
رییس سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه با تاکید بر همکاری همه جانبه این سازمان با کمیته امداد استان گفت: با توجه به تجاربی که در زمینه اشتغالزایی داریم، این آمادگی را داریم که به مددجویان کمیته امداد کمک کرده تا بتوانند وارد میسر شغلی شده و بتوانند هرچه سریعتر به خودکفایی برسند.
می توانیم مسیرِ «خودکفایی» مددجویان کمیته امداد را تسریع کنیم
مهدی عبدالمالکی معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی هم در این نشست با اشاره به مشکلات متعدد آموزشی در استان گفت: اولین و مهمترین مشکل حوزه آموزش در استان، ارائه آموزشهای بدون نیازسنجی در استان است.
وی افزود: متاسفانه دستگاهها و نهادهای آموزشی بدون اینکه بررسی و شناخت درستی از نیازهای حوزه آموزش داشته باشند، اقدام به ارائه برخی آموزشها کردهاند که با نیاز استان فاصله دارد.
عبدالمالکی گفت: مشکل بعدی این آموزشها بیکیفیت بودن آنهاست و متاسفانه همواره مدرسانی بکارگیری شدهاند که مهارت لازم برای آموزش را ندارند.
معاون سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه آسیب سوم را هم عدم اتصال آموزشها به بازار معرفی کرد و افزود: این امر موجب میشود حتی اگر فردی بعد از دریافت آموزشها صاحب مهارت شد و توانست محصول تولید کند، نتواند در ایستگاه پایانی کار خود، محصول را به بازار ارائه کرده و سود آن را دریافت کند که همین امر موجب شده که بازار دلالان پررونق باشد و آنها سود اصلی تولیدات را از آن خود کنند.
عبدالمالکی گفت: با توجه به این مشکلات، مرکز شتابدهی شغلی را در سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه راهاندازی کردیم تا در این مرکز به نوعی خلاءهای ذکر شده در حوزه آموزش استان را رفع کنیم.
وی افزود: در این مرکز افرادی که خود به مرحله تولید رسیده و بسیار در این مسیر خبره شدهاند، به عنوان راهبر شغلی فعالیت میکنند و کار آموزش و تربیت نیروهای جدید را برعهده دارند.
عبدالمالکی گفت: با توجه به این مشکلات، مرکز شتابدهی شغلی را در سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه راهاندازی کردیم تا در این مرکز به نوعی خلاءهای ذکر شده در حوزه آموزش استان را رفع کنیم.
وی افزود: در این مرکز افرادی که خود به مرحله تولید رسیده و بسیار در این مسیر خبره شدهاند، به عنوان راهبر شغلی فعالیت میکنند و کار آموزش و تربیت نیروهای جدید را برعهده دارند.
عبدالمالکی گفت: این مرکز بستر مناسبی برای مددجویان کمیته امداد است که بتوانند تحت آموزش قرار گرفته و در نهایت صاحب یک شغل شوند.
وی بیان کرد: حضور در این مرکز موجب تسریع در خودکفایی خانوارهای مددجو خواهد شد و ما در این زمینه آماده هرگونه همکاری هستیم.
در ادامه مدیران کمیته امداد امام(ره) استان از بخشهای مختلف سازمان جهاددانشگاهی و پارک علم و فناوری استان بازدید کردند.
معاون عمرانی استانداری: در تلاشیم «شهرک فناوری» کرمانشاه در لیست پروژههای سفر رییس جمهور قرار گیرد
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه با تاکید بر ضرورت راه اندازی شهرک فناوری کرمانشاه، از تلاش برای قرارگیری این پروژه در لیست پروژه های دور دوم سفر رییس جمهور به استان خبر داد.
مهندس طهماسب نجفی در حاشیه بازدید از بخش های مختلف سازمان جهاد دانشگاهی استان، با تقدیر از فعالیتهای این سازمان گفت: مسیر توسعه استان از اقتصاد دانش بینان می گذرد، بنابراین باید تمام تلاش خود را برای تقویت زیرساخت های این حوزه بکار گیریم.
وی از شهرک فناوری به عنوان یکی از زیرساخت های ضروری در این حوزه یاد کرد و افزود: قطعا این شهرک بستر خوبی برای توسعه فعالیتهای دانش بنیان در استان است و از هیچ تلاشی برای راهاندازی آن دریغ نمیکنیم.
وی از تلاش برای قرارگیری این پروژه در لیست پروژهای دور دوم سفر رییس جمهور به استان خبر داد و افزود: باید از اکنون دفاعیات خود را در خصوص این پروژه تکمیل کرده تا بتوانیم مذاکره قوی با تیم رییس جمهور داشته و این پروژه را در لیست پروژهای سفر قرار دهیم.
نجفی تاکید کرد: این پروژه به حد کافی ضرورت دارد و باید با نگاه کارشناسانه بتوانیم ارائه خوبی در خصوص ضرورت راهاندازی آن داشته باشیم تا به یاری خداوند در لیست پروژههای سفر قرار گیرد.
وی در خصوص برخی مشکلات مربوطه به زمین ۱۲۰ هکتاری در نظر گرفته شده برای شهرک فناوری کرمانشاه با اداره کل راه و شهرسازی، گفت: با مسئولین راه و شهرسازی صحبت کرده و مشکلات در این زمینه را هم مرتفع می کنیم.
نجفی در ادامه از برج فناوری کرمانشاه هم به عنوان یکی از زیرساختهای مهم برای فعالیت واحدها و شرکتهای فناور و دانش بنیان استان یاد کرد و افزود: تکمیل این پروژه در لیست دور اول سفر رییس جمهور قرار گرفته و به محض اینکه تخصیص جدید به استان داده شود، حتما این پروژه در اولویت خواهد بود.
وی افزود: همچنین ردیف اعتباری دیگر سازمان جهاد دانشگاهی در خصوص تکمیل مراکز نوآوری که در لیست پروژههای دور اول سفر قرار داشت، در اولویت تخصیص اعتبارات سفر قرار خواهد گرفت.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه گفت: هرچه بتوانیم بستر کار برای فعالیت دانش بنیانها را توسعه دهیم در حقیقت به اقتصاد و توسعه استان کمک کردهایم، لذا از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نمیکنیم.
نظر شما :