ارائه ۱۵ طرح منتخب حوزه کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ /توسعه مشارکت مراکز تحقیقاتی این نهاد با بخش خصوصی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی و هیأت همراه از غرفه جهاددانشگاهی در ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی IRAN EXPO 2024 بازدید کردند.
جهاددانشگاهی نهادی پیشران در حوزه علم و فناوری است
دکتر مسلمی نائینی در حاشیه بازدید از این نمایشگاه، با بیان اینکه امروز کشورمان به مرحلهای رسیده که محصولات متعددی در داخل کشور و با همکاری بین مراکز تحقیقاتی، صنعتی، خدماتی و دانشگاهی تولید میشود، بیان کرد: این محصولات بعضا در دنیا به عنوان محصولاتی محسوب میشوند که برای اولین بار تولید شده و نیازمند این هستند تا در جایی عرضه شوند.
وی افزود: یکی از روشهای عرضه محصولات تولیدی در بازار برگزاری اینگونه نمایشگاهها است که نمایشگاه توانمندیهای صادراتی IRAN EXPO 2024 تاکنون موفق بوده و مهمانان خارجی بسیاری دعوت شدهاند و از محصولات تولیدکنندگان ایرانی بازدید میکنند.
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه این نهاد از ابتدای تشکیل به عنوان نهادی پیشران در حوزه علم و فناوری مطرح شده است، اظهار کرد: محققان و متخصصان جهاددانشگاهی محصولات دانش بنیان متعددی تولید کردهاند که در غرفه این نهاد در این نمایشگاه عرضه شده است.
دکتر مسلمی نائینی به نام گذاری سال جاری با شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» اشاره و عنوان کرد: یکی از نمونههای واقعی تحقق این شعار مشارکت بین مراکز تحقیقاتی مانند پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی و شرکت خصوصی بوده که تبدیل به شرکت وینافارما شده و الحمدلله نمونه واقعی از شعار جهش تولید با مشارکت مردم را تداعی میکند.
وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: انشاءالله تولیدات علمی و دانش فنی که در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ایجاد شده، تا مرز تولید پیش رفته و به مرحله تولید انبوه محصول برسند.
ارائه 15 طرح حوزه کشاورزی و منابع طبیعی در نمایشگاه اکسپو 2024
همچنین مهندس سیدضیاء نصرتی مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی نیز در حاشیه بازدید رییس جهاددانشگاهی از این نمایشگاه، گفت: نمایشگاه اکسپو بزرگترین فرصت صادراتی برای کشور ما و سایر کشورهایی است که این نمایشگاه در آنجا برگزار میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با طرحهای منتخب خود در این نمایشگاه شرکت کرد که بر این اساس 15 طرح از واحدهای مختلفی که در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت میکنند، در این نمایشگاه حضور پیدا کردهاند.
مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی یادآور شد: پژوهشکده گیاهان دارویی، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی، پژوهشگاههای ابن سینا و رویان و سایر همکارانی که در این حوزه زحمت میکشند طرح های خود را در این غرفه ارائه کردهاند.
نصرتی با تأکید بر اینکه خوشبختانه غرفه جهاددانشگاهی بنا به طبیعت و ذات کارهای پژوهشی این نهاد که کاربردی و محصول محور است بسیار خوب مورد استقبال قرار گرفت، افزود: به عنوان مثال طرح تولید جنین گوسالههای ممتاز که توسط پژوهشگاه ابن سینا ارائه شده بسیار مورد استقبال هیأتهای خارجی بازدید کننده در این نمایشگاه قرار گرفت و خداراشکر پیشرفتهای خوبی در بحث عقد قرارداد با شرکتهای خارجی داشتیم.
وی یادآور شد: علاوه بر بازدید هیأتهای خارجی از غرفه جهاددانشگاهی، قرار بعدیمان با آنها این شد که از مجموعههای جهاددانشگاهی بازدید کنند و از نزدیک با ظرفیتهای مختلف حوزه کشاورزی و منابع طبیعی این نهاد آشنا شوند تا بتوانیم وارد مرحله عقد قرارداد و همکاری بین المللی در طرحهای منتخبمان بشویم.
همچنین در بازدید رییس جهاددانشگاهی از غرفه شرکت وینافارما، در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» قرارداد انتقال دانش فنی چهار داروی ترک اعتیاد، کمک به کاهش و درمان آلزایمر، درمان کبد چرب و داروی لاغری و چربیسوز از پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی به این شرکت خصوصی که سهامدار آن صندوق پژوهش فناوری البرز و جهاددانشگاهی هستند، به امضاء رسید.
گفتنی است کسب فناوری تولید چهار نوع بذر هیبرید سبزی و صیفی(خیار، گوجه فرنگی، فلفل دلمهای و کاهو)؛ فرمولاسیون و تولید داروهای گیاهی و طبیعی جایگزین آنتی بیوتیکها در صنعت طیور؛ فرمولاسیون و تولید آفتکشهای طبیعی برای کنترل آفات گلخانهای سبزی و صیفی؛ فرمولاسیون و تولید مکملهای ورزشی پرمصرف بر اساس نیازهای تغذیهای ورزشکاران؛ داروهای گیاهی(کپسول و شربت)؛ کسب فناوری و تولید نیمهصنعتی پروبیوتیکهای پر کاربرد؛ تولید جنین منجمد از نژاد گاوهای شیری و گوشتی با خصوصیات برتر ژنتیکی؛ تولید واکسنهای پرکاربرد در صنعت پرورش ماهی؛ بیومکمل غدایی دام، طیور و آبزیان بر پایه ریزجلبکها و انواع گیاهان دارویی از جمله محصولاتی بود که در غرفه جهاددانشگاهی در این نمایشگاه عرضه شده و مورد توجه بازدیدکنندگانی از کشورهای مختلف از جمله تاجیکستان، مالی، زیمبابوه و... قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، توسعه ارتباطات جهاددانشگاهی در حوزه بین الملل با ارائه محصولات فناورانه و دانش بنیان صادراتی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی از مهمترین مولفههای حضور این نهاد در نمایشگاه IRAN EXPO 2024 است.
گفتنی است این نمایشگاه از ۸ اردیبهشت آغاز شده و تا ۱۲ این ماه در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران ادامه دارد و علاقمندان طی این روزها از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۷ میتوانند از غرفه جهاددانشگاهی در سالن ۱۰ با عنوان ACECR بازدید کنند.
نظر شما :