برگزاری مراسم سومین نکوداشت روز ملی منابع انسانی جهاددانشگاهی/ تأکید بر تعالی سرمایه انسانی در این نهاد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، امروز 26 فروردینماه نخستین روز از مراسم نکوداشت روز ملی منابع انسانی جهاددانشگاهی بهمنظور ارج نهادن به زحمات و مجاهدتهای متخصصان و کنشگران حوزه مدیریت سرمایه انسانی و پیشکسوتان این نهاد و تبادل بینشها، تجربیات و آموختهها، سومین نکوداشت روز ملی منابع انسانی جهاددانشگاهی در دانشگاه علم و فرهنگ این نهاد برگزار شد.
باید تسهیلگری کنیم تا جهاددانشگاهی اولین انتخاب انسانهای مستعد باشد
سیدرضی آقاسیدی معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی طی سخنانی در این مراسم بیان کرد: خوشحالم که در خجسته ایام سال نو و عید فطر و تقارن آن با ایام ولادت عطار نیشابوری که روز ملی منابع انسانی نام گرفته است، در جمع همکاران خوب خود در جهاددانشگاهی هستم تا بتوانیم زیر چتر مجموعه جهاددانشگاهی جمع شویم و خدمترسانی کنیم.
وی با بیان اینکه از تمامی همکاران خود در جهاددانشگاهی بابت همکاری و تأثیرات مثبت و موفقیتهایی که در زیست بوم جهاددانشگاهی خلق کردید، قدردانی میکنم افزود: یکی از بهترین نعمتهایی که بنده طی دهه گذشته داشتهام، بهرهمندی از وجود اشخاصی مانند استاد بهاروند، عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان است که خدمات فراوان علمی به جامعه داشتهاند.
معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی در ادامه سخنانش ضمن اشاره به عملیات اخیر مقتدرانه نیروهای مسلح کشورمان علیه رژیم صهیونیستی بیان کرد: برای رزمندگان جبهه حق آرزوی سربلندی و پیروزی دارم که عملیات به حق خود را علیه رژیم صهیونیستی آغاز کردند و امیدواریم هم در تحلیل و هم در تشخیص خود در حق و باطل بودن جبههها دچار اشتباه و خطا نشویم. به توفیق الهی و به حق این ایام، دعای خیر حضرت صاحبالزمان(عج) همراه با رزمندگان اسلام باشد.
آقاسیدی با بیان اینکه انشاءالله همه ما به وظایفمان به درستی عمل کنیم، اظهار کرد: قدردان تمام همکاران در جهاددانشگاهی به ویژه در اداره تعالی سرمایه انسانی و توسعه رفاه این نهاد هستم. امروز خدا را شاکریم که همکاران حاضر در جلسه همگی از کنشگران توسعه منابع انسانی و خادمان توسعه رفاه جهادگران هستند. تاکنون فراز و نشیبهای فراوانی را در جهاددانشگاهی سپری کردهایم که با توسعه بستر ظرفیتی منابع اتفاقات مبارکی در حال شکلگیری است. امروز ظرفیت سازیهای خوب در سه حوزه خودسازی، توانمندسازی و تعالی اعضای جهاددانشگاهی شکل گرفته است.
وی با اشاره به طرح معراج که در جهاددانشگاهی در حال اجرا است، تصریح کرد: این جراحی علیرغم درد مختصری که دارد اما اقدام مؤثری است و باید نماد استعداد و توسعه در سازمان باشد.
معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی ادامه داد: همکاران در اداره منابع انسانی و توسعه رفاه باید جزء ستارهها و کنشگران منابع انسانی در جهاددانشگاهی باشند. مهمترین وظیفه سازمانی حوزه سرمایه انسانی ایجاد بستر مناسب برای ایجاد علاقهمندی در مورد انتخاب کسانی باشد که دل آنها برای وطن و اعتقادات خود میتپد؛ لذا همکاران باید تلاش کنند تا ظرفیت سازمانی را در معرض انتخاب قرار دادن انسانهای مستعد قرار دهند و باید در این زمینه بسترها را برای جذب نخبگان و استعدادها فراهم کنیم. همچنین باید مانع زدایی و تسهیلگری کنیم تا جهاددانشگاهی اولین انتخاب انسانهای مستعد باشد.
آقاسیدی با تأکید بر اینکه نماد کارفرمایی و شناساندن جهاددانشگاهی به مخاطبان یکی از اولویتهای اصلی ما در این مجموعه است، گفت: استعدادیابی با تمامی شئون خود مأموریت اداره منابع انسانی و توسعه رفاه جهاددانشگاهی است و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد. نباید به دنبال الگوهای از بالا به پایین باشیم. تلاش همکاران این باشد که فضای حوزه سرمایه انسانی را محل تردد انسانهای بااستعداد در رشتههای مرتبط تبدیل کنند.
وی افزود: هر آنچه بتوانیم افراد را به سمت تعالی انسانی و توانمندی آنها در حوزه منابع انسانی سوق دهیم، موفقتر خواهیم بود. باید افراد را توانمند کنیم تا در حوزه توسعه منابع انسانی فعال شوند. تناسب افراد با موقعیت و مأموریتهای خود نیز از دیگر برنامههایی است که باید مدنظر همکاران باشد. حضور انسانهای خوب و توانمند در مکانهای نادرست یکی از مشکلاتی است که باید تصحیح شود؛ لذا باید در این زمینه فعال بوده و کاری کنیم تا افراد در جای مناسب قرار گیرند.
معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی تأکید کرد: امیدوارم مسیر مشترک المنافعی که در جهاددانشگاهی آغاز شده است منجر به تعالی انسانی در این نهاد شود و داستانهای موفقیت بیشتری را از این نهاد بشنویم.
آقاسیدی در پایان سخنانش خواندن دو کتاب «هُل اول» و «طرحهای جنونآمیز» در حوزههای مربوط با منابع انسانی و توسعه رفاه را به همه همکاران توصیه کرد تا با توانمندی بهتر در این زمینه گام بردارند.
توجه به سرمایه انسانی وجه تمایز جهاددانشگاهی با سایر نهادها است
در ادامه این مراسم دکتر مهدی باصولی، رییس دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی طی سخنانی ضمن عرض تبریک به مناسبت سال جدید و ایام عید فطر بیان کرد: از معاونت پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی برای برگزاری این مراسم قدردانی میکنم. اداره کل تعالی سرمایه انسانی و توسعه رفاه یکی از ادارات نوپای جهاددانشگاهی است. از همکاران خود برای برگزاری این رویداد قدردانی میکنم و امیدوارم این رویداد بستر مناسبی برای آموزش بیشتر در حوزه منابع انسانی باشد.
وی افزود: دانشگاه علم و فرهنگ چنانچه بخواهد فقط به داشتههای خود در بعد فیزیکی اکتفا کند، در برابر سایر دانشگاهها حرفی برای گفتن ندارد، اما زمانی که این دانشگاه به جهاددانشگاهی وصل میشود، میتواند در رتبهبندیهای کشوری جایگاههای برتر را به دست آورد.
رییس دانشگاه علم و فرهنگ خاطرنشان کرد: نکتهای که جهاددانشگاهی را از سایر نهادها متمایز کرده، توجه آن به سرمایه انسانی بوده و یکی از مؤلفههای فرهنگ جهاددانشگاهی توجه به این مقوله است.
دکتر باصولی بیان کرد: تمامی برنامههای تغییر چارت در مجموعه جهاددانشگاهی در راستای توسعه و تعالی سرمایه انسانی انجام شده است. امیدواریم جهاددانشگاهی روز به روز در این زمینه موفقتر باشد.
نیروی خوب داشتنی نیست، ساختنی است
در ادامه این مراسم ، دکتر حسین بهاروند از جمله جهادگران شاخص و رییس پژوهشکده زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی به ارائه توضیحاتی در حوزه پرورش سرمایه انسانی پرداخت.
دکتر بهاروند با توجه به تجربیات خود در حوزه سلولهای بنیادی و تشبیه پرورش سرمایه انسانی به نحوه تشکیل جنین عنوان کرد: امروز روز بزرگداشت عطار نیشابوری و روز منابع انسانی است. واقعیت این است که بدن انسان ۳۷ تریلیون سلول دارد که همگی در ابتدا از یک سلول تشکیل شدهاند. یک سازمان نیز به همین صورت مانند بدن یک انسان ابتدا از یک سلول تشکیل شده و سپس، توسعه پیدا میکند. آنچه مورد پیدایش و رونق یک سازمان میشود، انسانها هستند.
وی ضمن تشریح چگونگی رشد و پرورش یک جنین در رحم مادر، افزود: چنانچه فرض کنیم، سلولهای ایجاد شده در بدن هر کدام یک بخش از سازمان یا نهاد مدنظر هستند، اینگونه میتوان عنوان کرد که کارایی هر بخش از این سلولها باعث سلامتی و موفقیت بدن یا سازمان مربوطه خواهد بود. برخی افراد در نهادهای مختلف وجود دارند که باید به درستی در جای خود قرار گیرند تا چرخ سازمان بچرخد.
رییس پژوهشکده زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی با بیان اینکه هر سازمان در لشکر خود نیازمند انواع مختلف از نیروی انسانی است، گفت: در هر سازمان با انواع انسانهای منعطف روبهرو هستیم که باید از ظرفیتهای آنها مبتنی بر توانایی ایشان استفاده کنیم. در یک سازمان اداره سرمایه انسانی است که مشخص میکند افراد در چه مکانهایی قرار گیرند تا به عنوان سرمایه برای آن سازمان فعالیت کنند.
دکتر بهاروند با اشاره به عملکرد هر یک از اعضای بدن انسان و مقایسه آن با عملکرد نهادهای مختلف، بیان کرد: در این حوزه نیازمند تعادل در هر یک از سازمانهای مختلف هستیم. البته نوع سازمانها متفاوت است و اینکه آمد و شد سرمایه انسانی چگونه باشد نیز بستگی به نوع سازمان مربوطه دارد. باید بدانیم یک نیروی خوب داشتنی نیست و ساختنی است و این امر نیز در کوتاه مدت رخ نمیدهد. باید بدانیم که تکامل در طبیعت تدریجی است و در سازمانهای مختلف نیز برای تربیت نیروی انسانی باید زمان کافی صرف شود.
وی اظهار کرد: راز حرکت یک سازمان در زیستبوم آن نهفته است که به صورت تدریجی شکل میگیرد. تعامل افراد با یکدیگر بخشی از زیستبوم سازمانی را شکل میدهد. اکوسیستم یک سازمان ممکن است شامل پژوهشگاهها و دانشکدهها و نظایر آن باشد. نکته مهم پذیرش برهم کنش انسانها در یک زیستبوم یا سازمان است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی با بیان اینکه تکامل در طبیعت و یا سازمانهای مختلف حاصل چالش است و هنگام حرکت باید در مقابله با چالشها یا راهی پیدا کنیم یا راهی بسازیم، گفت: باید بدانیم که خط سیر و برآیند حرکت ما در زندگی موضوع بسیار مهمی است. اگر میخواهیم در آینده محققان، معلمان و استادان بزرگی داشته باشیم باید جایگاه مناسبی را فراهم کنیم. باید سعی کنیم جایگاههای جداگانه(کُنام) برای افراد مختلف در سازمانها در نظر بگیریم تا شکوفا شوند.
دکتر بهاروند بیان کرد: نباید برای افراد مختلف در سازمانهای مختلف نسخه واحد در نظر گرفت. در منابع انسانی باید به این فکر کنیم که چگونه با هر شخصیت برخورد کنیم که عملکرد مثبت داشته باشد. زمانی که زوجهای نابارور کشور برای درمان به خارج از کشور میرفتند و بسیاری از افراد نابارور بودند، مرحوم کاظمی آشتیانی در عمل نشان داد که اینگونه نیست و توانست با تلاش خود فاصله علمی خود را با جهان کاهش دهد.
وی یادآور شد: مرحوم کاظمی آشتیانی بیشتر به دنبال علمی بود که برای مردم نافع بوده و نیازهای مردم را برطرف کند. ایشان همیشه به ما میگفت، خود را به کارهای کوچک مشغول نکنید. زندهیاد کاظمی آشتیانی با اینکه بسیار متشرع بود اما زمانی که برای تحقیقات فضای کافی در اختیار نداشتیم، دستور داد تا از نمازخانه پژوهشگاه برای این کار استفاده شود و دفتر خود را برای نماز در نظر گرفت.
رییس پژوهشکده زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در پایان سخنان خود تصریح کرد: روح یک سازمان را باید در خطرپذیری برای حصول نوآوری و کارآفرینی جستجو کرد. ما باید در سازمان خود به پیشرفت دیگران کمک کنیم. بزرگ بودن به پست و مقام نیست بلکه در کمک کردن به ساختن آیندهای بهتر است. یادمان باشد امروز موثریم و فردا اثر خواهیم بود.
باید از هوش مصنوعی در حوزه مدیریت منابع انسانی به خوبی بهرهگیری کنیم
محمدجواد ثابت، مشاور کسب و کار و مدیریت منابع انسانی نیز طی سخنانی در رابطه با «چالشهای جدید پیش روی مدیریت سرمایه انسانی»، بیان کرد: در حالت کلی شش رشته اصلی در مدیریت وجود دارد. اولین رشته، مالی و حسابداری است. این تخصص به یک سازمان کمک میکند که تصمیمات صحیح اقتصادی بگیرد. رشته دوم مدیریت استراتژی و سازمان است که وظیفه آن کمک به سازمانها برای رقابت با سایر نهادهاست.
وی افزود: رشته سوم مدیریت بازاریابی و فروش است که امر مهمی در حوزه مدیریت محسوب میشود. رشته بعدی، تولید و عملیات است که قرار است به سازمانها کمک کند تا کیفیت خود را با قیمتها متناسب کند. رشته پنجم مدیریت، نوآوری، تحقیق و توسعه است. این بخش قرار است به سازمانها کمک کند تا به نحوه توسعه خود بپردازند. رشته منابع انسانی نیز تلاش میکند تا دلبستگی و عملکرد شغلی ایجاد کند.
مشاور کسب و کار و مدیریت منابع انسانی گفت: ایجاد انگیزه در میان نیروی انسانی و تلاش فعالانه برای ارائه بهترین عملکردها در نهادهای مربوطه نیز از دیگر اولویتهای منابع انسانی است؛ لذا باید بدانیم که در حوزه منابع انسانی، تمامی بخشهای مدیریت به خوبی فعالیت کنند.
ثابت با اشاره به اینکه باید بدانیم منابع انسانی زمانی قهرمان واقعی است که نقشهای آیندهنگر را نیز درنظر بگیرد، افزود: در حوزه منابع انسانی با دو هدف و چهار نقش برای محقق کردن اهداف مواجه هستیم. امروز نرخ تورم بالا و رشد اقتصادی محدود در کشور و لزوم پرداختن به شیوههای نوین و خلاقانه یکی از چالشهای پیشروی حوزه منابع انسانی است. در این زمینه نهادهای مختلف باید طوری فعالیت کنند تا بتوانند زمینه تأمین معیشت افراد را همراه با تورم کشور هماهنگ کنند.
ثابت بیان کرد: در این زمینه باید از پرداختهای ثابت به سمت اعطای بستههای رفاهی متنوع و متغیر برای نیروی انسانی حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه منابع انسانی باید نشان دهند که این دغدغه را درک کرده و زمینه را برای رفع آن فراهم میکنند، ادامه داد: ظهور هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری تأثیرگذار و لزوم استفاده از آن در عملیات منابع انسانی از دیگر چالشهای پیش روی این حوزه است. امروز اگر به هوش مصنوعی نپردازیم، حتما از روند توسعه عقب خواهیم ماند. امروز در حوزه منابع انسانی در زمینه آموزش و توسعه، استخدام و ... باید از هوش مصنوعی به خوبی بهرهگیری کنیم.
مشاور کسب و کار و مدیریت منابع انسانی با اشاره به بخش استعدادیابی در حوزه منابع انسانی نیز تصریح کرد: در این زمینه اولین چالشی که پیش روی ما قرار دارد، افزایش رقابت بر سر جذب و نگهداشت استعدادهای برتر دانشگر و لزوم رفتن به سمت راهکارهای خلاقانه و جدید است. امروز متأسفانه استعدادهای زیادی برای درآمد بیشتر و زندگی بهتر از کشور خارج میشوند که باید جلوی آن را گرفت.
ثابت در پایان سخنان خود اظهار کرد: امروز هرچقدر بتوانیم از ظرفیتهای بهتر و ایدههای نوآورانهتر در حوزه توسعه سرمایه انسانی استفاده کنیم، به موفقیت بیشتری دست پیدا خواهیم کرد.
بر اساس این گزارش، در ادامه اولین روز از مراسم نکوداشت روز ملی منابع انسانی جهاددانشگاهی کارگاههای تخصصی در این حوزه با حضور کارشناسان و علاقهمندان برگزار شد.
گفتنی است در روز دوم این رویداد (دوشنبه، 27 فروردین) که با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی برگزار می شود، پیشکسوتان و بازنشستگان این نهاد مورد تکریم قرار می گیرند و متخصصان به سخنرانی و برپایی کارگاههای تخصصی در حوزه مدیریت منابع و سرمایه انسانی خواهند پرداخت.
نظر شما :