خواص مصرف سبزی ریحان در ماه مبارک رمضان

۰۴ فروردین ۱۴۰۳ | ۰۹:۵۸ کد : ۶۹۷۹۰ پژوهش و فناوری
اکثر روزه داران عزیز درافطار خود از این سبزی استفاده می کنند چه خوب است که از خواص درمانی این سبزی خوشمزه هم آگاه باشید .
خواص مصرف سبزی ریحان در ماه مبارک رمضان

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دکتر فاطمه تاج آبادی، عضو هیات علمی این پژوهشکده با بیان اینکه ریحان دارای طبع گرم است و انواع ویتامین ها و املاح معدنی را دارد گفت: از جمله خواص درمانی ریحان می‌توان به ضد افسردگی، تقویت کننده، محرک غدد فوق کلیه ، ضد استفراغ ،ضد نفخ ،تب بر، خلط آور ، تسکین دهنده خارش و ضد سرطان اشاره کرد.

تاج آبادی درخصوص خواص مصرف این گیاه در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: تخم ریحان مسکن و برای رفع دل درد مفید است.همچنین  دم کرده دانه آن برای درمان ورم کلیه کاربرد دارد و درمان کننده سرگیجه و ضد تشنج ، ضد درد ، مقوی ، تب بر ،و مدر است و  معالج سردردهای میگرن و عصبی می باشد. خوردن این گیاه دستگاه هاضمه را  در این ماه مبارک تقویت می کند.

وی با اشاره به این نکته که کسانی که در ماه رمضان روزه می‌گیرند، ممکن است بعد از افطار دچار مشکلات مختلفی شوند، افزود. خوردن یک وعده غذایی سریع بعد از گرسنگی و تشنگی طولانی مدت می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی مختلفی مانند سوء هاضمه، سرگیجه و حالت تهوع شود و ریحان با اثرات معجزه آسای خود تقریباً درمان کاملی برای این مشکلات است. 

این عضو هیات علمی خاطرنشان کرد: روزه داری سبب افت فشار و یا قند خون می‌شود که با مصرف شربتی که از جوشاندن برگ‌های ریحان به دست می‌آید، بدن سریعاً تعادل خود را بازیابی می‌کند.

وی با بیان اینکه عناصر موجود در ریحان منیزیم- کلسیم- روی –آهن- پتاسیم- سدیم- فسفر- منگنز  می باشد اظهار کرد:  عصاره روغنی بدست آمده از برگ های ریحان را همراه با روغن زوفا یا شعدانی معطر ترکیی کرده و برای درمان افسردگی عمومی بدن را با آن ماساژدهید. این گیاه در طب آیورودایی با نام تلسی معروف بوده است و برای بیماری های پوستی ، مارگزیدگی و لرز به شکل موضعی استفاده می شود.


نظر شما :