رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی:
نوآوری برای تربیت قرآنی امری ضروری است
دکتر حسین امینی مشهدی رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در گفتوگو با ایسنا در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن و عترت مشهد، اظهار کرد: قرآن به عنوان بهترین لطف خداوند به بشر به ویژه ما مسلمانان، همواره در کانون توجه عموم مردم و شیعیان قرار دارد. بنابراین طبیعی است که آموزش و فراگیری آن در تمامی خانوادهها رواج داشته باشد.
وی اضافه کرد: اما نکتهای که این ارتباط با قرآن را به ویژه از دوران کودکی بیشتر میکند، نقش خانواده و پدر و مادر است. به عنوان مثال هیچگاه توصیه والدینم را فراموش نخواهم کرد، زیرا پدر و مادرم بسیار روی آموزش و انس با قرآن فرزندانشان تاکید داشتند.
دکتر امینی تصریح کرد: بعد از ۸ سالگی پدر مرحوم من را با یک تاکید فراوان به مسجدها و محفلهای قرآنی مخصوص نوجوانان سوق میدادند و برای قرآن احترام ویژهای قائل بودند. خاطرم هست در آن زمان فعالیتهای قرآنی عموما مردم نهاد و داوطلبانه در مساجد اجرا و پیگیری میشد، لذا مردمی بودن محافل و تاکید والدین دو عنصر مهم در ترویج قرآن در کودکی و تداوم آن در نوجوانی و جوانی محسوب میشود.
وی بیان کرد: نوآوری باید در نظام تعلیم و تربیت، به ویژه در حوزه تربیت قرآنی صورت گیرد تا جذابیتهای قرآنی با شیوههای نو برای نسل جوان ارائه شود و آنها به سمت قرآن روی آورند، زیرا در زمان قدیم نیز نوآوری و خلاقیت در قرآن و در ارتباط نسل جوان با قرآن موثر بوده است.
دکتر امینی ادامه داد: همچنین امام علی(ع) در خصوص علمآموزی در کودکی و نوجوانی فرمودهاند «اَلْعِلمُ فی الصِّغَرِ کَالنَّقْشَ فی الْحَجَرِ؛ آموختن دانش در خُردسالی، همچون نقشی است که بر روی سنگ کنده شود». علاوه بر آموزش قرآن در محافل قرآنی، اجرای سرود، مسابقه کتابخوانی و ... نیز برگزار میشد که در انگیزه نوجوانان برای حضور در این محافل بسیار تاثیرگذار بود.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: به لطف خداوند در اوایل جوانی با جلسات استاد محمدعلی انصاری آشنا شدم و در آن مراسم شرکت میکردم که تاثیر مضاعفی در فهم و شناخت من از قرآن داشت و در آن جلسات با تعابیر و تفاسیر مختلفی از قرآن آشنا شدم. البته من خودم را از سیره عملی قرآن بسیار دور میدانم و امیدوارم که به لطف خداوند از سیره نظری قرآن انس زیادی دریافت کنم.
وی گفت: باتوجه به اینکه حدود ۳ سال در کشور ژاپن زندگی کردم، در آنجا دیدم که مسلمانان ژاپنی احترام ویژهای برای قرآن قائل هستند و جلسات متعددی برگزار میکنند. البته باید توجه داشت کانونی که باعث میشد تا تمامی مسلمانان از هر مذهب و ملیت گرد هم جمع شوند و باهم متفق باشند، قرآن بود.
امینی ادامه داد: قرآن نور است و تلاوت آن نیز به وجود انسان نور میبخشد. بنابراین اگر جوانان و نوجوانان برای قرآن وقت بگذارند و در آن تعمق کنند خداوند آنها را در مسیر موفقیت قرار میدهد و آنها را به سمت موفقیتهای بیشتر و مراتب بالاتر سوق میدهد.
وی با اشاره به حضور ۲ خبرگزاری ایسنا و ایکنا در هفدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن و عترت مشهد تاکید کرد: جهاددانشگاهی وظیفه خود میداند تا از حرکتها و برنامههای قرآنی در حد توان خود حمایت کند؛ چراکه این امر را برکت فعالیتهای این سازمان میداند.
نظر شما :