کارشناس ارشد تغذیه مطرح کرد؛
بیماران مبتلا به سرطان از مصرف پروتئین غافل نشوند
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی، سرطان یکی از مهمترین علل مرگ و میر انسانها در عصر حاضر است، اما اینکه تغذیه بیماران سرطان چگونه باشد، موضوعی است که باید به آن پرداخته شود زیرا تغذیه مناسب می تواند به مهار بیماری و تقویت بنیه فرد مبتلا کمک کند؛ در بیماری هایی مانند سرطان معده، روده، مری و دستگاه های گوارشی که در ایران شایع است، رعایت نکات ساده تغذیهای به کاهش چشمگیر سرطان نیز کمک می کند.
باید دانست که بیماران سرطانی با توجه به نوع بیماری خود می بایست تغذیه متفاوت داشته باشنند و به طور مرتب از هرم غذایی بهره بگیرند؛ در این ارتباط مهسا راجی لاهیجی، کارشناد ارشد تغذیه کلینیک سرطان پژوهشکده معتمد به ارایه نکات و توصیههای مهم تغذیهای به بیماران مبتلا به سرطان پرداخته است.
وی با اشاره به مبحث «تغذیه مناسب برای افراد مبتلا به سرطان» گفت: یکی از مهمترین نقشهای تغذیه در افراد مبتلا به سرطان، تغذیه هم زمان با درمانهایی مانند شیمی درمانی و رادیوتراپی است.
وی افزود: فرد مبتلا به سرطان با داشتن یک برنامه غذایی منظم و علمی می تواند از شدت عوارض ناشی از درمان بکاهند. در نتیجه برای افرادی که حین شیمی درمانی هستند برنامه غذایی اصولی توصیه می شود.
راجی در ادامه، اظهار داشت: افراد حین درمان دچار ضعف، خستگی و بی اشتهایی شده و نمی توانند مواد غذایی و حجم مورد نیازشان را دریافت کنند، در نتیجه روز به روز ضعیف تر می شوند و ممکن است این مساله باعث تاخیر در درمانهای بعدی شود.
کارشناس ارشد تغذیه کلینیک سرطان پژوهشکده معتمد با اشاره به نقش تغذیه و مزایای رژیم غذایی مناسب در مراحل درمان سرطان، تاکید کرد: می توانیم به داشتن احساس بهتر، حفظ نیرو، انرژی بیشتر، حفظ وزن و ذخیره ویتامین ها در بدن و همچنین تحمل بهتر در برابر عوارض کوتاه مدت و بلندمدت مرتبط با درمان و بهبودی و درمان سریعتر اشاره کنیم.
وی ادامه داد: به افراد مبتلا به سرطان توصیه میشود که حتما از گروه هایی از قبیل درشت مغذی ها، مثل پروتئین ها، کربوهیدرات ها، چربیهای سالم در برنامه غذایی خود داشته باشند. یکی از مهمترین درشت مغذیها پروتئین ها هستند که افراد مبتلا به سرطان در طول درمان نیاز بیشتری به پروتئین نسبت به حالت عادی در زندگی دارند. به خصوص بعد از عمل جراحی، شیمی درمانی یا رادیوتراپی که معمولاً برای بازسازی بافت ها و همچنین کمک به بهبود عفونت ها نیاز بدن به پروتئینها افزایش پیدا میکند.
کارشناس ارشد تغذیه کلینیک سرطان پژوهشکده معتمد با اشاره به مواد غذایی مضر برای افراد مبتلا به سرطان، تصریح کرد: یکی از گروههایی که باید حتماً از آن اجتناب شود مصرف قند، شکر مصنوعی و محصولاتی است که حاوی قند و شکر هستند.
وی افزود: مصرف مواد غذایی مثل نوشابه، بستنی، انواع دسرها، انواع شیرینیها، نانهای شیرین، گز، نقل، نبات و حتی مصرف بی رویه عسل به هیچ عنوان به این افراد توصیه نمی شود، چرا که مصرف قندهای مصنوعی سبب افزایش ناگهانی قند خون شده که در نتیجه باعث تولید و ترشح یک سری هورمون ها و آنزیم ها برای رشد بیشتر و تحریک رشد سلول های سرطانی خواهد شد.
بیماران مبتلا به سرطان از مصرف پروتئین غافل نشوند
راجی در ادامه، اظهار داشت: گروه بعدی، چربیهای اشباع است. مصرف محصولات پرچرب به هیچ عنوان به این افراد توصیه نمی شود. چربیهای اشباع در محصولات دیگری مانند کره و خامه وجود دارد که به هیچ عنوان این افراد حتی چربیهای قابل مشاهده روی گوشت و حتی پوست مرغ را نباید استفاده کنند.
وی، ابراز داشت: گروه بعدی غذاهای فرآوری شده مثل انواع فست فودها می باشد. غذایی که حاوی سوسیس و کالباس هستند به این افراد به هیچ عنوان توصیه نمی شود. همچنین مصرف زیاد گوشت قرمز میتواند التهاب را در این افراد افزایش دهد. در نتیجه رعایت اعتدال در برنامه غذایی بسیار بسیار در این افراد توصیه می شود.
این کارشناس تغذیه این نکته را هم یاد آور شد که مصرف نانهای سفید، آرد سفید و محصولاتی که حاوی آرد سفید هستند مثل نان لواش، تافتون به این افراد توصیه نشده و حتما باید از نانهای سبوسدار استفاده کنند.
نظر شما :