در همایش برای نجات زاگرس مطرح شد:
در ایران به فرهنگ سازی و درختداری نیاز داریم، نه درختکاری
به گزارش روابط عمومی پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی، در این همایش که با حضور استادانی همچون محمد درویش استاد محیط زیست، بهزاد استقامت کارشناس مارکتینگ، علی شیردستیان گرافیست و ادوین قاسمی مدرس نرمافزارهای طراحی و همچنین علاقمندان به محیط زیست و دانشجویان و هنرمندان رشته های هنری برگزار شد، حاضران ضمن کاشت نمادین 200 بذر بلوط، با روش های خلاقانه برای حفظ محیط زیست و همچنین کسب درآمد از رشته های هنری در عین حفاظت از محیط زیست آشنا شدند.
محمد درویش استاد محیط زیست در این همایش با اشاره به اهمیت بسیار بالای رویشگاه های زاگرس گفت: زاگرس که 45 درصد آب مورد نیاز ایران را تامین می کند، در معرض فرو پاشی است.
وی ادامه داد: امروز وسعت رویشگاه های جنگلی ایران به 12 میلیون هکتار کاهش یافته و ما 8 میلیون هکتار جنگل را در صد سال گذشته از دست داده ایم و وسعت رویشگاه زاگرس به 6 میلیون هکتار کاهش پیدا کرده است.
درویش گفت: 30 درصد زاگرس در معرض خشکیدگی کامل قرار گرفته و واقعیت این است که زاگرس از هیچ نهال جدیدی برخوردار نیست و اغلب درختان آن کهنسال شده اند و در طول 50 سال اخیر، هیچ نهال جدیدی در زاگرس رویش نکرده است و این در حالی است که در 50 سال اخیر 5 میلیارد نهال در قالب طرح های مختلف کاشته شده است. نه تنها این 5 میلیارد نهال جدید و کاشته شده را از دست داده ایم، بلکه 2 میلیون هکتار از جنگل های ما کاهش یافته است.
وی در بیان دلیل این موضوع، به فقر مردم زاگرس نشین و وابستگی آنها به دام و کشاورزی و به دانه های بلوط، تولید غیرقانونی زغال و...، اشاره کرد و گفت: زاگرس دارد می میرد تا زاگرس نشینان زنده بمانند.
وی تصریح کرد: باید بتوانیم معیشت مردم را طوری فراهم کنیم که دیگر برای معیشت خود به مرگ زاگرس راضی نشوند و باید به آنها آموزش بدهیم که چگونه محیط زاگرس را حفظ کنند.
این کارشناس محیط زیست ادامه داد: درختکاری لازم است و باید درختانی در ایران کاشته شوند که با شرایط اقلیمی ما متناسب باشند، نه درختانی که غیر بومی هستند و ربطی به ایران ندارند.
وی با نقد طرح های جنگل کاری انجام شده در سال های اخیر، گفت: کتشتن نهال بدون مواظبت و تداوم حمایت از آن کاری بیهوده است.
دکتر ابراهیم نبیونی معاون فناوری پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی، در این همایش با تشریح برنامه های این پارک، گفت: پی گیری مسئولیت اجتماعی شرکت های عضو پارک و کمک به ارتباط بین صنعت و دانشگاه از جمله برنامه های ما در سال آینده است.
در ادامه همایش از پلتفرم کاتالوگ هوشمند که توسط شرکت دیپیپر طراحی و پیاده سازی شده، رونمایی شد و آرمین اِشبَگ، مدیر اجرایی همایش این پلتفرم را تشریح کرد.
در ادامه محسن عزیزی، مدیر انجمن بلوط دالاهو و بهزاد استقامت، ادوین قاسمی و علی شیردستیان، در رابطه با راهکارهای کسب درآمد در حوزه کاری و حرفهای مارکتینگ و گرافیک و تصویرسازی سخنرانی کردند.
نظر شما :