توسط رئیس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان ایران انجام شد؛
قرائت بیانیه سیزدهمین همایش ملی خلیج فارس
به گزارش روابط عمومی مرکز گردشگری علمی فرهنگی دانشجویان ایران (ISTTA)، به نقل از ایکنا رحیم یعقوب زاده رئیس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان ایران بیانیه سیزدهمین همایش خلیج فارس را قرائت کرد که متن کامل آن به این شرح است:
منت خدای را که به همت استادان، پژوهشگران، دانشجویان و علاقهمندان و با همکاری دستگاهها و نهادهای مربوطه اجرای سیزدهمین همایش ملی علمی–فرهنگی خلیج فارس میسر شد. از زمان تحریف نام خلیج فارس توسط برخی کشورهای منطقه و نهادها، دانشگاهها و سازمانهای بینالمللی در حدود سال ۱۳۸۴ روز ۱۰ اردیبهشتماه به عنوان روز ملی خلیج فارس تعیین شد و مرکز گردشگری علمی – فرهنگی دانشجویان ایران وابسته به جهاد دانشگاهی دبیرخانه همایش ملی خلیج فارس را با شعار پاسداشت هویت تاریخی خلیج فارس راهاندازی کرد که در نتیجه مجموعه همایشهای خلیج فارس با تأکید بر مزیتهای اقتصادی، گردشگری، سیاسی، گردشگری و اجتماعی خلیج فارس برگزار شد تا طی این همایشها مجامع علمی به وجوه مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بیشتر بپردازند.
گردهمایی علمی و فرهنگی با موضوع خلیج فارس فرصت مناسبی را فراهم میآورد تا صاحبنظران، دانشگاهیان و علاقهمندان با نگاه به مزیتهای خلیج فارس، راه را برای شناخت این خلیج ایرانی و میل به توسعه همهجانبه آن فراهم کنند. خلیج فارس مهد تمدن ایرانزمین و عرصهای برای ارتباطات میانفرهنگی ملتها و اقوام مختلف بوده و اهمیت پرداخت عالمانه به این موضوع بر همگان آشکار است و جعل این نام تاریخی از سیاستهای نابخردانهای است که ریشه در اختلافانگیزی بین کشورهای حوزه خلیج فارس دارد که از بیگانگان مایه و پایه میگیرد و ایمان و مشی ایرانیان در تمامی تاریخ تاکنون این بوده خلیج فارس باید عرصهگاه دوستیهای مداوم و همکاریهای پایدار کشورهای منطقه باشد. روز ملی خلیج فارس فرصتی است تا همه ایرانیان جایگاه تاریخی خلیج فارس و کارکرد کنونی آن در جهان را بازشناسند و در برابر دستدرازی بیگانگان به تاریخ پرشکوه آن مقابله کنند.
نظر به این که در فرآیند توسعه پایدار و پیشرفت کشور، منطقه خلیج فارس از جایگاه خاصی برخوردار است، توجه و اجرای دقیق الزامات مربوط به توسعه این منطقه یک ضرورت است، بر این اساس انتظار دارد در برنامههای توسعهای و چشمانداز آتی کشور، توجه ویژهای به این موضوعات صورت پذیرد و با تأکید مجدد بر نقش پر اهمیت خلیج فارس در توسعه پایدار کشور، از کلیه نهادها، مؤسسات پژوهشی و آموزشی، جوامع علمی و سایر تشکلهای مردمی درخواست میشود تا برای ظرفیتسازی در توسعه پایدار این خلیج ایرانی، با تولید دانش کاربردی و تحولساز و نشر و بهکارگیری آن در حوزههای مختلف، زمینه را فراهم سازند.
برآیند مجموعه مباحثی که در این همایش مطرح میشود بر لزوم جدی گرفتن مسئله جعل نام و مستلزم مشارکت فراگیر دستگاههای دولتی، نهادهای عمومی و مردمنهاد است. برای توسعه و ارتقای همهجانبه مطالعات مربوط به خلیج فارس باید از همه ظرفیتهای دانشگاهیان سود برد و این منوط به گفتگوی مستمر و مداوم است و جهاد دانشگاهی افتخار دارد در حد توان محملی را برای گفتگو در این باب فراهم سازد و از همه نهادهای علمی و اجراییمیخواهیم که در این راه و تلاش ملی همراه ما باشند.
لازم به ذکر است سیزدهمین همایش ملی علمی- فرهنگی خلیج فارس در تاریخ 14 اردیبهشت سال جاری با هدف پاسداشت نام و بیان مزیت های سیاسی، فرهنگی، گردشگری و اقتصادی خلیج فارس در محل دانشگاه علم و فرهنگ با حضور مسئولان، علاقمندان، پژوهشگران و دانشجویان برگزار شد.
نظر شما :