نشست «تاثیرات محیط زیستی پروژههای شهری بر آینده پایدار شهرهای ایران»برگزار شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی، نشست تاثیرات محیط زیستی پروژههای شهری بر آینده پایدار شهرهای ایران با سخنرانی دکتر معصومه اشتیاقی جامعه شناس و پژوهشگر شهر و محیط زیست برگزار شد.
در ابتدای نشست دکتر اشتیاقی با اشاره به این نکته که محتوای این سخنرانی برگرفته از بخشی از نتایج رساله ی دکتری ایشان در حوزه ی محیط زیست با عنوان "ارزشیابی رئالیستی سیاست ها و برنامههای توسعه شهر تهران با تاکید بر حقِ به شهر " است، گفت: هدف برگزاری این نشست پرداختن به بعد محیط زیستی تاثیرات پروژههای شهری در آینده محیط زیستی ایران است
در ادامه وی به رابطه نامتوازن توسعه شهری و توسعه پایدار در ایران تأکید و بیان کرد: در شهرهای بزرگ به خصوص تهران بخشی از پوشش گیاهی حذف و به جای آن سازه های بتنی ساخته شدند. این در حالی است که میزان سرانه فضای سبز در تهران کمتر از میزان جمعیت است، از سوی دیگر نیز فعالیتهای شهری در تهران رو به افزایش است.
دکتر اشتیاقی در پایان اینگونه نتیجه گیری کرد که ضرورتی وجود ندارد که بر اساس مدل توسعه شهر تهران، شهرهای کوچک نیز تغییر و توسعه یابند. نیازی نیست که به مانند شهر تهران در شهرهای شمالی مانند ساری بزرگراه و آزادراه احداث شود. شهر سهم تمام شهروندان است و حق شهروندان داشتن آسمان آبی و زمین پاک است و امید است که استراتژی توسعه شهرها در ایران به خصوص شهر تهران در مسیر توسعه ی پایدار و حراست از منابع طبیعی حرکت کند.
نظر شما :